خاصیت نخودفرنگی و خواص بینظیر نخودفرنگی
نخودفرنگی در واقع دانه یا تخم کروی شکل ریزی است که از گیاه نخود سبز به نام (Pisum Sativum) حاصل می شود.
نخود فرنگی از زمان های قدیم مانند خیلی از سبزیجات برای پخت و پز به کار می رفت.
این گیاه معمولاً در فصول سرد سال یعنی از شروع زمستان تا اوایل تابستان زراعت و کشت می شود.
صرف نظر از این که نخودفرنگی غنی از پروتئین می باشد، مقدار زیادی ویتامین و املاح نیز در آن یافت می شود. از این رو این گیاه دارای فواید تغذیه ای بی شماری می باشد.
فواید تغذیهای و سلامتی نخودفرنگی
* نخودفرنگی منبع بسیار خوبی از ویتامینهای B9, B1, C, k و همچنین منیزیم و فیبر غذایی میباشد.
* از آنجایی که این ماده غذایی کالری کمی دارد، مصرف آن برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، مناسب است.
* نخودفرنگی غنی از فیبرهای غذایی است، به همین دلیل برای کسانی که از یبوست رنج میبرند، مفید است.
* مطالعات نشان داده است که مصرف نخودفرنگی برای افرادی که دارای کلسترول خون بالایی هستند، سودمند میباشد.
* وجود مقادیر زیادی ویتامین C و آهن در نخودفرنگی موجب شده است که این ماده غذایی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و برای کم خونی فقر آهن مناسب باشد.
* لوتئین (رنگدانه گیاهی) موجود در نخودفرنگی به کاهش خطر ابتلا به بیماری های چشمی مانند دژنراسیون ماکولار وابسته به سن (AMD) و کاتاراکت (آب مروارید) کمک می کند.
* نخود فرنگی موجب می شود که قند خون به آرامی در خون جریان یابد، از این رو می تواند سطح انرژی را در بدن ثابت نگه دارد.
* نخودفرنگی به عنوان یک پشتیبان برای تولید انرژی، عملکرد سیستم عصبی و متابولیسم کربوهیدراتها شناخته شده است.
* نخودفرنگی به واسطه آن سری از مواد مغذی که برای نگهداری و حفظ سلامت استخوان ها مهم و کارآمد میباشد به آمادگی بدن کمک میکند. این ماده غذایی سرشار از ویتامین K می باشد.
* فولیک اسید و ویتامین B6 موجود در نخودفرنگی برای ارتقای سلامت قلب و عروق افراد بسیار نافع است.
* غنی بودن نخودفرنگی از آنتی اکسیدانهایی مانند ویتامین C، به پیشگیری از بروز سرطان ها کمک می کند.
اگر نخودفرنگی دوست ندارید سعی کنید این مطلب را به دقت بخوانید و در ذائقهتان تغییری ایجاد کنید .
شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که در زمان کودکی و یا حتی الآن شروع میکنند به جدا کردن نخودفرنگیهای موجود در غذاها. اما در این مقالهی کوتاه ما قصد داریم فقط چند نمونه از فواید این نخودهای سبز کوچک را بازگو کنیم تا شما را با آن آشتی دهیم.
نخود فرنگی به کاهش وزن کمک میکند.
نخودفرنگی در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی دیگر حاوی پروتئین بیشتر و کالری و چربی کمتری است. در واقع در هر فنجان نخودفرنگی 134 کالری وجود دارد و سرشار از فیبر است. برای همین برای افرادی که میخواهند وزن کم کنند یک مادهی غذایی فوقالعاده محسوب میشود. اگر رژیم لاغری گرفتهاید در سوپتان نخودفرنگی بریزید. در این صورت سوپتان حاوی 9 گرم فیبر و 9 گرم پروتئین است و جلوی اشتها را گرفته و احساس سیری طولانی مدتی ایجاد میکند.
نخود فرنگی از یبوست پیشگیری میکند.
نخودفرنگی سرشار از فیبرهای غیر حلالی است که از یبوست پیشگیری میکنند.
نخودفرنگی میزان کلسترول خون را کاهش میدهد.
نخودفرنگی منبع خوب پکتین و فیبرهای غذایی دیگری است که میزان کلسترول خون را کاهش میدهد. اگر از کلسترول بالا رنج میبرید حتماً نخودفرنگی را در برنامهی غذایی خود بگنجانید.
نخودفرنگی از بروز بسیاری از بیماریها پیشگیری میکند.
یک فنجان نخودفرنگی حاوی نصف ویتامین K مورد نیاز روزانهی ما است. این مادهی مغذی برای پیشگیری از تخریب بافتهای استخوانی، تصلب شرایین، بیماریهای قلبی و حتی سرطان لازم و ضروری است.
نخودفرنگی منبع فوقالعادهی ویتامین C و همچنین آنتیاکسیدانهای لوتئین و زآگزانتین محسوب میشود که از بیماری آب مروارید و بیماریهای چشمی دیگر پیشگیری میکنند.
گردآوری توسط : مجله دلگرم