تعداد بسیار زیادی از مطالعات نشان داده که گوجه حاوی مواد ضدّ سرطان است. در یک مطالعه جدید نشان داده شد که گوجه همینطور در پیشگیری از سرطان معده بسیار موثر است. محققان در مطالعاتی در آمریکا و ایتالیا دریافتند که گوجه فرنگی‌ از رشد سلول‌های سرطانی در معده جلوگیری می‌کند و یا حتی می‌تواند رشد آن را کاملا متوقف کند.

بر اساس نتایج مطالعات انجام شده در سازمان تحقیقات آمریکا در حدود 28000 مورد سرطان معده در سال در آمریکا گزارش شده است. در کشور ما ایران هم سرطان معده از شایع‌ترین نوع سرطان است. بروز این شکل از سرطان معمولا در سنین 60 سال به بالا بیشتر مشاهده می‌شود. مواد موجود در گوجه فرنگی‌ مثل لیکوپن و کراتونیید‌ها حاوی اثر ضد سرطانی بسیار قوی هستند.

اما آیا عصاره گوجه فرنگی‌ هم به همین میزان موثر است؟

محققین نشان داده‌اند که اثر گوجه فرنگی‌ نه تنها رشد سلول سرطانی را متوقف می‌کند بلکه حتی در انتقال این سلول‌های سرطانی به نقاط دیگر بدن جلوگیری کرده و در نتیجه از بدخیم شدن سلول سرطان معده می‌تواند جلوگیری کند. دانشمندان دریافتند که این اثر در عصاره  یا سس گوجه فرنگی‌ و میوه گوجه فرنگی‌ به صورت ترکیب با مواد طبیعی دیگر مفیدتر است و در نتیجه مکمل لیکوپن نمی‌تواند به میزان مصرف منبع طبیعی موثر باشد.