
فاطمه نجاتبخش  25 توصیه بهداشتی برای پیشگیری از آنفلوآنزا از دیدگاه مکتب پزشکی ایرانی ارائه داده که به این شرح است:
1.  پرهیز از ورود به اماکن عمومی و پرازدحام تا حد امکان
2.  پوشاندن سر بعد از استحمام همچنین در هوای سرد
3.  رهیز از قرار گرفتن در معرض باد 
4.  پرهیز از استشمام بوهای گرم و تند مانند انواع عطرها و ادوکلنهای گرم
5.  در صورت تماس با بیماران مسیر تهویه هوای اتاق از سمت بیمار بهسمت افراد سالم نباشد
6.  کم کردن خوردن غذا و نوشیدنیها
7.  پرهیز از گرسنگی و تشنگی
8.  پرهیز از مصرف آب سرد
9.  کاهش مصرف گوشت و در صورت لزوم استفاده از گوشتهای سریعالهضم مانند بره، بزغاله و پرندگان بهجای گوشتهای دیرهضم مانند گاو و گوساله
10.  کاهش مصرف چربیها
11.  پرهیز از مصرف انواع شیرینیهای چرب و غلیظ
12.  کاهش مصرف غذاها و میوههایی که رطوبت را در بدن افزایش داده و سریع فاسد میشوند مانند ماهی، شیر، ماست، خیار، هندوانه، خربزه و کدو
13.  پرهیز از مصرف سبزیجات تند شامل سیر، پیاز و پیازچه، ترب، تره و شاهی
14.  پرهیز از مصرف سرخکردنیها
15.  پرهیز از مصرف مواد غذایی دارای ادویهجات تند و گرم مانند سوسیس، کالباس، پیتزا و انواع سسها یا بهکار بردن زیاد این ادویهجات در پختوپز
16.  مصرف میوههای خوشبو مانند انار، سیب، به، زالزالک و گلابی 
17.  مصرف شربتهای ترشطعم تهیهشده از آب انار میخوش، لیموترش، ریباس، سیب ترش و مصرف سکنجبین
18.  استفاده از انواع ترشیها در غذا مانند سرکه، آبغوره، آبلیمو، آبانار ترش، رب انار، زرشک و سماق 
19.  مصرف ترشیهای تهیهشده از سرکه طبیعی همراه غذا مانند ترشی کبر، ترشی سیر و ترشی پیاز
(توجه داشته باشید رعایت موارد 17، 18 و 19 مربوط به زمان پیشگیری است نه زمان ابتلا به بیماری است و باید دانست که در حد اندک خورده شود و در مصرف ترشیها نباید زیادهروی کرد).
20.  قرار دادن گلسرخ، بنفشه، نیلوفر (از گل خشک هم میتوان استفاده کرد)، سیب، به و کدو در فضای تنفسی و بوئیدن آنها
21.  ضدعفونی هوای تنفسی با دود دادن کندر، گلسرخ و برگ مورد همراه با اسپند
22.  ایجاد لینت مزاج بهویژه در کسانی که یبوست دارند با مصرف مواد غذایی ملین مانند تمرهندی
23.  کاهش آمیزش جنسی، ورزشهای سنگین و حرفهای و حمام بخار یا سونای طولانیمدت
24.  دوری از خشم, غضب, غم و اندوه
25.  پرهیز از ترس بیمورد از ابتلاء به بیماری.
منبع: تسنیم