ماهان شبکه ایرانیان

فواید خوردن ماهی و خواص بالینی ماهی

فواید خوردن ماهی و خواص بالینی ماهی ماهی ها کلا جزء غذاهای پُر خاصیت به حساب می آیند، به خصوص در سال های اخیر و با افزایش نتایج مثبت حاصل از تحقیقات در مورد خواص ماهی، جایگاه مناسبی هم در برنامه غذایی روزانه افراد باز کرده اند

فواید خوردن ماهی و خواص بالینی ماهی

فواید خوردن ماهی و خواص بالینی ماهی

ماهی ها کلا جزء غذاهای پُر خاصیت به حساب می آیند، به خصوص در سال های اخیر و با افزایش نتایج مثبت حاصل از تحقیقات در مورد خواص ماهی، جایگاه مناسبی هم در برنامه غذایی روزانه افراد باز کرده اند.

فواید خوردن ماهی و خواص بالینی ماهی


● دارویی برای قلب‌های بیمار


مهم‌ترین خاصیت ماهی، جلوگیری از بروز بیماری های قلبی است، طوری که به داروی جهانی قلب شهرت یافته است.

مطالعات نشان داده اند، میزان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی - عروقی در میان افرادی که از ماهی و فرآورده‌های دریایی به میزان بیشتری استفاده می‌کنند، کمتر است. آنها عقیده دارند، مصرف 35 گرم ماهی در هر روز، خطر سکته قلبی و مغزی را به میزان 44 درصد کاهش می‌دهد.


این خاصیت به دلیل وجود اسید آمینه‌ای به نام تورین، چربی غیراشباعی به نام امگا 3 و اسید های چرب خاصی به نام EPA و DHA است.

این دو اسید چرب احتمال تشکیل پلاک و تنگی عروق را به حداقل می رسانند. از این رو، افرادی که به طور مرتب از ماهی و حتی ماهی‌های چرب استفاده می‌کنند، کمتر به حملات قلبی دچار می‌شوند.

در این رابطه، مطالعات نشان داده‌اند، افرادی که هفته‌ای یکبار ماهی مصرف می‌کنند، 7 درصد احتمال سکته مغزی در آنها کمتر است و اگر این دفعات به هفته‌ای 5 بار برسد، احتمال سکته مغزی تا 50 درصد کاهش خواهد یافت.

فواید خوردن ماهی و خواص بالینی ماهی


● مصرف ماهی در چربی و فشار خون بالا


امگا3 موجود در ماهی، سطح‌تری گلیسرید خون را که جزء چربی‌های نامطلوب بوده و موجب بروز بیماری های قلبی به ویژه در خانم ها می شود، کاهش می دهد.

این چربی حتی می تواند سطح کلسترول خون را نیز کاهش دهد که جزء عوامل مسدود کننده جداره عروق محسوب می شود. امگا‌3، باعث کاهش فشار خون در افرادی که فشار خون بالایی دارند می شود

در حالی که، بر روی فشار خون نرمال اثری ندارد. به علاوه، مطالعات نشان داده‌اند، مقاومت به انسولین در افرادی که فشار خون بالایی دارند، دیده می شود که این عامل به صورت حلقه معکوسی مشکل را چند برابر می کند.

دریافت امگا‌3 با مصرف مواد غذایی دریایی، با کاهش این مقاومت در کنترل فشار خون نیز موِثر است.

فواید خوردن ماهی و خواص بالینی ماهی


● ماهی آهن دارد؟


افرادی که از ماهی‌های چرب استفاده می‌کنند، میزان قابل ملاحظه‌ای آهن دریافت می‌کنند.

البته اگر بدن ذخایر ناکافی از آهن داشته باشد، با مصرف این ماده غذایی تا حدودی مشکلات ناشی از کم‌خونی مرتفع می‌شود.

مطالعات نشان داده است، آهن موجود در گوشت ماهی 30 برابر بیشتر از آهنی که از منابع گیاهی دریافت می شود، قابل جذب است. محققان عقیده دارند، مصرف 150 گرم ماهی آزاد 12 درصد از نیاز خانم‌ها به آهن و 20 درصد از نیاز آقایان به این ماده مغذی را تامین می کند.


به این دلیل به افرادی که از کم خونی رنج می برند توصیه می‌شود که از گوشت ماهی به طور مرتب استفاده کنند.

فواید خوردن ماهی و خواص بالینی ماهی


● ماهی در خانه


توجه داشته باشید، ماهی را که می‌خواهید خریداری کنید، گوشت سفت و صورتی داشته و چشمانش براق باشد. در ضمن، برای نگهداری طولانی مدت آن پس از خرید کاملا ماهی را پاک کنید و سپس در فریزر بگذارید، این ماهی را می‌توان به مدت 6 ماه نگهداری کرد.

ماهی‌های روغنی به خوبی فریز می‌شوند و تا 6 ماه می‌توان آنها را مورد استفاده قرار داد.


ماهی را می‌توان به صورت کباب شده، سرخ شده و یا بخارپز شده در کنار سبزیجات تازه تهیه کرد. حتی ماهی تن را می‌توان با آبلیمو، نخود فرنگی و کمی سس مایونز میل کرد و یا ماهی سادرین را با کمی سس قرمز، روغن زیتون و یا آبپز شده با کمی نمک آماده کرده و مورد استفاده قرار داد.

به علاوه، می‌توان از این ماهی در تهیه انواع سالادها و حتی پیتزا ( به جای سوسیس و کالباس) بهره برد.

فواید خوردن ماهی و خواص بالینی ماهی

خواص بالینی ماهی

* چربی امگا3 موجود در گوشت ماهی در جلوگیری از سکته مغزی ، لخته شدن خون در عروق چشم، مغز و سایر اندام ها نقش مهمی دارد.

* چربی امگا3 سبب کاهش میزان تری‌گلیسیریدها می‌شود.

* چربی امگا3 یک اسید چرب است که نقش عمده‌ای در جلوگیری از آرتریت‌ها(تورم مفاصل) دارد.

* چربی امگا3 نقش ضد سرطان دارد.


گردآوری توسط : مجله دلگرم

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان