شناسه : ۶۸۴۳۳۸ - یکشنبه ۳ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۴۳
در مصرف سس سویا احتیاط کنید!
سس سویا یک سس بسیار محبوب است که در طبخ بسیاری از غذاها از آن استفاده میشود و به عنوان یک افزودنی محبوب به سالاد و غذا استفاده میشود

سس سویا یک سس بسیار محبوب است که در طبخ بسیاری از غذاها از آن استفاده میشود و به عنوان یک افزودنی محبوب به سالاد و غذا استفاده میشود.
سس سویا بیشتر در کشورهای شرق آسیا در طبخ غذا استفاده میشود، ولی امروزه استفاده از این سس گستردگی بیشتری پیدا کرده و در بسیاری از کشورها از جمله ایران به وفور از آن مصرف میشود.
به همین منظور و برای افزایش آگاهی شما از فواید و مضرات احتمالی سس سویا خواندن این مطلب را پیشنهاد میکنیم.
سس سویا یک سس رقیق است که به روش صنعتی از تخمیر لوبیای سویا و گندم به دست میآید. باور بر این است که منشأ این سس به چین باز میگردد و تاریخچه 3000 ساله دارد. وجود سس سویا در بازارهای اروپا از حدو 1600 سال پیش و در کشور ما ایران نیز تقریباً چند دهه هست که جای خود را در غذاها و در طبخ غذا باز کرده است.
تنوع بسیار زیادی از انواع سس سویا وجود دارد و با مشخصات تغذیه مختلف تولید میشود. روش تهیه سس سویا از آن ترکیبات مختلفی میسازد مثل سس سویای تیره، سس سویای با رنگ روشن و ترکیبات مختلف دیگری از این سس با رایحه و طعم متفاوت مثل فلفلی، شیرین، شور و... تولید میشود.
در حدود 1 قاشق غذا خوری سس سویا، ترکیبات غذایی مثل 8 کالری انرژی، 1 گرم کربوهیدرات، 0 گرم چربی، 1 گرم پروتئین و 900 گرم سدیم وجود دارد. همین مشخصه سس سویا را به یک ماده غذایی بسیار پر سدیوم تبدیل میکند که در یک قاشق آن در حدود 50 درصد از حد مجاز از سدیم وجود دارد.
از سوی دیگر مهم است بدانید که نحوه تولید این سس منجر به اضافه شدن و تولید شدن در حدود 300 نوع مختلف ترکیبات در سس سویا میشود که یرخی از آنها میتواند مضر باشد، پس مهم است که از نوع با کیفیت آن تهیه فرمایید.
در برخی موارد حتی برای خوش طعم کردن این سس میزان زیادی شکر به آن اضافه میشود.
- خطر احتمالی سٔس سویا برای سلامتی:
بیشترین عامل نگران کننده مصرف سس سویا در میزان بالای سدیم آن است. سس سویا حاوی سدیم بسیار بالا است که همان نمک است که در میزان کم برای حفظ سلامتی لازم، ولی میزان بیش از حد مجاز آن بسیار مضر است.
میزان مصرف بالای سدیوم منجر به افزایش فشار خون میشود، به ویژه در افراد حساس به نمک. در حقیقت، کاهش سدیم مصرفی رژیم غذایی در کاهش خطر فشار خون و مشکلات قلب و عروق در ارتباط است.
در نهایت توصیه متخصص تغذیه ما این است که از سس سویای کم سدیم مصرف کنید؛ به ویژه در افرادی که فشار خون بالا یا مشکلات قلبی و عروقی دارند.