استانبولی پلو یا دمی گوجه، یکی از غذاهای خوشمز و محبوب ایرانی است که سابقه درست کردن آن به دوره قاجار می‌رسد و به دلیل آن که از غذاهای کشور ترکیه بوده؛ به استانبولی معروف شده است. مدل اصلی این غذا شامل برنج، گوجه فرنگی، پیاز داغ و سیب زمینی است و هیچ نوع گوشت در آن استفاده نمی‌شود. شما می‌توانید دستورپخت اصلی استانبولی را در مطلب زیر بخوانید.

مواد لازم

برنج ایرانی 4 پیمانه

پیاز بزرگ 1 عدد

سیب زمینی متوسط 3 عدد

گوجه فرنگی 3 عدد

رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری

زردچوبه، زعفران، نمک و فلفل به میزان لازم

روغن 1 قاشق غذاخوری

کره یا روغن حیوانی 200 گرم

طرز تهیه

1- سیب زمینی‌ها را پوست بگیرید و به اندازه حبه‌های قند خرد کنید و بشویید.

2- گوجه فرنگی‌ها را بشویید و رنده کنید. (بهتر است پوست آن را بگیرید یا به صورت پوره در بیاورید.)

3- پیاز را نگینی خرد کنید و با یک قاشق روغن و زردچوبه تفت دهید، سپس گوجه فرنگی، سیب زمینی و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید.

4- برنج را بشویید و با 6 لیوان آب و مقداری نمک کنار بگذارید تا خیس بخورد.

5- برنج را به پیاز و سیب زمینی اضافه کنید و شعله را زیاد کنید و هر از گاهی هم بزنید.

6- هنگامی که آب برنج کاملا بخار شد، در قابلمه دم کنی بذارید و ببندید و صبر کنید دم بکشد.

7- هنگامی که برنج دم کشید، کره آب شده را اضافه کنید و سرو کنید.

نوش جان!