مصرف سوسیس و کالباس در افرادی که به افزودنیها، حساسیت دارند؛ سبب بروز و تشدید ناراحتیهای پوستی، از جمله کهیر و خارش میشود. همچنین این مساله در کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا تحت درمان با داروهایی هستند که سیستم ایمنی را تضعیف می کنند (مانند مبتلایان به سرطان یا انواع تومورها) نیز دیده میشود. در صورتی که فردی دچار کهیر و خارش یا این نوع ناراحتیهای پوستی باشد در درجه اول بهتر است عامل آلرژیزا را از برنامه غذایی خود حذف کند.

لازم است اضافه کنم که این عوامل میتوانند محیطی مانند گردوغبار، آلودگیهای شیمیایی یا تغذیهای باشند. فرد میتواند با حذف یک هفتهای یا یک ماهه آن عامل، تاثیر آن را بر پوست خود مشاهده کند و در صورت درست بودن حدسش آن را از برنامه خود برای همیشه کنار بگذارد.
در وهله دوم، تقویت سیستم ایمنی میتواند مانع از بروز کهیر و خارش شود. برای تقویت سیستم ایمنی، مصرف برخی گروههای غذایی مانند میوهها و سبزیجات به دلیل ویتامینها و برخی مواد معدنی که نقش آنتیاکسیدانی در بدن دارند، توصیه میشود؛ یعنی موادغذایی حاوی ترکیبات رنگی طبیعی، به شرطی که فرد به آن ماده غذایی آلرژی نداشته باشد. در ضمن منابع پروتئینی نیز تا اندازهای برای تقویت سیستم ایمنی مفیدند. بهعلاوه توصیه میشود فرد حتما در این زمینه با یک کارشناس یا متخصص تغذیه مشورت کند.
یادتان باشد افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، معمولا میزان گلبولهایسفید خونشان پایین است در نتیجه باید در وهله اول پروتئین کافی و در وهله دوم ویتامین و مواد معدنی را از طریق سبزیجات و میوهها دریافت کنند تا سیستم دفاعیشان تقویت شود و با خوردن کمی سوسیس و کالباس که در دسته مواد غذایی آلرژیزا جای میگیرند، دچار حساسیت نشوند.
پی نوشت ها :
* متخصص تغذیه و رژیم درمانی
منبع:www.salamat.com