کیوی میوه جوانی و تندرستی دارای ویتامین C به میزان 6 برابر لیموترش و سرشار از مواد مغذی دیگر است به همین خاطر این میوه ها با عمری کمتر از 200 سال تقریبا در تمام جهان موقعیت بالایی پیدا کرده است. در ایران نیز از حدود 30 سال پیش کیوی شناخته شده است.
کیوی و سلامت:
متخصصان غذایی بر این عقیده اند که برای پیشگیری از تب، ناراحتی های معده، بی حالی، خستگی، سرفه های شدید و زکام که در اثر وجود باکتری ها بروز می کنند، مصرف 150 میلی گرم ویتامین C بهترین راه است. کیوی سیستم حفاظتی بدن را تقویت می کند و از بروز سرطان جلوگیری می کند.
کیوی دارای آنزیم هایی است که پروتئین ها را تجزیه می کنند. بعد از خوردن غذاهای گوشتی و لبنی قدری حالت اسید معده خنثی می شود وآنزیم های کیوی می توانند مدت کوتاهی فعالیت کنند و این زمانی کافی است که مواد پروتئینی به وسیله این آنزیم ها به قطعات کوچک تر و قابل هضم تر تبدیل و تجزیه شوند. این امر، عمل هضم غذاهای سنگین در معده و روده را آسان میکند، لذا خوردن کیوی همراه غذاهای گوشتی و لبنی توصیه می شود.
کیوی پادزهر سیگار:
در افراد سیگاری مواد سمی به ویژه رادیکال های آزاد زیادی از دود سیگار به وجود می آید، در نتیجه این افراد باید میزان ویتامین C زیادتری دریافت کنند. سیگاری ها باید حدوداً 40 درصد ویتامین C بیشتری مصرف کنند. این مقدار با خوردن دو عدد کیوی تامین می شود. البته سیگاری ها با خوردن کیوی، ضایعات ویتامین C را که در اثر سیگار کشیدن حاصل می شود جبران می کنند، ولی ضرری که بر قلب، مجاری عروقی، ریه و سایر ارگان ها وارد می شود جبران پذیر نیست.
کیوی و سرطان:
کیوی منبع خوبی برای اسید قهوه یا اسید کافئیک و ویتامین C می باشد. اینها دوماده اساسی برضد سرطان هستند.اسید قهوه در غلظت بالایی در کیوی وجود دارد و همراه ویتامین C، مانع از تولید مواد مولد سرطان در معده یعنی نیتروزآمین ها می شود.
کیوی سرشار از پتاسیم:
کیوی منبع خوبی برای پتاسیم و کلیسم است. پتاسیم باعث کاهش فشار خون می شود. کمبود یا فقدان پتاسیم در بدن باعث بروز افسردگی و فراموشی می گردد. در افراد مسن و سالخورده نیز بر خوردن کیوی و سایر منابع غنی از پتاسیم نظیر موز تأکید می شود.
منبع:نشریه دنیای تغذیه - ش100