ماهان شبکه ایرانیان

طرز تهیه پنیر تبریزی خوش طعم در آشپزخانه منزلتان

پنیر تبریزی محلی بسیار خوش طعم و با کیفیت می باشد که شما می توانید با تهیه شیر تازه گاو این پنیر را در منزل تهیه نمایید. نوع معروف پنیر تبریزی، پنیر لیقوان می باشد که با استفاده از شیر تازه گوسفند تهیه می گردد. در ادامه با طرز تهیه پنیر تبریزی همراه ما باشید.

پنیر تبریزی محلی بسیار خوش طعم و با کیفیت می باشد که شما می توانید با تهیه شیر تازه گاو این پنیر را در منزل تهیه نمایید. نوع معروف پنیر تبریزی، پنیر لیقوان می باشد که با استفاده از شیر تازه گوسفند تهیه می گردد. در ادامه با طرز تهیه پنیر تبریزی همراه ما باشید.

در آذربایجان بدلیل آب و هوای سرد و معتدل در دامنه کوه ها، مراتع و چمنزارهای سرسبزی یافت می شود که مردم را به دامپروری ترغیب نموده است. پنیر محلی تبریز را می توان به دو نوع گوسفندی و گاوی تقسیم نمود. که معروف ترین و با کیفیت ترین پنیر آن پنیر لیقوان می باشد که نوع سنتی و مرغوب آن در روستای لیقوان از شیر تازه گوسفند تولید می گردد. در ادامه با طرز تهیه پنیر تبریزی همراه ما باشید.

طرز تهیه پنیر تبریزی خوش طعم

معمولا پنیری که با شیر تازه و با کیفیت گوسفند در مراتع لیقوان تولید می گردد به پنیر لیقوان معروف است. و پنیر های دیگری که در تبریز با شیر تازه و با کیفیت گاو تهیه می گردند با عنوان پنیر تبریزی معروف شده اند. برای تهیه پنیر تبریزی مهمترین نکته، وجود شیر تازه و با کیفیت می باشد که طعم بسیار خوبی را به پنیر خواهد داد. همچنین لازم است که این نوع پنیر تولید شده با شیر تازه به مدت دو ماه و بیشتر در آب نمک مخصوص قرار گیرد تا رشد میکروب ها در آن به صفر برسد.



مواد لازم:

  • شیر تازه گاو: یک کیلو گرم ( تقریبا یک لیتر)
  • مایه پنیر قارچی ( به جای مایه پنیر می توانید از چهار قاشق غذاخوری ماست استفاده نمایید): 0.1 گرم ( برای هر 100لیتر شیر، 10گرم مایه پنیر)

طرز تهیه پنیر تبریزی:

طرز درست کردن پنیر تبریزی

برای درست کردن پنیر تبریزی ابتدا شیر را به مدت 15 دقیقه بگذارید تا جوش های ریزی بزند. سپس شیر را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود (کمی بالاتر از دمای محیط تقریبا 35 درجه). سپس مایه پنیر را در یک لیوان آب حل نمایید و به شیر اضافه کنید و شیر را کاملا هم بزنید. پس از گذشت نیم ساعت شیر حالت بریده بریده و دلمه خواهد شد( دیگر هم نزنید). حالا این محلول را از داخل پارچه کتان یا نخی نازکی که روی یک صافی قرار داده اید، عبور دهید.

طرز تهیه پنیر تبریزی

در مرحله بعدی طرز تهیه پنیر تبریزی, گوشه های پارچه را روی هم آورده، گره بزنید و روی یک سطح صاف قرار می دهید تا آب آن کاملا خارج شود، برای این کار، وزنه ای را روی پنیر قرار دهید. بعد از گذشت حدود شش ساعت، پارچه را باز کرده و پنیر را در قطعات دلخواه برش دهید. و آن را در ظرفی در بسته در محلول آب نمک در مکانی خنک به مدت دو ماه قرار دهید تا پنیر آماده خوردن گردد. توجه کنید که برای محلول آب و نمک از آب جوشیده سرد شده و نمک غیر یددار استفاده نمایید که نسبت نمک به آب آن 10 تا 13 درصد باشد.

طرز تهیه پنیر تبریزی

امیدواریم این پنیر تبریزی یا همان پنیر لیقوان خوشمزه را در منزل تهیه نمایید و از طعم خوب آن در کنار خانواده لذت ببرید. برای آشنایی با طرز تهیه انواع پنیر، کلیک نمایید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی