شناسه : ۶۸۶۹۳۳ - دوشنبه ۴ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۲۶
استانبولی پلو
استانبولی پلو یا دمی گوجه، یکی از غذاهای خوشمز و محبوب ایرانی است که سابقه درست کردن آن به دوره قاجار میرسد و به دلیل آن که از غذاهای کشور ترکیه بوده؛ به استانبولی معروف شده است
![استانبولی پلو](/Upload/Public/Content/Images/1396/11/09/1048480199.jpeg)
استانبولی پلو یا دمی گوجه، یکی از غذاهای خوشمز و محبوب ایرانی است که سابقه درست کردن آن به دوره قاجار میرسد و به دلیل آن که از غذاهای کشور ترکیه بوده؛ به استانبولی معروف شده است. مدل اصلی این غذا شامل برنج، گوجه فرنگی، پیاز داغ و سیب زمینی است و هیچ نوع گوشت در آن استفاده نمیشود. شما میتوانید دستورپخت اصلی استانبولی را در مطلب زیر بخوانید.
مواد لازم
برنج ایرانی 4 پیمانه
پیاز بزرگ 1 عدد
سیب زمینی متوسط 3 عدد
گوجه فرنگی 3 عدد
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه، زعفران، نمک و فلفل به میزان لازم
روغن 1 قاشق غذاخوری
کره یا روغن حیوانی 200 گرم
طرز تهیه
1- سیب زمینیها را پوست بگیرید و به اندازه حبههای قند خرد کنید و بشویید.
2- گوجه فرنگیها را بشویید و رنده کنید. (بهتر است پوست آن را بگیرید یا به صورت پوره در بیاورید.)
3- پیاز را نگینی خرد کنید و با یک قاشق روغن و زردچوبه تفت دهید، سپس گوجه فرنگی، سیب زمینی و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید.
4- برنج را بشویید و با 6 لیوان آب و مقداری نمک کنار بگذارید تا خیس بخورد.
5- برنج را به پیاز و سیب زمینی اضافه کنید و شعله را زیاد کنید و هر از گاهی هم بزنید.
6- هنگامی که آب برنج کاملا بخار شد، در قابلمه دم کنی بذارید و ببندید و صبر کنید دم بکشد.
7- هنگامی که برنج دم کشید، کره آب شده را اضافه کنید و سرو کنید.
نوش جان!