کلوچه فومن از انواع کلوچه های سنتی ایران است که در شهرستان فومن از زمان های گذشته تهیه می شده است. در ادامه این مطلب طرز تهیه کلوچه فومن را به شما عزیزان به صورت تصویری و مرحله به مرحله آموزش خواهیم داد.
کلوچه فومن نوعی کلوچه خوشمزه مغز دار است که از دو لایه تهیه می شود لایه درونی این کلوچه با لایه بیرونی اش کاملا متفاوت است. در این بخش طرز تهیه کلوچه فومن را به صورت مرحله به مرحله در اختیار شما همراهان عزیز و گرامی قرار داده ایم.
کلوچه فومن و کوکی لاهیجان جزء کلوچه های محلی خوشمزه و پرطرفدار می باشند. کلوچه فومن با ترکیبات خاصی تهیه می شود و شما می توانید این کلوچه محلی را در منزل به راحتی تهیه کنید. در ادامه دستور پخت کلوچه فومن خانگی را مشاهده خواهید کرد.
مواد لازم برای پخت کلوچه فومن
کنجد : به میزان لازم
آرد سفید گندم : به میزان لازم
زرده تخم مرغ : به میزان لازم
بیکینگ پودر : 1 قاشق غذا خوری
نمک : 1/4 قاشق چای خوری
شیر : 2 پیمانه
کره : 120 گرم
مواد لازم برای قسمت میانی کلوچه
کره : 2 قاشق غذا خوری
دارچین : 1 قشاق مرباخوری
جوزهندی رنده شده : 1 عدد
پودر گردو : 2 قاشق غذا خوری
آرد سفید : 2 قاشق غذا خوری
شکر : 4 قاشق غذا خوری
طرز تهیه کلوچه فومن اصل
ابتدا نمک و آرد را سه بار الک کنید.
سپس کره را به آرد اضافه نمایید و مخلوط کره و آرد را هم بزنید بعد از یکنواخت شدن این مخلوط بیکینگ پودر را اضافه کنید و شیر را هم به طور آرام آرام به مخلوط مواد کلوچه اضافه نمایید مایه کلوچه را به خوبی ورز دهید.
در مرحله بعدی طرز تهیه کلوچه فومن ظرفی را به خوبی چرب کنید و خمیر ورز داده شده را در داخل ظرف قرار دهید و روی ظرف خمیر را با کمک نایلونی بپوشانید و به مدت 60 دقیقه خمیر را در درون دمای اتاق بگذارید تا استراحت کند.
سپس مواد میانی کلوچه را تهیه کنید برای طرز تهیه مواد میانی کلوچه فومن ابتدا در ظرفی مناسب کره را به همراه آرد الک شده و دارچین و شکر و جوز هندی رنده شده و پودر گردو مخلوط کنید و مخلوط این مواد را با کمک دست به خوبی ورز دهید و مواد میانی را هم در دمای اتاق قرار دهید.
بعد از مدت زمان ذکر شده بر روی سطح صافی مانند سینی و یا میز کار آرد بپاشید و مداری از خمیر را بر روی سطح صاف قرار دهید. سپس با قالب گردی آن را قالب بزنید.
مقداری از مواد میانی کلوچه را در مرکز خمیر قرار دهید و کناره های خمیر را به طرف مرکز خمیر جمع کنید و کمی خمیر را فشار دهید تا مواد مابین خمیر قرار بگیرند و خمیر را از ناحیه ای که فشار داده این بر روی قالب فر چرب شده قرار دهید و دوباره با دست فشار کمی را به خمیر وارد کنید تا کمی پهن شود و روی خمیر را با کمک مهر مخصوص کلوچه فومن و یا چنگال طرح بدهید.
در ظرفی زرده تخم مرغ ها را قرار دهید و آن ها را هم بزنید و با کمک برس مقداری از زرده های تخم مرغ را بر روی کلوچه بمالید و سپس کنجد را بر روی کلوچه ها بپاشید.
فر را روی دمای 200 درجه تنظیم کنید و بعد از 10 دقیقه از روشن کردن فر قالب کلوچه ها را در درون فر به مدت 10 دقیقه قرار دهید بعد از مدت زمان ذکر شده قالب فر را به گرم خانه فر منتقل کنید و صبر کنید تا روی کلوچه ها نیز طلایی شود.
نکاتی برای پخت بختر کلوچه فومن
- برای پخت کلوچه فومن بهتر است که از شیر پر چرب یا از شیر مخلوط شده با خامه استفاده نمایید.
- به جای جوز هندی می توایند در تهیه این کلوچه خوشمزه از مقداری فلفل قرمز استفاده نمایید می توانید جوز هندی را از مواد لازم کلوچه حذف کنید.
- در تهیه کلوچه فومن می توانید برای خوش طعم کردن کلوچه دو قاشق شیر را با دو قاشق گلاب جایگزین کنید.
- برای خوش طعم کردن کلوچه بهتر است مقداری زعفران را به خمیر یا مواد میانی کلوچه اضافه کنید.
- اگر ترجیح می دهید که کلوچه برشته شود بهتر است که خمیر را نازک پهن کنید.
در این مطلب طرز تهیه کلوچه فومن خانگی را مشاهده کردید که امیدواریم با کمک این مطلب آموزشی بتوانید کلوچه های محلی فومن را به خوبی در منزل تهیه کنید. برای مشاهده آموزش طرز تهیه شیرینی های متنوع به بخش انواع شیرینی مراجعه نمایید.