قروت یا قوروت یکی از غذاهای محلی استان خراسان جنوبی است.
مواد اولیه تهیه قوروت شامل:
گردو، پیاز، نعناع خشک، نمک، فلفل سیاه، دارچین، روغن و آب است.
طرز تهیه:
ابتدا گردوها و پودر قروت را داخل مخلوط کن ریخته و به همراه دولیوان آب باید6-7 دقیقه خوب بچرخد تا روغن گردواز این مخلوط در بیاید. سپس درقابلمه پیاز را خرد کرده و با مقداری روغن مایع تفت میدهیم سپس هنگامی که پیاز به مرحله تغییررنگ رسید و سبک شد به آن نعنا و نمک و فلفل سیاهرو اضافه میکنیم.
وقتی مواد داخل مخلوط کن آماده شد و رنگ بنفش تیره زیبایی گرفت داخل قابلمه ریخته وبا اون 2 لیوان آبی که مانده میتوان باقی قروتها رو از دیواره مخلوط کن جمع کرده و به قابلمه اضافه کرد وسپس می جوشانیم.
این غذا را میتوان با خوراک بادمجان یا پوره سیب زمینی یا مخلوطی ازعدس و کدو و سیب زمینی آبپز نیز میل کرد.