چگونه ظروف استیل را تمیز کنیم؟

شما هم از ظروف استیل در خانه استفاده میکنید؟ برای آشنایی بیشتر شما با این نوع ظروف باید بگوییم که این ظروف از ترکیب آهن و فلزات دیگر ساخته شدهاند و بسیار با دوام و در مقابل فرسودگی مقاوم هستند. این ظروف حاوی کروم، نیکل، مولیبدن و تیتانیوم هستند که به ظرف حالت سختی میدهند و آن را در مقابل آسیب ناشی از حرارت بالا، خراشیده شدن و ساییده شدن مقاوم میسازند.

ظروف استیل حرارت را به طور یکنواخت منتقل نمیکنند و غذا را باید مرتب در آنها هم زد تا یکنواخت حرارت ببیند. حتماً شما هم ظرف غذایی که برای ناهار خوردن به محل کار میبرید مدتی استیل بوده است و از اینکه غذا دائماً در آن میسوزد، خسته شدهاید. برای انتقال بهتر گرما، به ته بیشتر این ظروف لایه آلومینیومی یا مسی میدهند.

تولیدکنندگان این ظروف هشدار میدهند که غذاهای اسیدی(مثل گوشت، گوجه فرنگی، آلو، چغندر و ...) و حتی غذاهای نمکی برای مدت طولانی در ظروف استیل نگهداری نشوند.
برای از بین بردن جای انگشتان از روی گاز، مایکروفر یا یخچال استیل، از شیشهشورها کمک بگیرید و به راحتی آن ها را تمیز کنید ...

با توجه به نوع وسیله استیل از یکی از موارد زیر برای تمیز و براق نگه داشتن آنها کمک بگیرید:
1- آب گرم
بله، خیلی وقتها ظرف استیل تنها با استفاده از آب گرم پاک میشود. اگر ظرف چرب نباشد، کافیست آب گرم را روی آن بریزید و با یک دستمال نرم خشک کنید. در صورت تمایل برای تمیزتر و راحتتر شدن شستشو میتوانید از یک ماده شوینده هم استفاده کنید.
بعضی مواقع مواد معدنی آب، روی ظرفهای استیل لکه بر جا میگذارد، برای حفظ درخشش اولیه بهتر است آنها را با یک حوله خشک، پاک کنید.

2- شویندههای ملایم
در مورد لکههای کبابپز یا سینک به جای سیم از شویندههای ملایم استفاده کنید.
در مورد غذای باقی مانده روی تابه یا قابلمه استیل یا سینک آشپزخانه و یا کبابپز از پودرهای ملایم شوینده استفاده کنید. مواد شوینده همراه با آب گرم و پارچه یا برس نرم برای این کار مناسبند.
سیم یا سایر برسها سطح استیل را خش میکنند.

3- سرکه
یکی از بهترین پاککنندهها برای ظروف استیل آشپزخانه، سرکه است. کافیست مقداری سرکه سفید را به صورت اسپری روی وسیله مورد نظر بپاشید و با پارچه نرم آن را پاک کنید. اسید استیک موجود در سرکه به تمیز شدن ظرفهای استیل کمک میکند. بعضی افراد از آب لیمو برای این کار استفاده میکنند که تاثیری مشابه دارد. کافیست این مواد را روی ظرف ریخته روی آن دستمال نرم بکشید.

4- استفاده از شیشهشور
برای حفظ درخشندگی ظرفهای استیل از شیشه پاککن استفاده کنید.
برای از بین بردن جای انگشتان از روی گاز، مایکروفر یا یخچال استیل، از شیشهشورها کمک بگیرید و بهراحتی آنها را تمیز کنید.
استفاده از خمیر کربنات سدیم همراه با یک پارچه نرم و شستشو با آب گرم هم جا انگشتان را از بین میبرد.

5- الکل یا سایر حلالهای شیمیایی
در اثر استفاده از روغن و به خصوص سرخ کردن، به مرور مواد چسبناکی روی هود یا بالای گاز ایجاد میشود. برای تمیز کردن آنها کافیست کمی الکل را روی پارچه نرم بریزید و تا از بین رفتن آنها، روی سطح مورد نظر بمالید.
از الکل میتوانید برای تمیز کردن سطح کتری و سایر ظرفهای چرب شده هم استفاده کنید. کافیست بعد از مالیدن دستمال الکلی، آنها را با آب گرم بشویید، خشک کنید و متوجه برق افتادن آنها شوید.
گردآوری توسط:مجله دلگرم