ماهان شبکه ایرانیان

چگونه یاد گرفتم که عاشق عینک‌ها باشم

سال ۱۹۹۰ بود که من نمی‌توانستم رنگ مناسبی برای قاب عینک انتخاب کنم، ازاین‌رو تمام رنگ‌ها را برمی‌داشتم

 سال 1990 بود که من نمی‌توانستم رنگ مناسبی برای قاب عینک انتخاب کنم، ازاین‌رو تمام رنگ‌ها را برمی‌داشتم. تمامی رنگ‌ها را. همچنین تمامی مدل‌ها؛ یک جفت عینک خیلی بزرگ، یک جفت گرد، یک جفت عینک رنگین‌کمانی. کودکی 9 ساله که از درون آن‌ها به دنیا می‌نگریست. احتمالاً خیلی خنده‌دار است. باید بگویم که شرم بر مادرم که به من چنین اجازه‌ای می‌داد تا در مورد سرنوشت خود در آن سن تصمیم بگیرم؛ اما شرم بر خودم به خاطر احساسی که در تمام عمرم نسبت به عینک‌ها داشتم. احساسی تا به اکنون.

با بنیتا در ادامه‌ی این مطلب همراه باشید.

علاقه‌ی من به فشن برای این است که زمانی که چیزی ازنظر تو بی‌ارزش است به‌یک‌باره در نظرها ظاهر شده و طرفدار پیدا می‌کند. درست در این فصل وقتی‌که من تصمیم گرفتم که عمل جراحی لیزر چشم انجام دهم. مراسم فشن گوچی شگفت‌انگیز، عجیب و رمانتیک بود و تقریباً نیمی از نگاه‌ها به عینک‌ها دوخته شده بود. عینک‌های بزرگ گرد، عینک‌های گربه‌ای و عینک‌های سنگین. مدل‌های مکس مارا همگی و به‌طور مشابه عینکی بودند، درحالی‌که عینک‌های جدید مدل‌های پرادا و شانل آن‌ها را واقعاً جذاب نشان می‌داد.

قطعاً من تنها فردی نیستم که وسوسه شده باشد. افراد نسبت به سال 2014 تمایل بیشتری به خرید عینک دارند. بزرگ‌ترین تولیدکننده عینک جهان لوکسوتیکا Luxottica، خبر از افزایش 18 درصدی سود خود و خلق عایدی بیش از 5/51 میلیارد پوندی می‌دهد.

وقتی افراد مشهوری نظیر آن هاثِوِی Anne Hathaway، جرد لتو Jared Leto و مریل استریپ Meryl Streep تصمیم گرفتند که در مراسم فرش قرمز عینک بر صورت خود بزنند، عینک‌ها به ستاره مجلس تبدیل شدند.

Spectacles on the Gucci Autumn Winter 2015 catwalk Photograph: SGP/REX Shutterstock

اما مغز من می‌گوید آن‌ها فقط عینک هستند رفیق، فقط عینک. تمامی تصاویر مرتبط با عینک‌ها از کودکی تا نوجوانی به‌سرعت از ذهن من عبور کرده و در لنزهای تماسی من چشمک می‌زنند که مبادا آن‌ها را فراموش کنم.

وقتی‌که به هنگام عطسه کردن از روی چشمم می‌افتادند. حجم خیس آن‌ها در ماه گرم اوت. دردهای پشت گوش‌ها. عکس‌هایی که انعکاس نور در آن‌ها باعث شده است تا چشمان من شبیه دو سوراخ سفیدرنگ به نظر برسند. وقتی‌که مجبوری برای حفظ ایمنی آن‌ها را از روی چشم خود برداری. ازاین‌رو هرگز نمی‌دانستم که استخر شنا و یا ترن‌هوایی‌ها در دوران بچگی من چه شکلی هستند. بخار گرفتگی آن‌ها، خط افتادن شیشه‌ها و دیدن دنیا از درون یک شیشه زنگارگرفته از اثرات انگشت‌های کثیف. آگاهی از این‌که هیچ‌کسی در تمام دوران زندگی‌ام مرا دوست نداشته است.

افرادی که به‌مانند من و با دیدی ضعیف بزرگ شده‌اند از بسیاری از القاب زشت دوران نوجوانی رنج برده‌اند. کسی که به‌سختی تلاش کرده است تا با لنزهای تماسی خود را وفق دهد به‌خوبی درک خواهد کرد که چرا فکر کردن به عینک‌ها که چیزی فراتر از قاب‌های لعنتی فلزی هستند دشوار است، چه برسد به اینکه هم‌اکنون به یک وسیله مد روز تبدیل شده باشند.

برای ما هیچ تعجبی ندارد که عینک می‌تواند کلارک کنت را به‌مانند سوپرمن غیرقابل تشخیص کند. ما این وسیله را به‌خوبی درک می‌کنیم، اما هرگز این شانس را نداشته که آن را از چشمانمان برداریم و به هوا پرتاب کنیم.

اما حالا آن‌ها را می‌خواهم. با انتخاب خود. به‌جای اجبار برای انتخاب یک جفت چشم بزرگ و نامناسب. من عجله نخواهم کرد، با دقت و با غرور این وسیله درمانی را انتخاب کرده و بااحتیاط با آن رفتار می‌کنم.

آیا مجدداً از مشاهده جهان از درون این شیشه‌ها لذت خواهم برد؟ آیا می‌توانم به هنگام عکس گرفتن آن‌ها را بردارم؟ آیا همچنان شبیه خودم خواهم بود؟ حالا وقت آن فرارسیده تا متوجه آن شوم، زیرا عینک‌های طبی از همیشه ارزان‌تر شده‌اند. شرکت‌هایی نظیر Glasses Direct (که عینک‌های مارک ژاکوبز و ریبن را باهم با قیمت 55 پوند می‌فروشند) چهار جفت عینک برای امتحان کردن به منزل شما می‌فرستند. حالا عینکی شدن نسبت به گذشته بسیار آسان شده و برای خود یک مدل محسوب می‌شود.

امروزه دیدن با عینک‌ها در اولویت‌های چندم قرار دارد؛ اما توجه بر چگونه دیده شدن معطوف شده است. آن‌ها دیگر ابزاری برای اصلاح دید محسوب نشده بلکه یک استایل به شمار می‌آیند. یک تاریخ‌دان در سال 2012 دست به تحلیل تغییر هنجارهای اجتماعی در رابطه با عینک‌ها زد. او دریافت که هیتلر تنها به هنگام مطالعه عینک می‌زده و تصاویر او همراه با عینک به خاطر ترس از اینکه قدرت او به مخاطره بیفتد از سوی حزب نازی سانسور شده است. در آن زمان افرادی که عینک می‌زدند ضعیف تصور می‌شدند.

اما به نظر می‌رسد داستان درحال‌تغییر است. عینک‌ها در این دوره همراه با گام‌های استوار و لباس‌هایی کوتاه و تنگ زده می‌شوند. عینک‌ها امروزه دوست‌داشتنی شده‌اند. به همان شکلی که ظاهر یک جفت کفش سبب خشنودی شما از رفتن به مکان‌های جذاب می‌شود، امروزه عینک‌ها نیز به ما اجازه می‌دهد که تصاویر را زیباتر مشاهده کنیم. امروزه به‌جای اینکه به‌عنوان دانش‌آموزی کم‌توان به نظر برسی، فردی باهوش و بامطالعه تصور خواهی شد.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان