ماهان شبکه ایرانیان

برنامه غذایی مناسب برای فصل تابستان

یک شربت خنک در سایه آفتاب خوردن بعضی از غذاهای چرب و سنگین در فصل تابستان به علت داشتن کالری زیاد ،باعث بالا رفتن حرارت بدن می شود

برنامه غذایی مناسب برای فصل تابستان
یک شربت خنک در سایه آفتاب
خوردن بعضی از غذاهای چرب و سنگین در فصل تابستان به علت داشتن کالری زیاد ،باعث بالا رفتن حرارت بدن می شود. برای پیشگیری از گرمازدگی باید در فصل تابستان از خوراکی هایی که تشنگی و گرمای بدن را می کاهند، استفاده شود. مصرف میوه های تابستانی مانند هندوانه ،طالبی ، گرمک ، هلو، آلبالو، آلو، گوجه، خیار و انبه حرارت بدن را پایین می آورد و از گرمازدگی جلوگیری می کند. نوشیدن شربت خاکشیر و آب لیمو، گلاب و آب زرشک نیز سبب کاهش حرارت بدن شده و فرد را در برابر گرمازدگی ایمن می سازد، البته این شربت ها باید به صورت کاملا بهداشتی تهیه شوند، همچنین عرق بیدمشک و کاسنی به علت طبع سردی که دارند، بدن را خنک نگه می دارند. بعضی از گیاهان طبی و سنتی مثل گل بنفشه ،شیرین بیان واسفرزه نیز برای رفع تشنگی و کاهش حرارت بدن مفید هستند؛ علاوه بر میوه وسبزی ، مصرف برخی غذاها مانند کدو، شیربرنج، آب برنج خیسانده در صورتی که به آن نمک نزده باشند، ماست ، دوغ، چای ، کاهو، پیاز وعسل برای بالا بردن مقاومت بدن در برابر گرما مفید و برای رفع عطش توصیه می شوند. خاطر نشان می گردد که با آغاز فصل گرما ، بهتر است بیشتر از غذاهای سبک استفاده کرده و در حد امکان یکی از وعده های غذایی حذف و به جای آن میوه ، سبزی و لبنیات خورده شود. مواد غذایی که طبع گرم دارند مثل خرما، کشمش ، انواع شکلات ، خشکبار و شیرینی ها ، باعث افزایش حرارت بدن می شوند و تشنگی را زیاد می کنند. لازم به ذکر است که خستگی زود هنگام ، گیجی ، سردرد ، گرفتگی عضلات، پوست خشک و داغ، تهوع، تشنج، اختلالات ریتم قلب، افت فشارخون، رنگ پریدگی ، کاهش حجم ادرار و در موارد پیشرفته عدم هوشیاری از علائم گرمازدگی است و در صورت عدم تشخیص و رسیدگی به موقع، این بیماری باعث بروز عوارض شدید و حتی مرگ و میر می شود.

برنامه غذایی مناسب برای فصل تابستان

منبع:نشریه ایرانیان شماره 34
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان