داشتن پوستی جوان و شاداب، آروزی هر خانمی بوده و برای دستیابی به آن تلاش‌های زیادی می‌کنند. چین و چروک بخش طبیعی پیری است، اما بدان معنا نیست که هیچ راهی برای جلوگیری از آن‌ وجود ندارد. تغذیه سالم در سلامت پوست نقش به‌سزایی را ایفا می‌کند. جالب است بدانید که غذاهایی که در بشقاب شما هستند، شدیدا با چین و چروک و لکه‌هایی که در آینه می‌بینید، در ارتباط هستند. در این مطلب به برخی از مواد خوراکی که باعث ایجاد چین و چروک می‌شوند اشاره می‌کنیم.

مواد قندی

مواد قندی باعث افزایش تولید پروتئین AGEs شده که افزایش این پروتئین در بدن به کلاژن آسیب می‌زند. کلاژن به دلیل بافت فیبری که دارد، به سلامت پوست کمک  و از پوست در برابر اشعه‌ی UV محافظت می‌کند. هرچه این بافت تخریب شود، زمینه‌ی ایجاد چین و چروک را فراهم می‌کند. بنابراین از موادی خوراکی که دارای قند فراوانی هستند، دوری کنید، این مواد شامل: آبنبات، انواع کیک‌ها و بستنی می‌شوند که بهتر است سبزیجات، میوه‌ها و چربی اشباع شده را جایگزین آن‎‌ها کنید.

چین و چروک

کربوهیدرات

پس از عمل هضم، ساختار کربوهیدرات شکسته شده و به قند تبدیل می‌شود؛ همان‌طور که در مورد قبلی اشاره شد، قند زیاد باعث تشکیل چین و چروک می‌شود. اما توجه داشته باشید که ساختار همه‌ی کربوهیدرات‌ها یکسان نیستند، میوه‌‌ها و سبزیجات منبع غنی از کربوهیدرات بوده و باعث تقویت بافت پوست می‌شود که در واقع از تشکیل چین و چروک جلوگیری می‌کند. در حقیقت بهتر است از موادی که سرشار از کربوهیدرات بوده و هضم آن‌ها سخت است، دوری کنید؛ این مواد شامل مافین، غلات صبحانه، نان‌های سفید، کوکی، انواع شیرینی‌ها و کیک‌ها می‌شود.

چین و چروک

روغن گیاهی

به دلیل پایین بودن چربی اشباع شده، روغن گیاهی، یکی از بهترین انتخاب‌ها برای مصرف بوده است. اما پس از تحقیقات به دست آمده، به وجود چربی‌های مضر غیر اشباع پی برده و امروزه مصرف آن توصیه نمی‌شود. براساس تحقیقاتی در دانشگاه پزشکی آمریکا، افرادی که به‌طور مداوم از روغن‌های گیاهی استفاده می‌کنند، چین و چروک بیشتری روی پوست خود دارند. این چربی‌های مضر باعث ایجاد التهاب، خشکی پوست و درنتیجه چین و چروک می‌شود.

چین و چروک

لبنیات

اگرچه لبنیات منبع غنی از کلسیم بوده و برای سلامت استخوان‌ها بسیار مفید است، اما باعث افزایش التهاب، افزایش رادیکال‌های آزاد و خارج شدن کنترل آن‌ها توسط بدن می‌شود که همین امر پیری زودرس را به دنبال دارد. همچنین لبنیاتی مانند شیرهای قند دار یا به اصطلاح لاکتوز نیز وجود دارد که به دلیل قند بالا، باعث تشکیل چین و چروک می‌شود. بهتر است به جای استفاده از این نوع لبنیات، از منابع دیگر کلسیم مانند سبزیجات دارای برگ سبز استفاده کنید. همچنین مصرف ماست یونانی به دلیل پایین بودن قند نیز توصیه می‌شود.

چین و چروک

گوشت قرمز 

گوشت قرمز به دلیل آن‌که منبع غنی از پروتئین بوده، برای سلامت بدن بسیار مفید است. اما باید توجه داشته باشید که زمانی‌که گوشت پخته می‌شود، هیدروکربن التهابی در بافت آن تشکیل شده که به ارگان‌های مختلف بدن، از جمله پوست آسیب می‌رساند. اگر جزء افرادی هستید که گوشت قرمز زیاد مصرف می‌کند، بهتر است گوشت‌های تازه را برای پخت انتخاب کنید تا از تشکیل ترکیبات التهابی آن کاسته شود.

چین و چروک

 پیشگری بهتر از درمان است!

پیری امری طبیعی بوده و دیر یا زود اولین نشانه‌های چین و چروک روی پوست نمایان می‌شود؛ بنابراین پیشگیری کلید اصلی هر اقدامی است. داشتن برنامه‌ی غذایی مناسب و سالم، ورزش‌ منظم، خواب کافی و نداشتن استرس از نکات مهم پیشگیری است. همچنین استفاده از ضدآفتاب از ایجاد چین و چروک جلوگیری می‌کند. با رعایت این نکات، از داشتن پوستی صاف و جوان لذت ببرید.

چین و چروک