اگر عادت به لنز گذاشتن دارید تا به حال زیاد خارش و سوزش و قرمزی چشمها را تجربه کردهاید اما به راحتی میتوانید از این عارضه در امان باشید؛ با شستوشوی صحیح لنز، گذاشتن درست آن و... همه میتوانند مانع پیش آمدن چنین عارضههایی شوند.
تکنیک های شستوشوی صحیح لنز نرم
دستهایتان را کاملا بشویید تا کثیفی و جرمهای آلوده را به چشمانتان وارد نکنید. از صابونهای مرطوبکننده استفاده نکنید چون برای لنز شما خوب نیستند. دستهایتان را با حولهای خشک کنید که پرز نداشته باشد.ابتدا لنز یک چشم را خارج کنید و با محلول مخصوص تمیز کنید تا مواد آرایشی شسته شود. بعضی محلولها نیاز به سائیدن لنز دارند ولی بعضی دیگر فقط با ریختن محلول روی لنز تمام رسوبات را پاک میکنند. دوباره لنز را بشوئید. حالا لنزها را در جا لنزی تمیز بگذارید و آن را با محلول مناسب و محلول ضدعفونیکننده پر کنید. تمام این مراحل را برای لنز چشم مقابل هم انجام دهید.
--------------------------------------------------------------------------------
محلول لنز بیرون مانده را دور بریزید
باکتریها، قارچها و سایر مواد آلودهکننده به راحتی در یک محلول لنز قدیمی رشد میکنند و میتوانند عامل ایجاد عفونتهای چشمی شوند، هیچگاه نباید از محلول مانده در ظرف لنزتان دوباره استفاده کنید چون محلول تمام کارایی خود را برای از بین بردن عفونتها بعد از استفاده اولیه از دست میدهد و دیگر نمیتواند مانع رشد باکتری و مواد آلودهکننده در لنز شود و در نتیجه آلودگیها افزایش نیز مییابند.
--------------------------------------------------------------------------------
محفظه نگهداری لنز را ضدعفونی کنید
محفظه پلاستیکی مخصوص لنزها باید هرچند وقت یکبار ضدعفونی شود در غیر این صورت باکتریها به مرور زمان در آن جمع شده و میتوانند موجب عفونت چشمها شوند، بسیار مهم است هر سال 2 تا 3 بار محفظه نگهداری لنز را عوض کنید و حداقل ماهی یکبار نیز آن را ضدعفونی کنید علاوهبر اینها باید بعد از هر بار استفاده نیز محفظه لنز را بهخوبی بشویید.ضدعفونی کردن محفظه لنز کار چندان سختی نیست، اول از همه باید دستهایتان را به خوبی شسته و بعد آنها را خشک کنید، حالا محفظه را با آب ولرم و مایع ظرفشویی بشویید تا تمام کثیفیها و آلودگیها از روی آن پاک شود، حالا محفظه لنزها را در یک قابلمه آب در حال جوش بیندازید و اجازه دهید حدود 5 تا 10 دقیقه بجوشد. اگر مایکروفر دارید محفظه لنزها را در یک ظرف تمیز و ایمن قرار دهید و حدود 3 تا 5 دقیقه در مایکروفر بگذارید تا محفظه کاملا استریلیزه و ضدعفونی شود.
--------------------------------------------------------------------------------
نگهداری در سرم نمکی ممنوع
اگر لنزهایتان را در سرم نمکى نگهدارى مىکنید درست مثل این است که دستهاى کثیفتان را فقط با آب بشویید. سرم فقط محلول شستوشوى لنز است و محلول نگهدارى آن نیست. محلولهاى نگهدارى لنز حاوى موادى هستند که لنز باید حداقل بهمدت 5 ساعت در آن نگهدارى شود. در واقع نوعى عفونت انگلى به اسم آمیب آکانتومبا در لنزهاى تماسى به خوبى رشد مىکنند و درصورت رعایتنکردن نکات بهداشتى و قرار گیرى نادرست لنز در محیط ضدعفونى، احتمال بروز این نوع عفونت در استفادهکنندگان لنز و از بین رفتن قرنیه افزایش مىیابد.
--------------------------------------------------------------------------------
لنز پشت و رو نگذارید
برای اینکه مطمئن شوید لنزتان را پشت و رو در چشم نمیگذارید آن را روی انگشت در مقابل چشمانتان قرار دهید. اگر مطابق شکل زیر لنز شکل U داشته باشد پشت و رو نیست اما اگر لبههای U به خارج کشیده شده و لبهها کمی حالت تیز داشته باشد یعنی لنزتان پشت و رو است.راه دیگر این است که همانند شکل لنزها را بین انگشت بگیرید، اگر لبه لنزها مثل شکل سمت چپ به سمت هم متمایل شوند یعنی لنز درست است ولی اگر ازهم فاصله بگیرند به سمت هم نیایند یعنی لنز پشت و رو است و باید اصلاح شود.
--------------------------------------------------------------------------------
اگر از محلول لنز تاریخ گذشته استفاده کنید...
یک محلول لنز خوب میتواند از بسیاری از این عارضهها مثل سوزش، خارش و... پیشگیری کند؛ باکتریها و قارچهایی که عفونتهای چشمی را ایجاد میکنند با یک محلول لنز مناسب تا حد زیادی از بین میروند فقط باید هر روز لنزها را با یک مایع مناسب و تازه تمیز کرده و نگهداری کنید.مایع لنزی که میخرید باید تائید سازمان نظارت بر امور غذایی و دارایی آمریکا(FDA) را داشته باشد علاوه بر این باید هنگام خرید به تاریخ انقضای آن توجه کنید همچنین روی بستهبندی هر مایع لنزی نوشته شدهاست که بعد از باز کردن تا چند وقت میتوان از آن استفاده کرد، توصیه میکنیم حتما به این تاریخها توجه کنید و به هیچ وجه از محلول لنز تاریخ مصرف گذشته استفاده نکنید.
منبع:برترینها
ارسال توسط کاربر محترم سایت : omid_a98