شیراز یکی از شهرهای زیبای ایران است که به دلیل جاذبه های تاریخی فراوانی که دارد، سالانه گردشگران بسیاری از ایران و جهان برای دیدن جاذبه های گردشگری شیراز راهی آن جا می شوند. غذاهای محلی هر شهر بخشی از فرهنگ آن شهر بوده و جزو جاذبه های گردشگری به شمار می آید. شیراز نیز مانند دیگر شهرهای ایران عزیزمان غذاهای محلی خوشمزه و خوش طعمی دارد که در سفر به شیراز میتوان از آن ها خورد و لذت برد، برای همین در این مقاله با غذاهای محلی شیراز آشنا می شویم. با همگردی همراه باشید با شناخت غذاهای سنتی شیراز.
کلم پلو
اسم کلم پلوی شیرازی حتما تا حالا به گوشتان خورده است. این غذای خوشمزه محلی در نقاط دیگر ایران نیز علاقه مندان زیادی دارد و مورد استفاده قرار می گیرد. اما همان طور که از نامش پیداست جزو غذاهای محلی شیراز می باشد. مواد اصلی این غذا برنج، کلم قمری و گوشت چرخ کرده می باشند و از سبزیجات معطر برای طعم بهتر آن استفاده می شود.
دوپیازه آلو
یکی از پرطرفدارترین غذاهای شیرازی دوپیازه آلو می باشد که با سیب زمینی آب پز و پیازداغ به همراه گوجه فرنگی تهیه می شود. تهیه این غذا بسیار ساده و سریع می باشد. اگر سفر به شیراز کردید توصیه می شود حتما این غذا را امتحان کنید.
شکرپلو
شکر پلو یکی دیگر از غذاهای خوشمزه شیرازی است که همان طور که از نامش پیداست طعم شیرینی دارد. این غذا با استفاده از برنج و شکر تهیه می شود. اگر علاقه مند به طعم شیرینی هستید می توانید این غذای محلی را در شیراز نوش جان کنید.
قورمه به
شیرازی ها بنا به ذائقه خود غذاهای محلی شیرین زیادی دارند. قورمه به یکی دیگر از غذاهای محلی شیراز است که طعمی شیرین دارد. این غذا از به، گوشت، شکر و ... تهیه می شود.
یخنی نخود
یخنی نخود یک غذای شیرازی است که مانند آب گوشت و با همان مواد تهیه می شود. برای درست کردن این غذا گوشت، نخود، پیاز و ادویه جات را به همراه آب بر روی اجاق قرار می دهند تا بپزد. سپس سیب زمینی ها را به آن اضافه می کنند. این غذا مانند آب گوشت سرو می شود.
لوبیاپلو
لوبیاپلو یکی از غذاهای اصیل شیرازی است که با لوبیای چشم بلبلی تهیه می شود. این غذا را به همراه گوشت مرغ یا گوشت چرخ کرده سرو می کنند.
رب پلو
یکی دیگر از انواع پلوهای شیرازی، رب پلو می باشد که بدون گوشت تهیه می شود. برای طبخ این غذا از برنج، رب انار، گردو و ... استفاده می شود. شیرازی ها این غذا را به همراه سالاد شیرازی میل می کنند.
شیرازی پلو
یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاهای شیرازی است که پیشنهاد می شود حتما در سفر به شیراز و بازدید از جاذبه های گردشگری شیراز، آن را امتحان کنید. مواد اصلی شیرازی پلو برنج، بادمجان، مرغ، ماست و زرشک بوده و از زعفران نیز برای خوش طعم کردن آن استفاده می شود.
اشکنه شیرازی
اشکنه یکی از غذاهایی است که در مناطق مختلف ایران طبخ می گردد و هر منطقه دستور تهیه مختص خود را دارد. در تهیه اشکنه شیرازی از پیاز و تخم مرغ به همراه نعناع و شنبلیله خشک استفاده می شود. این غذا در شیراز به آب پیازک نیز معروف است.
هویج پلو
یکی دیگر از غذاهای شیرین شیراز هویج پلو می باشد. در تهیه این غذا از برنج، هویج، شکر و ... استفاده شده است.
کوفته هلو
کوفته هلو یکی از غذاهایی است که فقط در سفر به شیراز می توانید آن را پیدا کنید. در تهیه این غذا از هلو استفاده نشده اما به کوفته هلو شهرت دارد. مواد اصلی این غذا را گوشت چرخ کرده تشکیل می دهد. برای درست کردن کوفته هلو گوشت چرخ کرده، تخم مرغ و پیاز را باهم مخلوط کنید و با آرد نخودچی خوب ورز دهید. سپس به اندازه یک هلو از مواد برداشته و آن را به صورت گلوله در آورید و در وسط آن مقداری پیازداغ و کشمش قرار دهید. این گلوله ها را در مقداری روغن تفت داده و اجازه دهید تا خوب بپزند. در برخی موارد از هویج یا نرگسی نیز در مواد اولیه استفاده می شود.
دمپختک شیرازی
دمپختک در شیراز با عدس و کلم پخته می شود. برای تهیه این غذا از گوشت استفاده نمی شود. پس اگر دارای رژیم غذایی پرهیز از گوشت هستید می توانید این غذاهای سنتی شیراز را نوش جان کنید.
کوفته سبزی
کوفته سبزی نیز یکی دیگر از کوفته های خوشمزه و غذاهای سنتی شیراز است که با گوشت چرخ کرده، نخود، سبزی و پیاز تهیه می شود.