تحریریه زندگی آنلاین- گروه دنیای تغذیه
انواع سبزیجات رنگی از مواد غذایی ضدالتهاب میباشند. حتما با داروهای ضدالتهاب آشنا هستید، اما آیا میدانید که مواد غذایی ضدالتهاب نیز وجود دارند؟ هر ماده غذایی که میخورید بدون تردید بر روی شما تاثیرگذار است.
التهاب چیست؟
التهاب و یا تورم یعنی واکنش بافتهای بدن نسبت به یک عفونت، آلودگی، جراحت و یا یک ماده محرک. نشانههای التهاب عبارتند از: درد، ورم کردن و قرمز شدن محل درد. در بعضی مواقع نیز عملکرد بافت و یا اندام ملتهب مختل شده و قادر به حرکت نمیباشد. برخی از بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی همیشه با التهاب همراه میباشند.
درمانهای ضدالتهاب با استفاده از دارو
معمولا در پزشکی برای درمان التهاب از روشهایی مانند استراحت، ورزش سبک، کنترل وزن، حرکات کششی و همچنین مصرف دارو برای کاهش التهاب و کنترل درد استفاده میشود. در درمانهای دارویی معمولا از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی و یا استروئیدی استفاده میشود و در برخی موارد نیز ممکن است منجر به جراحی و تعویض مفصل در موضع التهاب شود.
معمولا یکی از رایجترین درمانها همان استفاده از داروهای غیراستروئیدی میباشد. اگرچه استفاده از این داروها در رفع التهاب مفید میباشد، اما دارای عوارض جانبی بوده و میتوانند سبب تحریک معده و یا زخم معده شوند. حتی در مواردی که از این داروها استفاده طولانی مدت میشود، میتوانند منجر به بروز مشکلاتی برای کلیه گردند.
مواد غذایی ضدالتهاب
استفاده از مواد غذایی که میتوانند سبب کاهش التهاب شوند به کاهش درد ناشی از التهاب کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را کاهش میدهد.
پروتئین
پروتئین یکی از مواد ضروری و مورد نیاز بدن برای ساخت بافتهای سالم به شمار میآید. از جمله مواد غذایی که حاوی پروتئین میباشند، میتوان انواع طیور، انواع ماهی و غذاهای دریایی، انواع مغزها، انواع دانهها، غلات و حبوبات را نام برد.
مصرف گوشت قرمز میتواند سبب افزایش التهاب شود، بنابراین باید مصرف انواع گوشتهای قرمز و پرچرب را کاهش داد و در صورت مصرف گوشت قرمز تا حد امکان از انواع کمچرب و یا بدون چربی آن استفاده گردد.
محصولات سویا مانند پنیر توفو (پنیر حاصل از سویا)، سویا شیر و دانههای سویا نیز از منابع غنی حاوی پروتئین میباشند که در کاهش التهاب و درد موثر هستند.
کاهشدهنده التهاب
مصرف اسیدهای چرب امگا-3 که از چربیهای خوب و مفید برای بدن میباشند، به کاهش التهاب و درد ناشی از آن کمک میکند، اسیدهای چرب امگا-3 که یکی از عوامل ضدالتهاب بسیار قوی هستند، در مواد غذایی مانند تخمکتان، گردو، روغن کانولا، تخم کدو و برخی ماهیهای دریاهای آزاد وجود دارند. استفاده از مکملهای روغن ماهی و یا روغن تخمکتان که حاوی اسیدهای چرب امگا-3 میباشند، میتواند به کاهش التهاب کمک کند.
روغن زیتون یکی دیگر از انواع روغنها است که میتواند سبب کاهش التهاب شود. تحقیقات نشان دادهاند که روغن زیتون میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی را کاهش داده و به کاهش درد نیز کمک میکند. سایر روغنها مانند روغن هسته انگور، روغن گردو و روغن سبوس برنج از جمله روغنهای مفید در کاهش التهاب میباشند.
نوشیدنیهای سالم
بدن ما روزانه به آب زیادی نیاز دارد و این آب از طریق مصرف مواد غذایی و سایر نوشیدنیها تامین میشود. یکی از سادهترین و در عین حال بهترین و سالمترین منابع تامینکننده آب بدن همان آب ساده میباشد. سایر منابعی که میتوانند آب بدن را تامین نمایند عبارتند از انواع آبمیوههای 100 درصد طبیعی، انواع دمنوشهای گیاهی، آب انواع سبزیجات و شیر کمچرب. روزانه حدود 20 درصد از آب مورد نیاز بدن از طریق مواد غذایی که خورده میشود تامین میگردد...
برای خواندن بخش دوم- غذاهای ضدالتهاب- اینجا کلیک کنید.