با سیبزمینی غذاهای متنوعی می توان تهیه کرد. از جمله باید به پوره، سوپ، کتلت و ... اشاره کرد.
خوراکهایی ساده با سیب زمینی
ما در این مطلب چند نوع غذای دیگر نیز به لیست دانسته های شما اضافه می کنیم که به یک بار امتحان کردن می ارزند.
کبه سیب زمینی (Potato Kibbeh)
کبه سیبزمینی نوعی کیک سیبزمینی با میانلایه گوشت چرخکرده است که میتوانید مانند کیک برش زده و سرو کنید.
مناسب برای :7 نفر
زمان آماده سازی : کمتر از 1 ساعت
پختن این غذا راحت است کافی است حداکثر 1 ساعت از وقتتان را به آن اختصاص دهید. آنوقت هم پروتئین و ویتامین به بدنتان میرسانید و هم با طعم غذاهای عربی آشنا میشوید.
مواد لازم:
-*- سیبزمینی : 1500 گرم
-*-گوشت چرخکرده : 400 گرم
-*-پیاز متوسط:2 عدد
-*-قرص عصاره مرغ : 2 عدد
-*-تخم مرغ:1 عدد
-*-کره آب شده : 4 قاشق غذاخوری
-*-پودر سوخاری : 4 قاشق غذاخوری
-*-گردو خردشده و تفت دادهشده : 2 قاشق غذاخوری
-*-روغن مایع گیاهی : 2 قاشق غذاخوری
-*-نمک : ½1 قاشق مرباخوری
-*-ادویه مخلوط : 1 قاشق مرباخوری
-*-فلفل سیاه : ¼قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
-/- یک ظرف مناسب سرو که بتوانید داخل فر قرار دهید را انتخاب کنید و با 2 قاشق غذاخوری کره آب شده چرب کنید و روی آن 2 قاشق غذاخوری پودر سوخاری بپاشید بطوریکه کل سطح ظرف پوشیده شود.
-/- سیب زمینیها را آبپز کنید، سپس آنها را پوست بگیرید و له کنید.
-/- سیب زمینیهای له شده را با نمک، فلفل و تخم مرغ مخلوط کنید.
-/- داخل تابه روغن مایع را گرم کنید و پیازها را در آن به مدت 2 دقیقه تفت دهید.
-/- گوشت چرخکرده را اضافه کنید و حدود 5 دقیقه آن را تفت دهید.
-/- قرصهای عصاره را خرد کنید و همراه با گردو خردشده و ادویه به گوشت اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. (در این مرحله به غذا نمک نزنید؛ عصارهها شور هستند).
-/- نیمی از مخلوط سیب زمینی له شده را کف ظرف ریخته و صاف کنید، سپس تمام مخلوط گوشت را روی آن ریخته و یکنواخت پخش کنید.
-/- باقیمانده پوره سیب زمینی را در لایه بعد روی گوشت بریزید و صاف کنید.
-/- روی آن را با بقیه آرد سوخاری و بعد بقیه کره آب شده بپوشانید.
-/- در فر که آن را از قبل با دمای 220 درجه سانتیگراد گرم کردهاید به مدت 02 الی 52 دقیقه قرار دهید تا روی آن طلایی شود.
##@##@#####################@##@##
سیب زمینی،سیر و رزماری
این مکمل خوشمزه در کمترین زمان درست میشود و بسیار پر طرفدار است.
مناسب برای :4 نفر
زمان آماده سازی : کمتر از 15 دقیقه
در این مکمل میتوانید از سیبزمینی استانبولی یا سیبزمینی معمولی استفاده کنید. این مکمل جذاب در کنار انواع غذاهای گوشتی، مرغی و ماهی ایده آل است. در مدت 15 دقیقه آماده میشود و برای سرو به تعداد 4 نفر مناسب است.
مواد لازم:
-*- روغن زیتون : 1 قاشق غذاخوری
-*-سیر خرد شده : 2 حبه
-*-رزماری تازه : 2 برگ
-*-سیب زمینی خرد شده: 700 گرم
-*-نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم
طرز تهیه:
-/-روغنزیتون، سیر و رزماری (میتوان از ¼ قاشق چایخوری رزماری نیزخشک استفاده نمود) را در یک ظرف در دار مناسب ماکروویو ریخته و در آن را میگذاریم. آن را به مدت 1 دقیقه در ماکروویو با قدرت بالا میگذاریم تا سیر، خوش عطر شود.
-/-سپس سیبزمینیها را روی آن ریخته و مخلوط میکنیم. روی ظرف را پوشانده و آن را به مدت 13 تا 15 دقیقه در ماکروویو با درجه بالا میگذاریم تا سیبزمینی نرم و ترد شود. سپس آن را خارج کرده و با نمک و فلفل سیاه آنها را مزهدار کرده و سرو میکنیم.
##@##@#####################@##@##
سیب زمینی شکم پُر با سس پیازچه
میتوانید با ساده ترین مواد در دسترستان, این اسنک گیاهی و ساده، ولی بسیار خوش طعم را تهیه نمایید.
مناسب برای :4 نفر
زمان آماده سازی : بیش از 1 ساعت
سیبزمینی شکمپر یک غذای خوشمزه و آسان است که برای هر زمانی مناسب است. شما میتوانید این غذا را به سهولت در هر موقعیت و برای هر وعدهای، برای خودتان و دوستانتان آماده کنید. این غذا در مدت 2 ساعت آماده میشود و برای سرو به تعداد 4 نفر مناسب است.
مواد لازم:
-*- پیازچه خردشده : 1 قاشق غذاخوری + مقداری برای تزئین
-*-نمک درشت و فلفل آسیابشده : به مقدار لازم
-*-پنیر چدار یا گودا رنده شده : ½ پیمانه
-*-پنیر خامهای : 2 قاشق غذاخوری
-*-کره : 2 قاشق غذاخوری
-*-شیر : 3 تا 4 قاشق غذاخوری
-*-سیب زمینی : 2 عدد بزرگ
طرز تهیه:
-/- فر را از قبل روی 190 درجه سانتیگراد قرار میدهیم. سیب زمینیها را خوب میشوییم ولی پوست آنها را نمیگیریم. سپس آنها را با چنگال سوراخ میکنیم و روی سینی فر قرار داده و میگذاریم 1 ساعت و نیم بپزد تا نرم شوند.
-/-سپس 10 دقیقه میگذاریم خنک شوند.(در صورتیکه تمایل دارید غذایتان زودتر آماده شود، میتوانید سیب زمینیها را درون مایکروویو به مدت 9 دقیقه روی درجه بالا بپزید و سپس در فر با حرارت 190 درجه، آن را 20 دقیقه دیگر بپزید.)
-/-پس از پخته شدنِ سیبزمینیها، آنها را در جهت طولی نصف میکنیم. داخل سیبزمینیها را تا جایی خالی میکنیم تا یک پوسته نازک (به شکل کاسه) از آنها باقی بماند. سیبزمینیهایی که خالی کردهایم را داخل کاسه میریزیم. شیر، کره، پنیر خامهای و ¼ پیمانه پنیر رنده شدهٔ چدار یا گودا را اضافه میکنیم. نمک و فلفل میزنیم، پیازچه را اضافه و مخلوط میکنیم.
-/-این مواد را داخل پوست سیبزمینیها میریزیم و داخل ظرف فر میچینیم. ¼ پیمانه پنیر باقیمانده را روی آن میریزیم. حدود 15 تا 20 دقیقه در فر میپزیم تا کاملاً گرم شود و در انتها پس از بیرون آوردن از فر میتوانیم آنها را با پیازچه تزئین کنیم.
##@##@#####################@##@##
گراتن مرغ و سیب زمینی
یک غذای توفری بسیار لذیذ و هوس انگیز که پر طرفدار و همه پسند است.
مناسب برای :6 نفر
زمان آماده سازی : بیش از 1 ساعت
یک غذای ایتالیایی پر طرفدار دیگر که در انواع مختلف سرو میشود. این مقدار غذا برای 6 نفر مناسب است و در مدت 2 ساعت و 20 دقیقه آمادهٔ سرو میشود.
مواد لازم:
-*-مرغ 1 عدد
-*-آب مرغ ½ پیمانه
-*-سیر نصف شده 1 حبه
-*-خامه ترش یا پنیر خامه ای ¾پیمانه
-*-شیر بدون چربی ¾ پیمانه
-*-پیاز ریز خرد شده 1 عدد کوچک
-*-فلفل دلمه ای خرد شده 3 قاشق چایخوری
-*-خردل 3 قاشق چایخوری
-*-سیب زمینی نازک ورقه شده 4 عدد
-*-نمک ¼ قاشق چایخوری
-*-فلفل ¼ قاشق چایخوری
-*-آب لیموی تازه 2 قاشق چایخوری
-*-پنیر رومانو یا پارمزان رنده شده 2 قاشق چایخوری
-*-کره 2 قاشق چایخوری
-*- خرده نان گندم کامل 1 پیمانه
طرز تهیه:
-/- ابتدا پوست مرغ را میکنیم و آن را میپزیم. پس از پخته شدن، گوشتِ مرغ را تکه تکه میکنیم. آب مرغ را با مرغهای پخته شده مخلوط میکنیم.
-/- روی یک ظرفِ فر کم عمق که گنجایش آن 2 لیتر باشد، روغن گیاهی اسپری میکنیم. تکههای سیر را به ظرف میمالیم، سپس سیر را خرد میکنیم و در یک کاسهٔ کوچک قرار میدهیم. خامهٔ ترش یا در صورت در دسترس نبودن پنیر خامهای، ¼پیمانه شیر، پیا ز، فلفل دلمهای و خردل را به روغن و سیر اضافه میکنیم. هم میزنیم تا خوب مخلوط شود. روی سیبزمینیها نمک و فلفل میپاشیم. ⅓ از سیبزمینیها را در ظرف فری که آماده کرده بودیم قرار میدهیم. نیمی از مرغها و نیمی از مخلوط پنیر خامهای را روی آن میریزیم.
-/- این لایه را تکرار میکنیم و بعد ⅓ باقی ماندهٔ سیبزمینیها را روی آن میچینیم.
-/- ½ پیمانه شیر باقی مانده را روی تمام سطح مواد میریزیم. روی آن آب لیمو و پنیر Romanoیا در صورت در دسترس نبودن، پنیر پارمزان میپاشیم.
-/- کره گیاهی یا حیوانی را با خرده نانها مخلوط کرده روی تمام سطح پخش میکنیم. آن را در فر 190 درجه سانتیگراد قرار میدهیم (حدود یک ساعت) یا تا زمانی که سیبزمینیها نرم شوند. سپس داغ سرو میکنیم.
##@##@#####################@##@##
و در آخر یک سورپرایز : روش تهیه نوعی جدید از سیب زمینی سرخ شده
مواد لازم:
سیب زمینی: 5 عدد
سیخ چوبی : 5 عدد
نمک و روغن : به میزان لازم
روش تهیه:
1- روی سیب زمینی شیار ایجاد میکنیم.
2- سیب زمینی را حلقه حلقه میکنیم.
3- حلقه ها را به سیخ میکشیم.
4- در روغن زیاد سرخ میکنیم.
منبع : پارسه گرد