حلوا بهترین نوع دسر برای ماه مبارک رمضان است. حلوا ها انواع متفاوتی دارند و شما می توانید آن ها را با روش های متفاوتی در منزل تهیه کنید, در ادامه این مطلب طرز تهیه حلوای زنجبیلی را با کامل ترین روش ملاحظه خواهید کرد.
حلوای زنجبیلی از انواع حلواهای سنتی است و بیشتر در شهر های سرد سیر شمالی ایران نظیر آذربایجان تهیه می شود. در ادامه این مطلب طرز تهیه حلوای زنجبیلی را به صورت مرحله به مرحله در اختیار شما کدبانوهای عزیز قرار می دهیم.
حلوای شیر، حلوای زعفرانی و حلوای زنجبیلی از انواع حلواهای خوشمزه و با طعمی بی نظیر می باشند در این بخش از آشپزی قصد داریم تا شما را با دستور پخت حلوای زنجبیلی آشنا سازیم شما می توانید با کمک این مطلب حلوای زنجبیلی خوشمزه را در منزل تهیه نمایید.
مواد لازم
روغن جامد : 1/5 پیمانه
آرد سفید مخصوص شیرینی پزی : 8 پیمانه
پودر قند : 3 پیمانه
کره یا روغن زرد : 1/2 پیمانه
زنجبیل : 3 قاشق مرباخوری
گردو : 100 گرم
پودر بادام برای تزیین : به میزان لازم
پودر پسته برای تزیین : به میزان لازم
پودر نارگیل و گل محمدی برای تزیین : به میزان لازم
پودر هل سبز : 1/2 قاشثق مرباخوری ( در صورت تمایل )
طرز تهیه حلوای زنجبیلی
در مرحله اول دستور تهیه حلوا زنجبیلی، ابتدا آرد را در درون تابه ای مناسب با حرارتی بسیار پایین و بر روی شعله پخش کن به مدت 60 دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آرد به طور کامل از بین برود توجه داشته باشید که آرد نباید تغییر رنگ زیادی پیدا کند بهتر است برای تهیه این نوع حلوا از تابه مسی و یا آلومینیومی استفاده کنید تا حرارت به راحتی به آرد انتقال پیدا کند.
بعد از مدت زمان ذکر شده کره و روغن جامد را به آرد اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه آرد را با کره و روغن جامد تفت دهید و سپس تابه را از روی حرارت بردارید تا به طور کامل خنک شود.
سپس پودر قند و پودر زنجبیل را به آرد خنک شده اضافه نمایید می توانید در صورت تمایل 20 قطره اسانس هل به آرد اضافه نمایید و توجه داشته باشید که باید در این حلوا طعم زنجبیل قالب باشد بعد از این که اسانس هل را به آرد اضافه کردید با دست آرد را ورز دهید تا همه مواد به خورد آرد بروند.
در مرحله بعدی طرز تهیه حلوای زنجبیلی همه مواد حلوا را در درون الک سیمی بریزید تا همه مواد با یکدیگر مخلوط شوند و هم چنین خمیر حلوا گلوله نشود توجه داشته باشید که سوراخ های الک نباید ریز باشند.
سپس گردو را خرد کنید و توی حلوا بریزید گردو نباید زیاد خرد شود و بایستی در زیر دندان حس شود.
می توانید حلوا را در قالب های مستطیلی بریزید و سپس آن ها را برش بزنید. هم چنین می توانید در ته قالب های یخ پودر پسته و پودر بادام و پودر نارگیل و گل محمدی را بریزید.
و سپس مواد حلوا را بر روی این مواد بریزید و با کمک دست مواد را فشار دهید تا حلوا منسجم شود.
قالب های یخ را به مدت 4 ساعت در درون یخچال و یا به مدت 2 ساعت در درون فریزر قرار دهید و بعد از مدت زمان ذکر شده حلوا ها را از درون قالب یخ بیرون آورید و آن ها را برای سرو در درون ظرف مناسبی قرار دهید.
نکاتی برای تهیه حلوای زنجبیلی
1.می توانید در طرز تهیه این نوع حلوا از زعفران نیز استفاده کنید.
2. حلوای زنجبیلی را می توانید با شکلات ذوب شده به زیبایی تزیین کنید.
3. برای این که از تفت خوردن آرد مطمئن شوید می توانید بعد از 60 دقیقه چند قاشق آب را در درون ظرفی بریزید و سپس مقداری آرد سرخ شده را در داخل آب قرار دهید اگر در اطراف خمیر حباب هایی تشکیل شد و یا از آرد صداهایی به گوش رسید نشانه این است که آرد سرخ شده است.
4. حلوای زنجبیلی را می توانید به عنوان دسر در مهمانی ها و مجالس خود سرو کنید.
حلوا زنجبیلی را می توانید برای سفره های افطار در ماه رمضان تهیه نمایید این حلوا باعث افزایش قند خون می شود و هم چنین تقویت کننده معده و ضد نفخ می باشد. در این بخش از آشپزی طرز تهیه حلوای زنجبیلی را با بهترین روش مشاهده کردید که امیدواریم از تهیه این نوع حلوا در منزل نهایت لذت را ببرید. برای مشاهده پخت حلواهای مختلف می توانید در صورت تمایل به بخش انواع حلوا مراجعه کنید.