ماهان شبکه ایرانیان

مواد غذایی که باید با یکدیگر مصرف شوند

ترکیب بعضی مواد غذایی فقط به بهبود طعم آنها منجر نمی‌شود بلکه می‌تواند سطح سلامت شما را هم افزایش دهند. در ادامه با این ترکیب‌های فوق‌العاده آشنا خواهید شد.

مواد غذایی که باید با یکدیگر مصرف شوند

درست مثل بعضی گیاهان که در کنار یکدیگر بهتر رشد می‌کنند بعضی از مواد غذایی نیز در کنار هم بهتر عمل می‌کنند. البته این فهرست براساس بهبود فرایند مبارزه با بیماری‌ها و البته مزه بهتر تهیه شده است.

foodpair-turkeysweetpot-1000.jpg

بوقلمون و سیب‌زمینی شیرین

زینک در نقش دست راست ویتامین A ظاهر می‌شود. ویتامین A آنتی‌اکسیدانی‌ است که در سیب‌زمینی شیرین، هویج و طالبی پیدا می‌شود و می‌تواند سلامتی سیستم ایمنی، بینایی و درخشندگی پوست را افزایش بدهد اما برای جذب نیاز به زینک دارد. زینک را می‌توانید در گوشت، تخم مرغ و مواد غذایی دریایی پیدا کنید و ترکیب سیب زمینی شیرین و بوقلمون یک ترکیب فوق‌العاده است. البته شما می‌توانید همین نتیجه را با ترکیب اسفناج و تخم‌مرغ، گوشت قرمز و هویج به همراه بروکلی به دست آورید.

foodpair-saladdressing-1000.jpg

سالاد همراه با تزئین چربی کامل

البته شما می‌توانید سالاد هویج و کرفس را به همراه فلفل قرمز میل کنید اما برای اینکه از ویتامین‌های آن بهره بیشتری ببرید توصیه می‌شود از چربی‌های سالم استفاده کنید. مطالعه‌ای که در دانشگاه ایالتی آیووا صورت گرفت نشان داد استفاده از چربی‌های کامل می‌تواند به جذب هرچه بیشتر ویتامین‌ها کمک بیشتری کند. تحقیقات دانشگاه پوردو نشان داد که اضافه کردن تخم مرغ به سالاد 9 برابر شانس جذب کاروتنوئیدها‌ی موجود در سالاد را بالاتر می‌برد. ترکیباتی مثل: اسفناج و آواکادو نیز اثر مشابهی دارند.

foodpair-strawberryspinach-1000.jpg

توت فرنگی و اسفناج

اگر بخواهید لوبیا، غلات کامل و سبزیجات‌ برگ‌دار مصرف کنید، روی کاغذ اینها آهن بیشتری دارند اما آهن موجود در گوشت حیوانات راحت‌تر جذب بدن خواهد شد. راه‌حلی که پیش روی شما قرار دارد استفاده از ویتامین C است. ویتامین C آهن غیرحیوانی را برای هضم در دستگاه گوارش آماده می‌کند. دکتر تارا کولمن از کلینیک تغذیه سن‌دیگو در یک آزمایش نشان داد که استفاده از ویتامین C جذب آهن را تا 35٪ بیشتر می‌کند. به این دلیل ترکیب توت‌فرنگی و اسفناج یا آب مرکبات با سبزیجات سرخ‌کرده بسیار عالی است.

foodpair-bananayog-1000.jpg

ماست یونانی و موز

همه کلسیم را دوست دارند، این ماده معدنی که برای سلامتی استخوان‌ها و دندان‌ها، عضلات و سیستم عصبی بسیار مفید است. مواد غذایی حاوی فیبر اینولین می‌توانند جذب کلسیم را بالا ببرند. تحقیقی که در مجله تغذیه منتشر شده نشان می‌دهد افراد بزرگسالی که به طور مرتب اینولین مصرف می‌کنند جذب کلسیم بالاتری دارند و میزان مواد معدنی در استخوان‌های آنها بالاتر است. شما می‌توانید اینولین را علاوه بر موز در پیاز، کنگر فرنگی و گندم هم پیدا کنید. این فیبر در نقش یک پرو بیوتیک هم عمل می‌کند و میزان باکتری‌های مفید را درون سیستم گوارش شما بالاتر می‌برد. می‌توانید همین نتیجه را با ترکیب جوانه گندم و ماهی تن یا بروکلی کباب شده و پیاز یا سیر به دست آورید.

foodpair-tealemon-1000.jpg

چای سبز و لیمو

اگر قصد دارید از چای سبز به خاطر منافع فراوانش مثل آنتی ‌اکسیدانی به نام کاتچین که با بیماری‌ها مبارزه می‌کند، بهره‌مند شوید ولی از مزه تلخ آن خوش‌تان نمی‌آید خبرهای خوشی برای شما دارم. می‌توانید کمی مرکبات را به چای سبز اضافه کنید تا علاوه بر بهبود طعم میزان آنتی اکسیدان‌ها را بالاتر ببرید. مطالعه‌ای در مرکز تحقیقات دانشگاه پوردو نشان داد که اضافه کردن آب مرکبات به چای سبز توانایی بدن برای جذب آنتی اکسیدان‌ها را تا 5 بار بیشتر می‌کند.

foodpair-applechocolate-1000.jpg

شکلات تلخ و سیب

وقتی شما کورستین (آنتی‌ اکسیدانی که در سیب قرمز، انگور، پیاز، سیر و جعفری پیدا می‌کنید) و کاتچین (آنتی اکسیدانی که در شکلات سیاه و انواع توت پیدا می‌کنید) را با هم ترکیب کنید خیلی راحت‌تر می‌توانید به جنگ بیماری‌های قلبی بروید. مطالعه‌ای که در مجله تغذیه بالینی منتشر شد نشان داد که ترکیب این مواد غذایی می‌تواند جلوی لخته شدن خون را بگیرد و سلامتی قلبی را افزایش بدهد. علاوه بر این خود این مواد غذایی به تنهایی هم مفید هستند. کورستین می‌تواند نشانه‌های آلرژی و سرطان را از بدن دور کند. کاتچین نیز ریسک بیماری‌های قلبی و بعضی از سرطان‌ها را پایین می‌آورد. 

foodpair-blueberryoatmeal-1000.jpg

جو دو سر و بلوبری

البته همه می‌دانیم که این غلات کامل و خانواده توت‌ها می‌توانند جلوی تهدید التهاب‌ها در بدن را بگیرند اما ترکیب آنها با یکدیگر می‌توانند کارهای بزرگ‌تری را انجام بدهند. مطالعه‌ای که در دانشگاه تافتز صورت گرفت نشان داد وقتی ویتامین C را با مواد مغذی موجود در جو دو سر مخلوط می‌کنیم میزان پایداری کلسترول خوب در بدن از 137 دقیقه به 216 دقیقه افزایش پیدا می‌کند. 

tomato-olive-oil.jpg

گوجه‌فرنگی و روغن زیتون

همان‌طور که می‌دانید روغن زیتون یک چربی سالم برای قلب است و می‌تواند سطح کلسترول خوب خون را بالا ببرد. وقتی روغن زیتون را در کنار گوجه‌فرنگی مصرف می‌کنید اثر آن به مراتب بیشتر هم می‌شود. در مطالعه‌ای که سال 2000 صورت گرفت مشخص شد افرادی که گوجه‌فرنگی را همراه با روغن زیتون مصرف می‌کردند سطح فعالیت آنتی اکسیدان بالاتری نسبت به افرادی که گوجه‌فرنگی را همراه با روغن آفتاب‌گردان مصرف می‌کردند، داشتند. 

tomato-broccoli.jpg

گوجه‌فرنگی و بروکلی

در مطالعه‌ای که سال 2007 توسط مرکز تحقیقات سرطان آمریکا صورت گرفت مشخص شد موش‌هایی که فقط یکی از این مواد غذایی را به تنهایی مصرف می‌کردند تا 34٪ کاهش در وزن غده‌ی سرطانی پروستات را مشاهده کردند این در حالی بود که ترکیب این 2 ماده با یکدیگر سبب کاهش 52٪ وزن غده سرطانی پروستات شده بود. 

black-pepper-tumeric.jpg

زردچوبه و فلفل سیاه

زردچوبه حاوی آنتی‌ اکسیدانی قدرتمند به نام کورکومین است که اثر ضدالتهابی، ضدعفونی و ضدباکتری بسیار قدرتمندی را دارد. مشکل اینجاست که کورکومین به سرعت در بدن تجزیه می‌شود قبل از اینکه بتوانیم آن را به درستی هضم کنیم. اگر شما کورکومین را با پیپرین موجود در فلفل سیاه ترکیب کنید شرایط زیستی کورکومین را تا هزار برابر بهبود می‌بخشید. می‌توانید این 2 ادویه را در کنار مرغ با یکدیگر سرو کنید.

brussel-sprouts-olive-oil.jpg

کلم بروکسل و روغن زیتون

کلم بروکسل حاوی ویتامین K است که جلوی لخته شدن خون در رگ‌ها را می‌گیرد و برای سلامتی استخوان‌ها ضروری است. ویتامین K برای جذب شدن نیازمند چربی است. از آنجایی که روغن زیتون جز چربی‌های اشباع نشده است ترکیب خوبی برای کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی است. 

kale-almonds.jpg

کلم پیچ و بادام

یک ترکیب گیاهی دیگر حاوی ویتامین K همین کلم پیچ و بادام است که منبع ارزشمندی از ویتامین E نیز هست. این ویتامین خود یک آنتی اکسیدان است که سلامتی دستگاه ایمنی را ارتقا می‌دهد و با بیماری‌های قلبی و سرطان به مبارزه برمی‌خیزد. اما این ویتامین‌ها برای جذب نیازمند چربی هستند. بادام انتخاب خوبی است چرا که خود یک چربی اشباع نشده است.

salmon-garlic.jpg

سیر و ماهی سالمون

سیر می‌تواند مزه ماهی را بهبود ببخشد از طرفی این 2 ماده غذایی برای کاهش ریسک بیماری‌های قلبی هم مناسب هستند. در تحقیقی که سال 1997 توسط مجله آمریکایی تغذیه صورت گرفت مشخص شد افرادی که روزانه 900 میلی‌گرم سیر و 12 گرم روغن ماهی مصرف کرده بودند سطح کلسترول‌شان تا 12.2٪ کاهش نشان می‌داد. ترکیب سیر و ماهی سالمون نیز همان اثر را دارد.

%24.jpg

سبزیجات خام و تخم مرغ

تحقیقات دانشگاه پوردو نشان می‌دهد که پروتئین می‌تواند میزان مواد مغذی سبزیجات را افزایش دهد. در این تحقیق افرادی که سالاد حاوی گوجه‌فرنگی، هویج و اسفناج را همراه با تخم‌مرغ پخته شده مصرف کرده بودند شاهد افزایش جذب کاروتنوئیدهای بیشتری شده بودند. این کاروتنوئیدها می‌توانند بدن را در مقابل بعضی انواع سرطان و بیماری‌های چشمی محافظت کنند.

%24%20%281%29.jpg

هویج و حمص 

استفاده از ترکیب پروتئین و کربوهیدرات‌های سالم همیشه می‌تواند به کاهش گرسنگی کمک کند و سطح انرژی شما را بالاتر ببرد. حمص از نخود تشکیل شده است که سرشار از پروتئین است و در ترکیب با کربوهیدراتی مثل هویج که سرشار از فیبر است برای یک روز خسته‌کننده بسیار مفید خواهد بود. می‌توانید ترکیبی مثل: سیب و کره بادام زمینی را هم امتحان کنید.

منبع: rodalesorganiclife، health و everydayhealth

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان