غذا یکی از نیازهای اولیهی بشر است. امروزه آشپزی به هنری گسترده تبدیل شده و روزبهروز پیشرفت بیشتری میکند. سرآشپزها و متخصصین این رشته، همواره به فکر خلق طعمهای جدید و متفاوت هستند. اما با اینوجود، هنوز هم غذاهای کلاسیک، مورد استقبال افراد مختلف قرار میگیرند.
بنیتا در این سری مقالات به توضیح تاریخچه و طرز تهیهی خوراکیهای کلاسیک جهان میپردازد. در ادامه با ما همراه باشید.
لایههای تاریخی لازانیا!

اکثر مردم فکر میکردند که ریشهی لازانیا، به ایتالیا بر میگردد، اما کمی بعد، کتاب آشپزی در انگلستان یافت شد که مربوط به دههی 1390، کتاب آشپزی یافت شد که دستور پخت لازانیا در آن قید شده بود. این دستور پخت، کمی قدیمیتر از اولین دستور پخت ایتالیایی یاد شده، بود.
البته این امکان وجود دارد که این دستور از ایتالیا به انگلستان رسیده باشد. ریشهی نام این غذا، به کلمهی یونانی Laganon بر میگردد که واقع از اولین انواع پاستا در جهان بوده است. مواد میانی لازانیا، با توجه به زمان و مکانی که دستور در آن تدوین شده فرق میکرد؛ مثلا مواد میانی لازانیا ممکن بود تخم مرغ آبپز، جگر مرغ، سوسیس، کالباس و گوشت چرخکرده باشد.

با گذشت زمان، برخی از انواع لازانیا از بین رفتند. امروزه اکثر مردم جهان لازانیا دوست دارند و به همین دلیل، لازانیا در اکثر رستورانهای جهان سرو میشود.
لازانیا

برای تهیهی لازانیا با گوشت چرخکرده، به 60 دقیقه زمان نیاز دارید.
مواد لازم:

لازانیا 1 بسته
گوشت چرخکرده 300 گرم
پیاز 2 عدد
پیازچه 1 عدد
سیر 3 حبه
فلفل دلمهای 1 عدد
هویج 2 عدد
جعفری خردشده 1 فنجان
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
درون قابلمهای بزرگ، آب ، کمی روغن و نمک اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید، پس از جوش آمدن آب، ورقههای لازانیا را تکتک درون آب در حال جوشیدن بیندازید و پس از 5 تا 10 دقیقه (طبق دستور روی بسته بندی) لازانیاها را با آب سرد آبکشی کنید.
پیاز و سیر را خرد کنید، درون ماهیتابه روغن بریزید. سپس پیاز و سیر خرد شده را بههمراه نمک و فلفل اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند. پس از نرم شدن سیر و پیاز باید گوشت چرخکرده و هویج رندهشده را اضافه کنید.
با حرارت متوسط مجدد تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی بپزد. پس از تغییر رنگ گوشت پیازچه، فلفل دلمهای خرد شده و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید، در آخر نیز جعفری خرد شده را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
ته ظرف پیرکس را با کمی روغن یا کره چرب کنید، مقداری سس سفید ته ظرف بریزید و پخش کنید و یک لایه لازانیا ته ظرف بچینید، مقداری از مخلوط گوشت را روی لایهی لازانیا قرار دهید.
روی گوشت مقداری سس سفید مخصوص لازانیا که آماده کردهاید بریزید و مقداری پنیر پیتزا روی سس سفید بپاشید، لایهی بعدی لازانیا را قرار دهید (این کار را لایه لایه تا تمام شدن مواد انجام دهید)، در لایهی آخر نیز باقی ماندهی سس سفید و پنیر پیتزا را بپاشید.
ظرف را درون فری که از قبل با درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کردهاید به مدت 20 الی 30 دقیقه قرار دهید، پس از پخته شدن لازانیا و آب شدن لایههای پنیر میتوانید شعلهی بالایی فر را برای چند دقیقه روشن کنید تا روی پنیرها طلایی شود، لازانیا را از فر خارج کنید و پس از 15 دقیقه که کمی خنک شد سرو کنید. نوش جان!
نکته: میتوانید بهجای جعفری خرد شده از 1 قاشق چایخوری پودر آویشن استفاده کنید، استفاده از پیازچه اختیاری است و میتوانید آن را حذف کنید، بهجای رب گوجه فرنگی نیز میتوانید 2 عدد گوجه نگینی خرد شده اضافه کنید.
اگر از خواندن این مطلب لذت بردید میتوانید «داستان های خوشمزه/ این قسمت: کباب» را نیز بخوانید.
دوستان و همراهان همیشگی بنیتا، شما میتوانید داستانهای خوشمزه را هر هفته شنبه دنبال کنید. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات به اشتراک بگذارید؛ همچنین میتوانید به سوپر گروه و کانال تلگرامی بنیتا بپیوندید.
منابع: wordpress، saveur، kraft recipes