ماهان شبکه ایرانیان

اگرازخستگی می نالید، بخوانید

غذاهایی که با خستگی بدن مقابله می کنند درست غذا خوردن مساله بسیار مهمی است، خصوصاً برای افرادی که دچار احساس کوفتگی و خستگی زیاد می شوند

اگرازخستگی می نالید، بخوانید
غذاهایی که با خستگی بدن مقابله می کنند
درست غذا خوردن مساله بسیار مهمی است، خصوصاً برای افرادی که دچار احساس کوفتگی و خستگی زیاد می شوند. فرقی نمی کند که خستگی های شما ناشی از فشارهای زیاد روحی، جسمی و یا احساسی باشند. احساس خستگی و کوفتگی فقط در یک مقطع زمانی کوتاه شما را آزار نمی دهد، بلکه اگر درصدد درمان آن نباشید، اثرآن شدیدتر خواهد شد و بیماری های مختلف را درشما افزایش می دهد.
اما نکته اصلی این است که شما می توانید با خستگی مبارزه کنید، می توانید با هر لقمه ای که گاز می زنید آن را از بین ببرید. در اینجا به ذکر پنج نوع ماده غذایی فوق العاده که این قابلیت را دارند و البته هضم آنها را نیز بسیارآسان است، می پردازیم:

جو دو سر
 

جو دوسر در میان غلات بهترین است. پزشکان و متخصصان تغذیه برای بیمارانی که دیابت دارند، توصیه می کنند جودو سر بخورند، زیرا این ماده غذایی میزان قند خون را در حد نرمال نگاه می دارد.
جو دو سر با محتویات فیبری که دارد، سبب طولانی ترشدن عمر، جلوگیری از پرخوری در طول روز، از بین رفتن تنبلی، کندی و خستگی می شود.
فیبر موجود درجو دو سر، سبب هضم غذا می شود. به غیرازفیبر، جو حاوی مقدار قابل توجهی منیزیم، پروتئین و فسفراست. این سه نوع ماده مغذی، در بالا بردن سطح انرژی بسیار موثرند. علاوه بر این مواد جو دو سرحاوی ویتامین B1 است. این ویتامین در تولید انرژی نقش مهمی ایفا می کند. کمبود ویتامین B1 سبب کاهش انرژی و از دست دادن اشتها می شود. ویتامین B1 در چرخه تجزیه مواد غذایی و تبدیل آنها به انرژی موثراست.
بهتر است جو دو سر صبح ها خورده شود. در بین وعده های غذایی، صبحانه از بقیه مهم تراست، زیرا خوردن صبحانه، سبب تنظیم دوباره بدن و سوخت گیری آن می شود.

ماست
 

ماست غالباً به عنوان دسر استفاده می شود و سرشارازپروتئین است. از آنجایی که ماست بافت نرمی دارد، جذب آن توسط بدن بسیار سریع تر و آسان تر از سایر غذاهای سفت و منجمد انجام می شود. ماست حاوی مقدار زیادی پروبیوتیک است. پروبیوتیک از بدن در برابرعوامل بیماریزا محافظت می کند و باکتری های زیان آور را از بین می برد. پروبیوتیک ها نیز همانند فیبرها به هضم غذا کمک می کنند.
می توان آن را به عنوان یک عصرانه دلچسب یا اسنک قبل از رفتن به سر کار میل کرد، زیرا ماست این قدرت را دارد که سریعاً به شما انرژی بدهد. از ماست می توانید در کنارغذاهای دیگر نیز استفاده کنید، مثلاًَ سرمیزشام همراه با غذایی که می خورید یک پیاله ماست هم میل نمایید. البته بهتر است غذایی که به همراه ماست میل می کنید، منبع آهن غیرهم نباشد.
سعی کنید دست کم هفته ای سه بار ماست بخورید.بهتراست از ماست کم چرب استفاده کنید.

 اگرازخستگی می نالید، بخوانید

اسفناج
 

اسفناج سرشار از مواد مغذی و دشمن سرسخت خستگی می باشد و عملکرد بدن را به نقطه اوج می رساند. اسفناج نه تنها سرشارازآهن است، بلکه حاوی منیزیم و پتاسیم نیز می باشد.
اسفناج حاوی ویتامین C نیز هست که به جذب آهن کمک می کند.
منیزیم، یک ماده معدنی دیگر است که در تولید انرژی نقش عمده ای دارد و به طور مستقیم، بر روی سیستم اعصاب، گوارش و عروق کرونر تاثیر می گذارد. کمبود منیزیم در بدن موجب کندی ذهن و جسم می شود. علایم کمبود منیزیم دربدن عبارتند از عدم تعادل میزان قندخون، افسردگی، ضعف عضلانی، انقباض ماهیچه ها، تنش های جسمی، انرژی کم، خستگی، بدخوابی، گیجی و کاهش اشتها. برای جذب منیزیم، آهن، پتاسیم وویتامین C کافی در بدن، تا حد کافی، ازاسنفاج در کنار غذاهای خود استفاده کنید. شما می توانید اسفناج را بخارپزنموده و به همراه تخم مرغ، برای داشتن یک صبحانه کامل، میل نمایید. اسفناج بعد از طبخ بسیار نرم می شود و می توان از آن درکنارهرغذایی استفاده کرد.

آجیل و دانه ها
 

آجیل ها و دانه ها سرشاراز پروتئین و اسیدهای چرب امگا -3 هستند و بسته به نوع آجیلی که انتخاب می کنید، مقادیر زیادی منگنز، منیزیم، پتاسیم و فسفر دارند که تمامی این مواد تولید کننده انرژی هستند. دانه های کدوتنبل، بادام و فندق نیز منبع منیزیم می باشند که از خستگی و کوفتگی عضلات جلوگیری می کنند. تخم های گل آفتابگردان، کدو تنبل و بادام نیز با احساس خستگی مبارزه می کنند و موجب بهبود وضعیت خواب می شوند.
مصرف به اندازه و مرتب آجیل و دانه ها می تواند به سلامت جسم کمک بسیاری کند. شما می توانید مقداری آجیل در داخل کشو، جیب و یا کیف خود بریزید و هر از چند گاهی با احساس گرسنگی ازآنها میل کنید. به این ترتیب مطمئن می شوید که به جای استفاده از مواد غذایی بی خاصیت و در بیشتر موارد مضر، خوراکی سالمی میل کرده اید. مقدار مصرف آنها نیز بهتر است روزانه در حدود یک مشت کوچک باشد.

حبوبات
 

حبوبات را غذاهای معجزه گر می نامند که علاوه بر داشتن خواص فراوان، در صف اول مبارزه با خستگی و کوفتگی بدن قرار دارند. ترکیب غذایی حبوبات به گونه ای است که انرژی را به صورت پیوسته و ثابت به مصرف بدن می رساند. تمام انواع حبوبات، چربی بسیارکم، فیبر بالا و کربوهیدرات و پروتئین مناسب و مفیدی دارند. حبوبات حاوی پتاسیم، منیزیم، فسفر، مس و آهن هستند (البته آهن آنها در مقایسه با گوشت ها کمتر است و جذب کمتری هم دارد). پروتئین و فیبر موجود در حبوبات سبب ایجاد تعادل در میزان قند خون و کمک به هضم غذا می شوند و ازافزایش وزن نیز پیشگیری می کنند. حبوبات می توانند جایگزین های مناسبی برای گوشت قرمز باشند، اما میزان کالری آنها کمتر از گوشت است.
منیزیم موجود در حبوبات، سبب استراحت و آرامش اعصاب می شود، گردش خون را تنظیم می کند و خستگی های روحی و جسمی را از بین می برد.
حبوبات را در کنار همه غذاها می توان خورد، البته بهتراست حبوبات را یک غذای کامل به حساب آورید. مقداری روغن زیتون و کمی پودر سیر به حبوبات طعم بهتری می دهد و شما می توانید در هر وعده غذایی آن را با اشتهای بیشتری میل کنید.
درجمع بندی باید یادآوری نمود که در یک رژیم غذایی کامل و مناسب، رعایت تعادل و تنوع غذایی بسیار اهمیت دارد. به این ترتیب، لازم است از کلیه مواد غذایی از قبیل غلات، سبزیجات، میوه ها، لبنیات و گوشت ها در حد مناسب استفاده شود، ولی حبوبات را نیز به میزان کافی در برنامه غذایی خود بگنجانید.
منبع:نشریه دنیای تغذیه، شماره 98.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان