نام رایج:
		زردچوبه
		
			عروق الصفر
		
			نام های دیگر:
		حشیشته الصفرا، عروق الزعفران، عروق الصباغین، بردوره (عربی)، بقله الخطاطیف، کرکم، ساری کک (ترکی)
		
			ماهیت:
			ریشه گیاهی است، ساق آن بقدر ذرعی باریک، شعبات آن پُر شعبه و پُربرگ، گل او مابین سفیدی و زردی، برگ آن مایل به سرخی و ثمر آن مانند خشخاش است.
		
			طبیعت:
			در سوم گرم و خشک
		
			افعال و خواص:
		جالی بصر و مفتح سدَه جگر و جهت استسقاء و یرقان نافع، ذرور آن مجفف قروح و رافع درد و ورم آنها.
		
			تحقیقات جدید:
			ضدعفونی کننده زخم و کمک به بهبود آن، مفید برای آلزایمر، ضد سرطان، مشکلات کبدی
			***
		
			بدل:
		فوه، در تقویت چشم مامیران و در غیر آن به مقدار نیم وزن آن عاقرقرحا است.
		
			مضر:
		بسیار مضر قلب است.
		
			مصلح:
		آب لیمو و اترج
		
			مقدار شربت:
		تا دو درم (حدود 7 گرم)
		
			بخشهای قابل مصرف:
			گل و ریشه
			منبع مقاله : 
			کمالی نژاد، محمد، (1390)؛ برگ کهن، تهران: چوگان، چاپ اول