شناسه : ۶۹۶۵۰۹ - شنبه ۹ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۱۵
پاستا می تواند مغذی و رژیمی باشد اگر...
پاستا یک غذای حاوی کربوهیدرات بالا است و اگر بیش از میزان مصرف شود میتواند برای سلامت مضر باشد

پاستا یک غذای حاوی کربوهیدرات بالا است و اگر بیش از میزان مصرف شود میتواند برای سلامت مضر باشد. پاستا همین طور حاوی گلوتن است که یک نوع پروتئین محسوب می شود و در برخی از افراد حساسیت ایجاد میکند. از سوی دیگر پاستا میتواند مواد مغذی فراوانی را فراهم کند که برای سلامت بسیار مهم است. در مورد همین مطلب به شواهدی که در مورد خوب یا مضر بودن خوردن پاستا است پرداخته شده است.
پاستا
اگرچه که اکثر افراد تصور میکنند که پستا منشأ ایتالیایی درد اما این ماده غذایی در واقع دارای تاریخچه هزار ساله از کشور چین است. پاستا به صورت سنتی از آرد گندم تولید میشود که به آن آب و تخم مرغ اضافه میشود و سپس این خمیر به شکل رشته یا نودل در میاید. جدای از آن امروز پاستا از بسیاری از مواد غذایی دیگر مثل برنج، سایر غلات و جو نیز تولید میشود. برخی از انواع پاستا در هنگام تولید در کارخانجات فیلتر یا صاف میشود که به معنای جدا کردن پوست غلات از پاستا است و در نتیجه آن میزان زیادی از مواد مغذی خود را از دست میدهد.
از سایر فرآیندهایی که در هنگام تهیه پاستا گاهی صورت میگیرد این است که پاستا غنی سازی تغذیهای میشود و به آن مواد مغذی مثل آهن و ویتامین ب اضافه میگردد. به علاوه این که نوع دیگری از پاستا که بر پایه غلات کامل و صاف نشده نیز تهیه میشود وجود دارد. از همین رو به علت تنوع موجود در انواع پاستا جواب این سوال که آیا خوردن پاستا از سمت متخصصین تغذیه توصیه میشود یا خیر، کاملا بستگی دارد به نوع پاستایی که خورده میشود.
پاستای تصفیه شده بیشتر مصرف میشود
اکثر مردم پاستای تصفیه شده را به پاستای کامل ترجیح میدهند و این به این معنا است که بسیاری از مواد مغذی به بدن آنها نمیرسد. پاستای تصفیه شده از نظر رژیمی و علم تغذیه توصیه نمیشود چرا که حاوی میزان زیاد نشاسته و کربوهیدرات است و از سوی دیگر میزان مواد معدنی و ویتامین و فیبر موجود در آن بسیار کم است.
به نظر متخصص تغذیه سایت تولینک مصرف پاستا با غلات کامل میتواند جایگزین خوبی برای پاستای تصفیه شده و همینطور برنج سفید باشد که داری خواصی متفاوت با این دو ماده غذایی است. پاستای با غلات یا فیبر کامل حاوی پروتئین بالا است، فیبر غیرمحلول موجود در پاستا به هضم و جذب غذا کمک میکند، سیری سریعتر ایجاد میکند، اشتها را در فرد کاهش میدهد و در نهایت این امر سبب میشود که فرد برای مدت طولانیتر احساس سیری کند.