حتی میتوانید قبل از شروع مشکل، عسل را برای پیشگیری بخورید. مثلاً قبل از شروع مشکل، مصرف عسل را شروع کنید. برای برطرف کردن خارش بدن در حساسیتها یک حبه سیر را رنده کنید، آب آن را بگیرید و با 2 قاشق غذاخوری عسل و 1 قاشق چایخوری زنجفیل مخلوط کنید و روی محل خارش بمالید. بعد از 3 ساعت این ضماد را با آب ولرم بشویید. خارش بدن برطرف میشود.
زنجفیل، پیاز، سیر، فلفل سیاه و قرمز در پیشگیری از بروز حساسیت مؤثر هستند، چون این مواد غذایی سبب ترشح آنتیبادی «ایمونوگلوبولین» میگردند و مانع بروز واکنشهای حساسیت در فرد میشوند.
از موارد مفید دیگر میتوان به نارنج، انگور، شاهتره و سیاهدانه اشاره نمود. پیامبر گرامی، سیاهدانه را دوای همه دردها میدانستند و مصرف آن را به مسلمانان توصیه کردند (مصرف 1 تا 2 گرم آن روزانه بلامانع است).
دارچین و زردچوبه
دارچین و زردچوبه از گیاهان معروف و پر مصرف هستند که خاصیت ضدحساسیت بودن در آنها ثابت شده است. مصرف 3 گرم برای زردچوبه و 5 گرم برای دارچین در افراد بزرگسال بلامانع است.
آلرژی و بابونه
یکی دیگر از سبزیجات مفید، بابونه است که یکی از مؤثرترین داروها در ترکیبات گیاهان دارویی برای درمان آلرژی است و برای دل درد، نفخ شکم و سیستم گوارشی نیز مفید است. طب سنتی اعتقاد دارد که بابونه دارای طبیعتی گرم و خشک است و دارای ماده ضدحساسیت طبیعی بوده و در نوسازی گلبولهای سفید خون نقش دارد.
بابونه دوست کبد است و مزاج را تعادل میبخشد، خون را صاف میکند و انسداد مجاری طحال را برطرف میکند. زنان حامله، افراد دارای فشار خون و مشکلات قلبی باید در مصرف آن اعتدال را رعایت کنند. همچنین مصرف همزمان آن با گردو، پسته و چای توصیه نمیشود.
آلرژی و کاهش مصرف افزودنیهای غذایی، چربی و قند
در خاتمه باید به نکته بسیار مهم که همان تغذیه سالم است اشاره نماییم که در مورد حساسیت غذایی و فصلی باید توجه ویژه به افزودنیها به خصوص بنزوات و سایر مواد داشته باشیم. متأسفانه این ماده و کلاً افزودنیها در کلیه محصولات غذایی فرآوری شده اعم از آبمیوهها، سسهای سالاد، غذاهای آماده، همبرگر و مواد غذایی بستهبندی وجود دارند و روزانه به مقادیر فراوان وارد بدن ما میشوند.
حتی در بررسی انجام شده در رژیم آمریکاییها دریافتند به دلیل مصرف چربی و قند فراوان، فلور باکتریایی که از بدن در مقابل اگزما محافظت میکند کاهش یافته و موارد آلرژی روز به روز بیشتر میشود و از اینرو مصرف تمام قندهای تصفیهشده، غلات تصفیهشده، کلوچهها، کیکها و دسرها، سیبزمینی سرخکرده، همبرگر، هاتداگ و ... باید تا حدامکان بسیار محدود شود.
مصرف سبزیجات تازه، روغن زیتون، انار، شاهتوت (محافظ کبد)، انواع بذرهای ملین مثل خاکشیر، اسفرزه، بارهنگ، تخم ریحان، تخم شربتی، شیرخشت، ترنجبین، سوپ جو، آش جو، نان جو، لیموترش تازه، زرشک، عسل، کشمش، توت و انجیر، برگههای طبیعی، کدو، کنجد، اسطوخودوس، کاسنی، آب مرکبات و مغز بادام خام از مواردی هستند که به پاکسازی کبد و کاهش حساسیتهای فصلی کمک شایانی میکنند.
برای خواندن بخش اول- گیاهان مفید در آلرژی- اینجا کلیک کنید.