ماهان شبکه ایرانیان

آشنایی با خوشمزه ترین و بهترین غذاهای مازندران !!

آشنایی با خوشمزه ترین و بهترین غذاهای مازندران !! چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۶ - ایران گردی,آشپزی,گردشگری,سبک زندگی منطقه ای در کشورمان وجود دارد که بدون شک غذاهایش باب میل همه ایرانیان است

منطقه ای در کشورمان وجود دارد که بدون شک غذاهایش باب میل همه ایرانیان است. این منطقه جایی نیست جز مازندران. انبوهی از غذاهای سنتی مازندران، رنگارنگ و وسوسه انگیز است که از میان آنها می شود به خورشت سیر انار، بشته واش، مالابیج، بیج بیج، ترش سماق، ناز خاتون، باقلا وابیج، کدو بره، آغوز مسما، ترش ترشو، دوپتی، اسپناساک، اسفناج مرجی، خورشت آلو، کئی پلا و آش کدو اشاره کرد. ما در این مطلب، شما را با غذاهای محلی مازندران آشنا می کنیم، پس اگر تمایل به در اختیار داشتن فهرستی از بهترین غذاهای مازندران دارید، تا انتها با همگردی همراه شوید.
درضمن اگر می خواهید با بهترین رستوران های مازندران آشنا شوید، مقاله معرفی بهترین رستوران های مازندران ؛ خوردنی های خوشمزه شمالی !! را مطالعه نمایید.
خوشمزه ترین غذاهای مازندران

آغوز مسما

شاید بتوان گفت که دلیل اصلی محبوبیت این غذا که یکی از محبوب ترین و بهترین غذاهای مازندران به شمار می آید، وجود گوشت اردک باشد که همراه گردو، ترکیبی بسیار مفید سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین را تشکیل می دهند، اما مسلما این دو ماده تنها مواد تشکیل دهنده این غذای خوشمزه نیستند، بلکه این غذا موادی چون پیاز سرخ شده، رب انار، آب، شکر، دانه ساییده شده انار و ادویه (نمک، زرچوبه و فلفل) را نیز در خود دارد. هر چند برای تهیه آغوز مسما باید کمی صبور بوده و 2 ساعتی منتظر جا افتادن آن باشید، اما بعد از اینکه این غذای بسیار مقوی را همراه با برنج یا نان و انواع ترشی های محلی نوش جان کردید، دیگر همه سختی هایش را از یاد خواهید برد. حتی تصور گوشت لذیذ اردک هم می تواند اختیار انسان را از کف ببرد.
بهترین غذاهای محلی مازندران

ناز خاتون

 نازخاتون از جمله غذاهای سنتی مازندران، غذایی است که شاید اگر آن را برای اولین بار دیده و چشیده باشید، گمان کرده اید که این غذا نوعی ترشی است. هرچند این گمان به واسطه وجود انار و فرآورده های آن شکل گرفته است، اما وجود بادمجان کبابی نیز بر این گمان دامن می زند. به هر حال این غذا به خاطر طعم دلچسب و کالری کمی که حاصل از کبابی کردن بادمجان هاست و البته طبخ راحت آن، محبوبیت زیادی دارد، چرا که برا تهیه آن شاید کبابی کردن بادمجان ها سخت ترین کار باشد. در ضمن برای تهیه این غذا به گوجه فرنگی، پیاز رنده شده، آبغوره، نعنای خشک، گلپر و رب انار یا آب انار و البته بادمجان نیاز دارید.
غذاهای سنتی مازندران

کدوبره مازندران

کدوبره، دیگر غذای محلی مازندران است که می تواند در رژیم غذایی گیاه خوران و البته کسانی که قصد کاهش وزن دارند، به راحتی جای گیرد. چرا که مواد تشکیل دهنده این غذا شامل موادی چون سیب زمینی، کدوی سبز، گوجه فرنگی، پیاز، سیر و تخم مرغ و ادویه (نمک، فلفل و زردچوبه) است که همگی به راحتی و در کمترین زمان ممکن پخته می شوند. بنابراین علاوه بر تناسب احتمالی این غذا با رژیم غذاییتان، روی سرعت آماده شدنش هم می توانید حساب ویژه ای باز کنید.

غذاهای محلی مازندران

باقلا وابیج

از بهترین غذاهای مازندران، باقلا وابیج است که احتمالا بسیاری از شما آن را با نام باقلا قاتق می شناسید. بهتر است که این غذا را همراه با برنج شمالی و زیتون پرورده، ماهی شور و ماست نوش جان کنید. این غذا شامل باقلا، شوید خشک، تخم مرغ، سیر، کره، روغن و ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین) می باشد. باقلا وابیج آنقدر خوشمزه و ساده است که حتی همین الان هم می توانید دست به کار شده و اقدام به تهیه آن کنید.

بهترین غذاهای مازندران

مالابیج

این غذا در واقع نوعی ماهی شکم پر است که درون آن با موادی مثل سبزی های معطر، مغز گردو، رب انار، نمک و فلفل و گلپر پر می شود و از غذاهای محلی مازندران و گیلان به طور مشترک به حساب می آید. ماهی به کار رفته در این نوع غذا، ماهی سفید است و البته از نوع نر آن که به اعتقاد محلی ها ماهی سفید نر از نوع ماده آن خوشمزه تر، لذیذتر و گوشت آن سفت تر است. ابتدا ماهی را پاک کرده و پس از پر کردن شکمش با محتویات از پیش آماده شده (رب انار و گردو و ادویه ها) آن را با نخ و سوزن دوخته و در انتها آن را روی حرارت آتش و زغال قرار می دهند تا خوب مغزپخت شود، اما امروزه با ورود وسایلی نظیر فر و مایکروفر به زندگی انسان، فرآیند پخت با این روش های سریع و راحت انجام می شود. هر چند ماهی روی زغال طعمی دارد که آن را درون مایکروفر نمی توان یافت. اگر از علاقه مندان به غذاهای دریایی هستید، برای تهیه و میل این غذا فرصت را از دست ندهید.

غذاهای مازندران

خورشت آلو

خورشت آلو یا بهتر است بگوییم خوراک آلو که به همان مرغ و آلوی مازندارنی نیز شهرت دارد، جزو غذاهای محلی مازندران به حساب می آید که مزه ای ملس دارد. البته این غذا را به صورت ترش هم می توان تهیه کرد، اما حرفه ای های آشپزی محلی مازندارن، آن را با طعم ملس مقبول می دانند. بنابراین اگر از انار ترش برای تهیه این غذا استفاده می کنید، بهتر است به خوراکتان کمی شکر نیز بیافزایید. این غذا را می توان با  مرغ تکه شده، دانه انار ملس، آب نارنج، زعفران، پیاز، آلو و مغز گردوی خرد شده درست کرد. به هرحال این غذا را چه ترش سرو کنید و چه ملس، جز بهترین طعم هایی خواهد بود که در عمرتان چشیده اید. امتحانش ضرر ندارد.
غذاهای استان مازندران

اسپناساک

اگر از اسفناج دل خوشی ندارید، شاید با امتحان اسپناساک نظرتان به کلی  عوض شود. فقط کافی است با ترکیب گوشت گوسفند یا گاو، اسفناج تازه، سبزیجات معطر، برگ سیر و نعناع، پیاز، هویج، آب و ادویه جات، غذایی درست کنید تا پس از چشیدن آن عاشق اسفناج شوید، البته جدا از طعم و مزه این غذا، وجود اسفناج می تواند بسیار مفید و مقوی باشد. این غذا جزو سالم ترین غذاهای محلی مازندران است.
بهترین غذاهای استان مازندران

اسفناج مرجی

اینک وقت آن رسیده تا یکی از غذاهای محلی مازندران را معرفی کنیم که سرشار از آهن است. بله وجود عدس و اسفناج در کنار هم، این اتفاق مبارک را رقم زده اند، البته سیر و انار ترش نیز مواد دیگر تشکیل دهنده این غذا هستند که شاید در نگاه اول طعم ترش انار در کنار مزه خاص اسفناج و ترکیب این دو با هم  چندان متوازن به نظر نرسد، اما احتمالا پس از چشیدن این غذا نظرتان عوض خواهد شد. پس این غذا می تواند هم علاقه مندان به اسفناج را راضی نگه دارد و هم علاقه مندان به غذاهای ترش را.
محبوب ترین غذاهای استان مازندران

بیج بیج

از دیگر غذاهای سنتی مازندران و بهترین غذاهای مازندران می توان به بیج بیج اشاره کرد. این غذا را هم می توانید با کته و هم با نان نوش جان کنید. البته انتخاب این دو بسته به نوع وعده غذایی و البته علاقه های شخصی شما صورت می گیرد. برای تهیه این غذا کافی است که گوشت چرخ کرده، گوجه فرنگی، سیب زمینی، پیاز داغ، زردچوبه، نمک و فلفل را با هم ترکیب کرده و از چشیدن غذای اصیل مازندرانی بسی لذت ببرید.

بهترین غذاهای سنتی مازندران

خورشت سیر انار

این غذای خوشمزه و لذیذ را که جزو غذاهای سنتی مازندران است، می توانید به کمک انار که جز جدایی ناپذیر غذاهای شمالی است، همراه با پودر موسیر، پودر سیر، نمک، انار، سیر، رب انار، مرغ، پیاز، روغن کنجد و زعفران و در عرض 50 دقیقه آماده کنید. البته در تهیه این غذا دستتان باز است و می توانید از گوشت پرندگان دیگر از جمله بلدرچین نیز استفاده کنید. هر چند تهیه این غذا با گوشت مرغ بهترین گزینه خواهد بود.

غذاهای لذیذ مازندران

آش کدو

هر چند این آش خوشمزه، ترکیبات غالبا گیاهی دارد، اما در تهیه آن از کوفته ریزه هم می توان استفاده کرد. این ترکیبات شامل کدو، پیاز  داغ، عدس، برنج، آب لیمو ترش، شکر و کمی نمک بوده که در پایان مثل بقیه آش های ایرانی با نعناع و پیاز داغ تزیین خواهد شد. آش کدو از جمله غذاهای سنتی مازندران محسوب می شود.

محبوب ترین غذاهای مازندران

بشته واش

شما می توانید با استفاده از موادی چون اسفناج، عدس، سیر، پیاز، زیره سبز و ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه) و البته صرف زمانی در حدود 2 ساعت، یکی دیگر از غذاهای سنتی مازندران را تهیه کنید. آشی که درمان بسیاری از بیماری هایتان می باشد. نام این آش خوشمزه، بشته واش بوده و برای درمان بیماری هایی نظیر فقر آهن، یبوست و هموروئید توصیه می شود. در ضمن اگر دوست دارید که آش خوشمزه تری را بچشید، بهتر است که همچون اهالی مازندران، این آش را را با نارنج و زیره فراوان میل کنید. البته وجود اسفناج خود گواه بر این خواهد بود که نتیجه این پخت و پز رضایت بخش است.
لذیذترین غذاهای مازندران

کئی پلا

این پلو را که از بهترین غذاهای مازندران است، می توانید با ترکیب کدوی رنده شده، پیاز، زیره، زردچوبه، گوشت چرخ کرده، برنج و کره محلی و البته با کمی سلیقه و خلاقیت در این مواد تهیه کنید. البته فراموش نکنید که با خلاقیتتان، دستور پخت این غذا را کن فیکون نکنید، چون در نهایت باید این غذا را به عنوان کئی پلا نوش جان کنید نه نازخاتون!
محبوب ترین غذاهای استان مازندران


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان