ته چین شهمیرزادی یکی از غذاهای محلی استان سمنان شهر شهمیرزاد است. شهمیرزاد منطقهای ییلاقی از توابع استان سمنان و در 25 کیلومتری این استان قرار دارد که از طبیعت بسیار زیبا و از نعمتهای بسیار فراوانی برخوردار است و دارای بزرگترین باغ گردوی جهان است و خوب است بدانید شهمیرزاد یکی از منطقههای ییلاقی ساسانیان و اشکانیان بوده است و در آن جا قلعههایی داشتهاند.
مواد لازم برای 6 نفر:
برنج: 5 پیمانه
عدس پخته: 2 پیمانه
سبزی خردشده: 500 گرم
گوشت بره: 750تا 1 کیلو گرم
زردچوبه، ادویه مخلوط، فلفل سیاه و نمک: به مقدار لازم
مواد لازم برای دورچین:
چغندر کوچک: 5 عدد
سیب زمینی کوچک: 5 عدد
به: 2 عدد (ورقه شده)
کلم قمری کوچک: 3تا 4 عدد (ورقه شده)
بادنجان کوچک سرخ شده: 3 تا 4 عدد (ورقه شده)
اسفناج تفت داده شده با پیاز داغ و گرد غوره: 250 گرم
آلوچه خشک: 100 گرم
طرز تهیه:
برنج خیس کرده را بجوشانید و از حد معمول دان تر در نظر بگیرید. سپس عدس پخته و سبزی پلو را اضافه، بعد از یکی دو جوش آبکش کنید. گوشت را باز کرده و به صورت یک صفحه درآورید سپس سطح گوشت را با زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه مورد نظر و کمی نمک آغشته کنید. ابتدا ته قابلمه مورد نظر روغن بریزید. سپس کمی زردچوبه اضافه کرده، سه تا چهار کفگیر از برنج آبکش شده به همراه سبزی و عدس را ریخته و گوشت ادویه زده فوق را روی سطح برنج قرار دهید. مجدداً کمی از برنج آبکش شده را روی گوشت بریزید و دورچین غذا را دور تا دور و میان غذا قرار دهید. سپس مابقی برنج آبکش شده را روی مواد بریزید و قابلمه را به مدت 3 الی 4 ساعت روی حرارت کم قرار دهید تا بر اثر دم کشیدن گوشت نیز پخته شود. سپس ته چین فوق را در ظرف مورد نظر کشیده و دورچین آن را هم حاشیه ظرف قرار دهید سپس سرو نمایید. در شهمیرزاد گاهی آب چلو را کنار میگذارند و با یک کفگیر از برنج آبکشی شده همراه با عدس و سبزی و مقداری لواشک یا رب آلوچه، آش درست کرده و این آش را روی حرارت بسیار کم قرار میدهند تا جا بیفتد.
نکته:
1-این دستور 985 گرم کربوهیدرات، 250 گرم پروتئین، 27 گرم چربی و 5210 کیلو کالری انرژی دارد.
2-گوشت بره بهتر است نازک و از سردست یا میان پهلو انتخاب شود.
3-سبزی موجود در مواد لازم شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید و کمی شنبلیله میباشد.
4-در شهمیرزاد این ته چین را حتماً با گوشت خام (نه تفت داده) درست میکنند.