ماهان شبکه ایرانیان

ملاقات با میوه فروش سالخورده

در خانه پدری باشید یا خانه خودتان یا خوابگاه فرقی نمی کند؛ بلد بودن ترفندهای میوه خریدن از شما مرد یا زن دیگری خواهد ساخت! اولین بار که پایتان توی میوه فروشی باز بشود، روز دل انگیزی است؛ خصوصاً برای آنهایی که تا الان به زندگی میکروبیولوژیک خود در کنار مامان و بابا عادت کرده اند و همیشه فقط کافی بوده در یخچال را باز کنند تا با میوه ها آشنا شوند

ملاقات با میوه فروش سالخورده
در خانه پدری باشید یا خانه خودتان یا خوابگاه فرقی نمی کند؛ بلد بودن ترفندهای میوه خریدن از شما مرد یا زن دیگری خواهد ساخت!
اولین بار که پایتان توی میوه فروشی باز بشود، روز دل انگیزی است؛ خصوصاً برای آنهایی که تا الان به زندگی میکروبیولوژیک خود در کنار مامان و بابا عادت کرده اند و همیشه فقط کافی بوده در یخچال را باز کنند تا با میوه ها آشنا شوند. چه در آستانه ازدواج باشید، چه تازه دانشجوی خوابگاهی شده باشید و چه تصمیم گرفته باشید برای تنوع هم که شده یک بار شما میوه خانواده را بخرید، حتماً در اولین دیدارتان با آقای میوه فروش، آرزو می کنید که کاش چیزهای بیشتری می دانستید. اینکه بدانید انگور همان هایی است که یک عالمه دانه ریز و درشت به یک چوب مرکزی چسبیده، کافی نیست؛ چندین و چند رقم انگور در هر میوه فروشی پیدا می شود و هر کدام هم خوب و بد دارد. بنابراین اگر هنوز دست تجربه به تان یاد نداده فرق انگور و انجیر چیست، این سبک زندگی را مهمان ما باشید. البته می توانید این کار را نکنید و منتظر باشید تا پشتکار، جیب خالی و تحمل میوه های خراب این چیز ها را یادتان بدهد!

قلق های یک خرید آبرومندانه
 

مرده باد کپک!
 

اگر اهل سحر خیزی باشید، حتماً این منظره را دیده اید؛ خانم های خوب خانه دار که صبح شنبه چرخ خرید را بر می دارند و می زنند بیرون و ساعتی بعد با کلی کیسه و سبزی و کرفس و این چیز ها بر می گردند. رمز موفقیت غذاهای خانگی همین سحرخیزی و وقت شناسی است. با میوه هایی که آخر شب، خسته و کوفته از اولین مغازه توی راه خریده اید، نمی شود که مهمانی آبروند برگزار کرد. اگر از خوردن میوه های له و لورده و دور ریختن کپک هایی که قبلاً میوه بوده اند خسته شده اید، باید بدانید که کی و کجا و چطوری برای خرید میوه بروید.

کی برویم خرید؟
 

*جمعه ها نروید: میوه فروش ها جمعه صبح دیگر بار نمی آورند. بنابراین میوه جمعه ها، مانده روزهای قبل است.
*شب ها نروید: ماجرای شب ها هم عین روزهای هفته است؛ آخر شب نه چشمتان درست می بیند چی دارید می خرید و نه چیز حسابی ای مانده برای خریدن.
*شنبه صبح بروید: بهترین میوه ها مال همین موقع است. هر چه دیرتر بروید، خوب هایش را برده اند.

از کجا بخریم؟
 

*میوه مرکزی میوه و تره بار: شهر میوه هاست. به درد زمانی می خورد که یک مهمانی بزرگ دارید یا می خواهید مثل خرس ها مدتی را در خواب زمستانی سپری کنید و از خانه بیرون نیایید. میوه فروش ها بارشان را از همین جا می خرند. میوه های بازار ارزان است (به قیمت خرید مغازه دارها)، جعبه ای است (یعنی خرده فروشی ندارند) و البته ماندگاری شان خیلی بهتر از میوه های مغازه است. البته شرطش این است که حدود چهار و پنج صبح بروید میدان و گرنه ساعت نه صبح فقط ته مانده های غرفه ها نصیبتان می شود. ساعت 11 هم میدان تعطیل می شود. میدان مرکزی تره بار تهران نرسیده به بهشت زهراست.
*میادین تره بار محلی: میوه ها یشان به قیمت مصوب است، گران تر از میدان مرکزی و ارزان تر از مغازه ها. اینجا شوخی با کسی ندارند و همه چیز درهم است. میوه روزانه تان را می توانید از همین جا بخرید اما اگر مهمان دارید، باید هر چیزی را دو برابر بخرید تا نصفش را که سالم تر و خوش قیافه تر است، جلوی مهمان بگذارید. برای خریدن طالبی و خربزه و این طور میوه ها شک نکیند که بهترین جا میدان تره بار است؛ پول الکی نمی دهید و خودتان هم انتخاب می کنید. تره باری را هم که قیافه شان اهمیت ندارد از همین جا بخرید؛ مثلاً پیاز و سیب زمینی و هویج و بادمجان. اینجا هم صبح زودش تومنی صنار با عصرش فرق دارد.
*مغازه محل: یک مغازه دار آشنا از همه چیز بهتر است. در همان محل خودتان یک آدم درست و درمان پیدا کنید و مشتری اش شوید تا شب عیدی یکی را داشته باشید که برایتان میوه خوب کنار بگذارد. البته قیمت مغازه از هر دو گزینه ها بالا بیشتر است.

چطوری بخریم؟
 

*دانه ای بخرید: به جای اینکه بگویید «یک کیلو خیار بدهید» تا طرف سه کیلو برایتان بریزد، عدد بدهید و نگذارید بیشتر هم بریزد. چهار تا سیب را می شود فهیمد که چهار تا سیب هست یا نه اما برای فهمیدن دقت یک کیلو سیب باید ترازوی جیبی داشته باشید.
*از خودش بپرسید: یک لبخند ملیح و یک «من به انتخاب شما اعتماد می کنم» از همه بیشتر جواب می دهد. اگر هیچی از میوه خریدن سرتان نمی شود، به مغازه دار اعتماد کنید و بگذاریدش توی رودربایستی.
*کم بخرید: این طوری اگر سرتان کلاه هم رفته باشد، کلاهش از یک حدی گشادتر نمی شود، ضمناً زود هم خورده می شود و کار میوه ها به جاهای باریک نمی کشد.

چطوری نگهداری کنیم؟
 

 

*میوه ها را نشویید. میوه های شسته زودتر خراب می شوند. فقط به اندازه ای که می خورید، بشویید.
*میوه های شسته را در یک کیسه پارچه ای بریزید و بعد توی کیسه پلاستیکی بگذارید و درش را ببندید. این طوری سالم تر می مانند.
*سیب را در کیسه دربسته و دور از بقیه میوه ها نگه دارید چون از خودش موادی منتشر می کند که باعث رسیدن و خراب شدن بقیه میوه ها می شود. از همین ترفند (البته بر عکسش) می توانید برای رساندن موزهای کال استفاده کنید.
*برای اینکه انگورهایتان مدت زیادی بمانند، یک دانه انگور را جدا کنید و سر شاخه اصلی انگور فرو کنید.
*لازم نیست همه چیز را بچپانید توی یخچال. میوه ها را بچینید لای روزنامه و بعد بگذارید توی کیسه نایلونی و توی حیاط یا بالکن نگه دارید؛ جایی که آفتاب و باران هم نخورد.
*طالبی و خربزه را جایی که مارمولک دارد، نگه ندارید؛ هم می خورندشان، هم از خودشان مواد سمی ای توی میوه باقی می گذارند که اگر بخورید به رفتگانتان می پیوندید. این میوه ها را توی کیسه نایلونی هم نگذارید ک زود خراب می شوند.
منبع: همشهری جوان، شماره 239
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان