ویتامین‌ها را می‌توان بر اساس این که در آب حل می‌شوند یا نه، دسته بندی کرد. اما این نکته از آن جهت اهمیت دارد که در بدن ما ویتامین‌های محلول در چربی‌ معمولا برای طولانی مدت ذخیره نشده و در نتیجه باید روزانه در حد مورد نیاز مصرف شود.
در این مقاله به تعدادی از مهم‌ترین ویتامین‌های محلول در آب از گروه ویتامین ب و نقش آن‌ها در سلامت بدن پرداخته شده است.

ویتامین ب1

نقش اصلی‌ ویتامین ب1 در بدن شراکت در واکنش و فعالیت بسیاری از آنزیم‌ها در داخل بدن است. ویتامین ب1 در منابع غذای مثل مغز آجیل، خشکبار، غلات کامل و جگر یافت می‌شود.
کمبود این ویتامین زیاد شایع نیست؛ ولی در افراد مبتلا به دیابت و کسانی‌ که عادت به مصرف الکل دارند کمبود این ویتامین شایع‌تر است.
مصرف مکمل این ویتامین فقط به افرادی که به دلایل خاص نمی‌توانند میزان کافی‌ از رژیم غذایی ویتامین دریافت کنند توصیه می‌شود. مصرف مکمل این ویتامین می‌تواند به بهبود سوخت و ساز و متابولیسم پایه بدن کمک کند.

ویتامین ب2

ویتامین ب2 در صنعت غذایی برای دادن رنگ به غذا استفاده می‌شود، در حقیقت نام این ویتامین به خاطر رنگ آن گذاشته شده است، فلوس که یعنی‌ زرد.
از مهمترین عملکرد این ویتامین در بدن می‌توان به نقش آن در تبدیل مواد مغذی حامل انرژی‌ به انرژی در بدن اشاره کرد.
از منابع غذایی مهم این ویتامین می‌توان به جگر و بادام اشاره کرد، این ویتامین همچنین به میزان کافی‌ در تخم مرغ‌ و سبزیجات برگی تیره، قارچ و حبوبات نیز وجود دارد.
به دلیل تنوع وجود این ویتامین در بسیاری از مواد غذایی کمبود آن معمولا اتفاق نمی‌افتد مگر در افراد که دچار محدودیت شدید غذایی هستند.

ویتامین ب6

نقش ویتامین ب6 در بیش از 100 واکنش حیاتی بدن دیده شده است. این ویتامین در بسیاری از آنزیم‌های بدن نقش فعال کننده دارد و همینطور در تولید گلبول‌های قرمز خون نیز نقش ایفا می‌کند. از منابع غذایی این ویتامین می‌توان به پسته، جگر، ماهی‌ سالمون و تخم آفتابگردان اشاره کرد.

ویتامین ب12

شاید بتوان گفت مهم‌ترین ویتامین گروه ویتامین ب، ویتامین ب12 است که حاوی یک بخش حامل فلز کبالت است. ویتامین ب12 در بدن برای فعالیت طبیعی سلول‌های گلبول قرمز خون و در تولید و رشد سلول‌های مغزی بسیار مهم است.
کمبود این ویتامین در زمان بارداری باعث اختلال در رشد سیستم عصبی جنین می‌شود. از عملکرد مهم دیگر این ویتامین می‌توان به عملکرد آن در تبدیل مواد حامل انرژی‌ به انرژی در بدن اشاره کرد. نکته مهم در مورد این ویتامین این است که فقط در منابع حیوانی یافت می‌شود. مثل گوشت، لبنیات، غذاهای دریایی‌ و تخم مرغ‌.