آش گندم؛ آش سنتی سبزواری‌ها

در این روزهای سرد زمستونی خوردن یک کاسه آش داغ خیلی باید بچسبه!

وب سایت سر آشپز پاپیون:  آش گندم آشی بسیار خوشمزه و سنتی است و انواع بسیار متفاوتی دارد این آش متعلق به سبزوار است و جزو غذاهای بسیار محبوب در این شهرستان به شمار میرود.

مواد لازم:

  • نخود (یا حبوبات دلخواه به جز لپه و لوبیا چشم بلبلی) 2 لیوان
  • برنج 1/3 لیوان
  • بلغور گندم 2 لیوان
  • گوشت گوسفندی (و بدون چربی) 500 گرم
  • پیاز 2 عدد
  • نعنا 3 قاشق غذا خوری
  • زیره سبز (نکوبیده) 2 قاشق غذا خوری
  • سبزی (آش) 2 کیلوگرم
  • کشک به مقدار لازم
  • نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم

 آش گندم(سبزوار)

طرز تهیه:

  1. ابتدا حبوبات را جداگانه میپزیم.سپس در ظرفی مناسب پیاز را نیمه سرخ کرده و سپس گوشت و زردچوبه و فلفل را کمی در آن تفت داده و به همراه آب می‌پزیم.
  2. برنج و بلغور شسته شده را در قابلمه ریخته، و با آب می‌گذاریم تا خوب بپزد و لعاب بیندازد.
  3. سپس حبوبات پخته شده، سبزی و گوشت پخته و کوبیده شده را با آب گوشت و پیاز داغ به آش اضافه می‌کنیم.
  4. در آخر زیره را در روغن تفت داده و به اصطلاح زیره داغ درست می‌کنیم و با نعناع داغ داخل آش می‌ریزیم و می‌گذاریم تا جا بیفتد.

سایر نکات

حتما حبوبات را از شب قبل خیس کنید و اگر فراموش کردید آنها را 2بار بجوشانید و آبش را خالی کنید.

بهتر است کشک را روی آش نریزید و آن را جداگانه کنار غذا قرار دهید چون طعم این آش با کشک به مزاج برخی افراد خوش نیست

اگر زیره دوست ندارید آن را از مواد اولیه حذف کنید.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان