ویتامین B17 در واقع یک ویتامین نبوده بلکه یک گلیکوزید میباشد. که با درصد بالایی در اکثر انواع توت و دانهها دیده میشود. فوائد آن در سلامت در مواد غذایی غنی از ویتامین B17 بیشتر از مکملهای آن است. این مقاله اطلاعاتی در این خصوص را فراهم ساخته است.
ویتامین B17 در اصطلاح تجاری به عنوان آمیگدالین یا لتریل (Laetrile) شناخته شده است. آمیگدالین ترکیبی است که متعلق به گلیکوزیدهای سیانوژنیک میباشد. و برای اولین بار توسط پیر ژان رابیکوات و ای. اف. بوترون کارلارد در سال 1803 از دانههای بادام تلخ (با نام علمی Prunus dulcis) جداسازی شد. به دنبال این اکتشاف، مطالعات بعدی در مورد اهمیت دارویی آن انجام شده است. هر چند، آمیگدالین یک ویتامین نیست، ارنست تی کربس (بیوشیمیست)، آن را به عنوان ویتامین B17 شناساند. ویتامین B17، در شکل خالص خود، لتریل (laevomandelonitrile) نامیده میشود و جهت درمان سرطان بکار برده میشود.
فواید آن در سلامت
بسیاری از محققان مدعیاند که ویتامین B17 دارای خواص دارویی خاصی است و میتواند جهت درمان سرطان مورد استفاده قرار گیرد. سیانید موجود در ویتامین B17 است که سلولهای سرطانی را از بین میبرد. بنابراین، بر طبق نظر آنها، آمیگدالین نه تنها مانع از بروز سرطان میشود، بلکه به رگرسیون و پس رفت آن نیز کمک میکند. به منظور درمان سرطان، قرصهای لتریل خوراکی و یا از طریق تزریق داخل وریدی تجویز میشود. مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین B17 به مبارزه با سرطان کمک میکند. برخی از خواص درمانی دیگر آن کاهش درد مرتبط با ورم مفاصل و کاهش فشار خون بالا را شامل میشود.
منابع
ویتامین B17 در غلظت بالاتر در بادام تلخ و مغز یا همان دانهی زردآلو موجود میباشد. مطالعات نشان دادهاند که این ویتامین همچنین در اکثر گونههای جنس پرونوس (Prunus) موجود است. در ادامه فهرستی از مواد غذایی حاوی این ویتامین آورده شده است:
• جوانه یونجه
• دانه سیب
• جوانه بامبو
• تمشک یا بلک بری
• توت زمینی یا رازبری (Raspberries)
• گندم سیاه
• ارزن و دانه ارزن
• جو
• برنج قهوهای
• آجیل بادام زمینی
• کاساوا (Cassava)
• مغز هلو
• مغز یا دانه آلو
• گردوی آمریکایی
• بِه
• شیرهی نیشکر سورگوم
از آنجا که، مجادلات بسیاری در خصوص فوائد مکملهای ویتامین B17 در سلامت وجود دارد؛ جهت اطمینان، میتوانید مواد غذایی سرشار از ویتامین B17 را در رژیم غذایی خود وارد سازید.
مجادله
در کتاب «جهانی بدون سرطان» 'World Without Cancer' نویسندهی آن یعنی جی ادروارد گریفین قویاً استفاده از ویتامین B17 را برای درمان سرطان توصیه میکند. هر چند بسیاری از دانشمندان مزایای بالقوه ویتامین B17 در درمان سرطان را اعلام کردهاند؛ اما هیچ گونه اثرات ضد سرطانی را در آزمایههای بالینی و مطالعات آزمایشگاهی نشان نداده و یا این اثرات ضد سرطانی کم بودهاند.
استفاده از لتریل توسط اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) و موسسه ملی بهداشت مورد تایید قرار نگرفته است. در ایالات متحده، تجویز ویتامین B17 به افراد مبتلا به سرطان غیر قانونی است. مطالعه و بازبینی گروه همکاری کاکرن Cochrane Collaboration (گروهی از دانشمندان و محققان از بیش از 90 کشور، که اکتشافات مرتبط با سلامت را مورد موشکافی و بررسی قرار میدهند) در سال 2006، متذکر شده است که اثرات ضد سرطانی لتریل در مطالعات بالینی کنترل شده مؤثر نبوده و مطالعات بیشتری جهت ارزیابی مناسب مورد نیاز است.
موردی احتیاط آمیز در مورد استفاده از ویتامین:B17 هنگامی به صورت خوراکی مصرف میشود، میتواند سمیت کشندهای را بوجود آورد. به محض آنکه وارد بدن انسان شد، سیانید آزاد کرده که یک خطر بالقوه محسوب میشود. آنزیم بتا گلوکوزیداز (مورد نیاز برای تجزیه سیانید)، در روده کوچک انسان و چند مواد غذایی موجود میباشد. بتا گلوکوزیداز، پس از آن سیانور را کاتالیز کرده و موجب مسمومیت با سیانید میشود. برخی از علائم و نشانههای مسمومیت با ویتامین B17 سردرد، ضعف، سرگیجه، و گاهی اوقات فشار خون پایین را شامل میشود. بنابراین، همواره توصیه میشود پیش از مصرف آمیگدالین و یا لتریل با یک متخصص واجد شرایط و یا پزشک در ارتباط با میزان و دوز مصرفی آن مشورت نمایید.
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبهی آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیههای پزشک متخصص در نظر گرفته شود.