دلمه سیراب شیردان یا سُغدو از غذاهای محلی لرستان است.
مواد لازم:
سیرابی به تعداد نفرات یک برش
گوشت چرخکرده 200 گرم
برنج یک لیوان
لپه 4 قاشق
سبزی معطر مخصوص دلمه خرد شده یک لیوان
روغن به میزان لازم
پیاز سرخ شده 3 قاشق غذاخوری
فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
رب گوجه یک قاشق غذاخوری
پودر زیره یک قاشق چایخوری سرخالی
سبزی معطر مخصوص دلمه (ترخون، مرزه، نعناع، جعفری و پیازچه)
طرز تهیه:
دو قاشق از پیاز سرخ شده را با کمی روغن در تابه بریزید و گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید. ادویهها را همراه سبزی خرد شده به گوشت بیفزایید و آنها را هم خوب تفت دهید. برنج را بشویید و خام به مواد دلمه اضافه کنید. مقدار لازم نمک بریزید و همه مواد را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
سیرابی را به اندازه تقریبی 15 در 15سانت برش بزنید. از مواد دلمه روی برش سیرابی بریزید و آن را محکم ببندید یا بدوزید. طوری که هنگام پختن، مواد از درون سیرابی بیرون نریزد. در یک قابلمه مناسب یک قاشق پیاز سرخ شده بریزید.
مقداری ادویه به آن اضافه کنید و ربگوجه را با آن تفت دهید و پنج لیوان آب روی آن بریزید. دلمههای دوخته شده سیرابی را درون آن بگذارید. در ظرف را ببندید و بعد از جوش آمدن حرارت را کم کنید و بگذارید 3/5 تا 4 ساعت با حرارت ملایم بپزد.
وقتی آب آن به یک لیوان رسید و به صورت سس غلیظ در آمد و سیرابی پخته شد، دلمهها را در دیس مناسبی بکشید. باقی مانده سس را روی دلمهها بریزید و اطراف آنها را با جعفری و چند برش لیموترش تزئین و سپس نوشجان کنید.
در صورت تمایل چند پاچه گوسفند را در قابلمه بگذارید و بپزید و دلمهها را داخل آن بگذارید و همزمان با هم بپزید در این صورت طعم متفاوتی خواهید داشت. این دلمه بسیار مغذی است.
