ایتالیاییها به خوردن انواع و اقسام پاستا با سسهای متنوع معروفاند اما نمیدانم چرا ما ایرانیها، هر وقت میخواهیم ماکارونی بخوریم، انتظار داریم همان مدل همیشگی را، همانی که حتی مادر مادربزرگمان هم بلد بوده، بر سر میز غذا ببینیم! گاهی کمی تنوع بد نیست....
موضوع این مقاله، ماکارونی یا همان پاستای ایتالیایی با سس مخصوصی است که امیدواریم موردپسند شما قرار بگیرد. پایه اصلی این غذا کربوهیدرات، پروتئین و انواع سبزی است و تفاوت اصلی آن با خوراک ماکارونی همیشگی ما، آن است که نباید ماکارونی را دم کنیم. به همین منظور، برای پخت کامل، ماکارونی باید مدت زمان بیشتری، در آب بجوشد البته به شرطی که حرارت آنقدر زیاد نباشد که ماکارونی له و نرم شود.
اکنون که بحث تنوع بیشتر به میان آمده، شاید بد نباشد که از انواع و اشکال متفاوت پاستا، برای تهیه این غذا استفاده کنید. توصیه میشود که در هنگام خرید ماکارونی، محصولی را انتخاب کنید که غنی شده باشد. مصرف ماکارونی غنی شده، به خصوص انواعی که با آهن و اسیدفولیک غنی شدهاند، موجب کاهش میزان فقر آهن خون شده و سلامتی بیشتری را برای شما به ارمغان خواهد آورد. برخی افراد به بهانه چاقکنندگی ماکارونی، از مصرف آن پرهیز میکنند. یادمان باشد که مصرف متعادل هر نوع ماده غذایی نه تنها چاقکننده نیست بلکه نیازهای غذایی بدن را برآورده خواهد کرد. و اما مواد لازم برای غذای این هفته:
پیاز
در انواع متفاوت سفید، قرمز، تند و شیرین وجود دارد و دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین B و A و C، املاح فسفات، نیترات، کلسیم، پتاسیم، ید و ترکیبات گوگردی است. مصرف پیاز در کنار مواد نشاستهای، موجب هضم راحتتر این مواد در بدن میشود. خوشبختانه، پیاز پخته به هیچ عنوان موجب بوی نامطبوع در دهان نخواهد شد، پس در مصرف پیاز پخته صرفهجویی نکنید!
گوجهفرنگی
حاوی ترکیب غذایی شامل پروتئین، قند، چربی کم، کلسیم، فسفر، آهن، نیاسین، ویتامین A ، B1 و B2 و C است. طعمدهنده مناسبی است که موجب بهبود طعم و رنگ غذا میشود. خوردن گوجهفرنگی خام پیش از غذا، سبب افزایش اشتها و مصرف آن بعد از غذا منجر به هضم بهتر مواد نشاستهای میشود. همچنین استفاده از ماسک گوجهفرنگی موجب لطیف شدن پوست، از بین رفتن لکههای سیاه پوستی و نیز کاهش جوشهای صورت میشود. گوجهفرنگی میوه لطیفی است که در اثر نگهداری نامناسب در یخچال، کپک زده یا له و خراب میشود. پس از خریدن گوجهفرنگی، باید آن را با مواد ضدعفونی کننده یا ریکا به مدت 5 تا 10 دقیقه، ضدعفونی و سپس آبکشی کرد. پیش از قرار دادن گوجهفرنگی در یخچال، باید آن را به وسیله دستمال تمیز پارچهای خشک کرد. هرگز گوجهفرنگی را با کیسه در یخچال قرار ندهید زیرا تعرق گوجه، داخل کیسه، موجب ایجاد کپک خواهد شد.
کدوی سبز
میوه یک گیاه علفی است که ظاهر و اندازهای شبیه خیار داشته و به صورت خام و پخته مصرف میشود. کدو حاوی مقادیر کمی پروتئین، قند و همچنین کلسیم، آهن و ویتامین A، 1B، 2B و نیاسین است. گفته میشود، افرادی که به چربی خون و تریگلیسیرید بالا مبتلا هستند، همراه با وعدههای غذایی خود، از کدوی خام استفاده کنند. اگر طعم کدوی خام مورد علاقه شما نیست، میتوانید آن را همراه با کمی خیار، رنده کرده در ماست ریخته و میل کنید زیرا طعم غالب خیار، مانع از احساس طعم کدو در دهان میشود. همچنین اغلب در رژیمهای غذایی لاغری، مصرف روزانه کدو توصیه میشود. احتمالا یکی از دلایل آن، تضاد کدو با چربی خون است. کدو، سبزی پرحجمی است که عاری از چربی بوده و علاوه بر آن دارای فیبر و مواد مغذی مفیدی میباشد. در طب سنتی،کدوی پخته را به عنوان دارویی ملین، ادرارآور و تسکیندهنده درد و التهاب میشناسند. خوردن کدوی پخته، در کنار گوشت و حبوبات، به هضم آنها کمک کرده و نیز طعم غالبی به غذا میدهد. هنگام مصرف کدو، لازم نیست پوست آن را جدا کنیم اما، نکته مهم آن است که پیش از مصرف، کدو را به خوبی شسته و ضدعفونی نماییم.
فلفل سبز یا فلفل دلمهای
طعم خاص فلفل دلمهای، بهبوددهنده طعم کدوی پخته خواهد بود و حتی می توان کمی از دانههای سفید داخل فلفل دلمهای را همراه با ادویه به غذا اضافه کرد. برای تنوع رنگ غذا نیز میتوان از انواع قرمز، زرد، نارنجی و یا سبز آن، به صورت جدا یا مخلوط، در سس ماکارونی استفاده کرد. فلفل دلمهای حاوی کلسیم، آهن، ویتامین A،B و C است. مصرف بیش از حد فلفل دلمهای، موجب ایجاد طعم تلخ در غذا میشود.
لیموترش
سرشار از ویتامین C، B و املاح معدنی بوده و مصرف آن در غذا عطر و طعم دلپذیری ایجاد خواهد کرد. با مصرف مداوم لیموترش، به تدریج خون تصفیه شده و چربی راحتتر هضم خواهد شد. همچنین، لیموترش موجب بهبود جوشهای صورت و نیز چروکهای ریز کنار چشم میشود.
روغن زیتون
روغن زیتون علاوه بر آنکه دارای مقادیر زیادی اسیدهای چرب غیراشباع است، حاوی کلسیم، چربی، مواد قندی، پروتئین، ویتامین A E و آهن است. روغن زیتون دارای خواص ضدسرطانی و دارویی فراوانی است و در طب سنتی کاربرد فراوان دارد. مصرف روغن زیتون به بهبود یبوست و نیز پایین آمدن فشارخون منجر میشود. امروزه از روغن زیتون در تهیه انواع سسهای سالاد استفاده میشود. برای جلوگیری از ریزش موی سر و سفید شدن آن، توصیه میشود که روغن زیتون را به ریشه موها مالیده و ماساژ دهید. قطع کامل استفاده از روغنهای جامد و جایگزین کردن روغنهای مایع به ویژه روغن زیتون ضامن سلامت و عمر طولانی است.
ارزش غذایی
ارزش غذایی یک وعده ماکارونی (حدود 250 گرم): 25 گرم پروتئین، 9 گرم چربی، 40 گرم کربوهیدرات، 320 کیلوکالری انرژی است.
نگهداری
خوراک پاستا را میتوان هم به صورت سرد و هم گرم میل کرد اما در صورتی که باقیمانده غذا را در یخچال نگهداری میکنید، پیش از مصرف دوباره، حتما آن را به خوبی حرارت دهید تا هرگونه عوامل بیماریزای احتمالی به وسیله حرارت از بین برود.
منبع:http://www.salamat.com
/ج