ماهان شبکه ایرانیان

۱۰ دستورالعمل تهیه آجیل خوشمزه برای عید [قسمت اول]

امسال به‌جای خرید همه‌ی آن جعبه‌های گران‌قیمت آجیل بو داده و آجیل‌های ادویه‌دار یا تفت‌داده در عسل، بیایید خودتان آن‌ها را درست کنید! درعین‌حال که کار آسانی است، خیلی هم رضایت‌بخش‌تر است که با آجیل‌هایی پذیرایی کنید که خودتان آن‌ها را بو داده‌اید

امسال به‌جای خرید همه‌ی آن جعبه‌های گران‌قیمت آجیل بو داده و آجیل‌های ادویه‌دار یا تفت‌داده در عسل، بیایید خودتان آن‌ها را درست کنید! درعین‌حال که کار آسانی است، خیلی هم رضایت‌بخش‌تر است که با آجیل‌هایی پذیرایی کنید که خودتان آن‌ها را بو داده‌اید. حتی می‌توانید آن‌ها را در یک شیشه یا ظرف دربسته برای یک هفته نگه‌دارید. پس آن‌ها را پیشاپیش درست کنید، و حتی به‌ عنوان یک هدیه‌ی کوچک به کسی که دوست دارید کادو بدهید. با بنیتا همراه باشید.

آجیل‌های بوداده شده در عسل

آجیل‌های بوداده شده در عسلCredit: jamieoliver

مواد لازم:

  •  50 گرم کره بدون نمک
  • 2 قاشق غذاخوری عسل روان
  • 2 قاشق غذاخوری پاپریکای شیرین دودی
  • 1 کیلوگرم آجیل مخلوط بی‌نمک (بادام‌هندی، گردو، بادام‌زمینی، فندق، بادام معمولی، جوز هندی، و بادام برزیلی)
  • 2 قاشق چای‌خوری نمک دریایی

دستور تهیه:

فر را از قبل با دمای 180 درجه سانتی‌گراد یا 350 درجه فارنهایت گرم‌ کنید. یک تابه‌ی متوسط را روی شعله‌ی ملایم بگذارید و عسل و کره را در آن به مدت دو تا سه دقیقه حرارت بدهید تا جایی که کره آب شود. در مورد آجیل‌هایی که سایز بزرگ‌تری دارند آن‌ها را به دو یا چهار قسمت  طوری که راحت‌تر خورده شوند تکه کنید. حالا تمام آجیل‌ها را به روی دو سینی بزرگ فر بریزید.

سپس مخلوط عسل و کره‌ی ذوب‌شده را با دقت بین دو سینی قسمت کرده و روی آجیل‌ها بریزید. بعد پودر پاپریکا را روی آن‌ها بپاشید. همه‌ی آجیل‌ها را با این مواد آغشته کنید، و سپس برای 20 تا 30 دقیقه در فر بپزید تا زمانی که روی آن‌ها طلایی شود. سپس سینی‌ها را تکان دهید تا آجیل‌ها زیر و رو شوند و مجدد آن‌ها را 10 تا 15 دقیقه دیگر داخل فر قرار بدهید تا زمانی که مطمئن شوید تمامی آجیل‌ها به‌خوبی بوداده شده‌اند.

شیرینی بادامی دارچینی

شیرینی بادامی دارچینی

Credit: babble

مواد لازم:

  • یک‌چهارم فنجان عسل
  • سه‌چهارم قاشق چای‌خوری پودر دارچین
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری پودر زنجبیل
  • 12 اونس (حدود 340 گرم) بادام پوست‌کنده
  • 2 قاشق غذاخوری شکر قهوه‌ای
  • یک و نیم قاشق چای‌خوری نمک

دستور تهیه:

فر را با دمای 325 درجه فارنهایت (175 درجه سانتی‌گراد) از قبل گرم‌کنید. یک سینی پخت بزرگ را با کاغذ روغنی یا فویل مخصوص پخت‌وپز بپوشانید. یک تابه‌ی گرم شده را روی حرارت کم قرار بدهید و عسل و پودر دارچین و زنجبیل را درون آن ریخته خوب به هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند. بادام را اضافه کنید و هم بزنید تا عسل و ادویه با بادام مخلوط شوند. بعد از روی حرارت بردارید.

شکر قهوه‌ای و نمک را کم‌کم اضافه کنید و هم بزنید تا همه باهم مخلوط شوند. حالا آن‌ها را روی کاغذ روغنی یا فویلی که از قبل آماده کرده‌اید پهن کنید و در دمای 325 درجه فارنهایت به مدت 12 تا 15 دقیقه بپزید. زمان پخت را با میزان بودادگی که مدنظرتان است تنظیم کنید. بعد اجازه بدهید خنک شود. سینی را چند بار تکان دهید تا شیرینی‌ها به هم نچسبند.

نکته: بادام بعد از خنک شدن می‌تواند بسیار چسبنده شود. برای اینکه به هم نچسبند چند راهنمایی کوچک لازم است: هنگامی‌که شیرینی‌ها در حال خنک شدن هستند چند بار آن‌ها را تکان بدهید و بعد از اینکه خنک شدند قبل از اینکه آن‌ها را داخل ظرف بگذارید آن‌ها را تکه‌تکه کنید. اگر از کاغذهای روغنی یا ورق‌های مخصوص پخت‌وپز برای زیر آن‌ها استفاده کرده‌اید قبل از اضافه کردن بادام کمی روغن را به آن اسپری کنید.

پاپ کورن گردویی ترش

پاپ کورن گردویی ترش

Credit: diabeticlivingonline

مواد لازم:

  • 8 فنجان ذرت پاپ کورن شده‌ی بدون چربی
  • سه‌چهارم قاشق چای‌خوری پودر دارچین
  • یک‌دوم فنجان زغال‌اخته‌ی خشک‌شده
  • یک‌دوم فنجان گردوی خردشده بوداده شده

دستور تهیه:

پاپ کورن را در یک کیسه‌ی زیپ‌دار بزرگ بریزید و بعد دارچین را روی آن بپاشید و کیسه را تکان دهید تا پاپ کورن‌ها به دارچین آغشته شوند. بعد زغال‌اخته‌ی خشک و گردو را هم داخل کیسه ریخته و دوباره خوب تکان دهید.

نکته: برای بو دادن آجیل‌ها آن‌ها را در یک ظرف کم ارتفاع ریخته و پخش‌کنید و به مدت 5 تا 10 دقیقه در دمای 350 درجه فارنهایت فر قرار بدهید تا خوب طلایی شوند. در طول این مدت یکی دو بار آن‌ها را زیرورو کنید.

گردوی آمریکایی شیرین و ادویه‌ای

گردوی آمریکایی شیرین و ادویه‌ای

Credit: bhgمواد لازم:

  • 4 فنجان گردوی دونیم شده
  • یک‌سوم فنجان شکر طبیعی
  • دو قاشق غذاخوری رزماری تازه
  • یک قاشق غذاخوری نمک دریایی طعم‌دار
  • یک‌دوم قاشق چای‌خوری پودر فلفل سیاه
  • یک‌دوم قاشق چای‌خوری پودر فلفل هندی (فلفل قرمز)
  • چهار قاشق غذاخوری (معادل نصف یک قالب) کره بدون نمک – ذوب‌شده
  • یک قاشق غذاخوری عصاره‌ی وانیل خالص

دستور تهیه:

ابتدا فر را با درجه حرارت 400 درجه فارنهایت گرم‌کنید. گردو را روی یک سینی پخت پخش کرده و به مدت 5 تا 7 دقیقه در فر قرار دهید تا به‌آرامی بوداده شود. در همین حال در یک‌کاسه‌ی کوچک مخلوط ادویه‌ای را درست کنید. شکر، رزماری، نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز را درون کاسه ریخته به هم بزنید تا باهم مخلوط شوند.

در یک‌کاسه خیلی بزرگ کره و عصاره وانیل را باهم مخلوط‌کنید. بعد گردوی بوداده شده را داخل کاسه‌ی کره و وانیل بریزید. و تکانش بدهید تا گردوها را خوب آغشته کنند. حالا مخلوط ادویه‌ها را اضافه کنید و خوب به هم بزنید تا همه‌ی ادویه‌ها به همه‌ی گردوها برسند.

حالا گردوها را به همان سینی پخت‌وپز برگردانید. دوباره داخل فر به مدت 8 تا 10 دقیقه بپزید تا خوب بوداده شوند و رایحه‌ی معطر آن‌ها به مشام برسد. و در طول این مدت یک‌بار هم آن‌ها را به هم بزنید. اگر تمایل دارید می‌توانید نمک بیشتری کم‌کم به آن اضافه کنید. بگذارید گردوها کاملاً خنک شوند. وقتی گردوها خنک شدند به‌مراتب تردتر خواهند شد. می‌توانید گردوهای خنک شده را در یک ظرف دربسته تا یک هفته نگهداری کنید.

اسنک آجیل بوداده

اسنک آجیل بوداده

 Credit: bhg

مواد لازم:

  • اسپری نچسب پخت‌وپز٬ مثلاً اسپری روغن
  • یکی از این اقلام: مخلوط کاکائو و شکر، مخلوط ادویه کاری، مخلوط ادویه کبابی، یا مخلوط پنج فلفل آسیایی (روش تهیه این اقلام در زیر ذکر خواهد شد)
  • یک‌چهارم فنجان روغن بادام‌زمینی یا یک‌چهارم فنجان کره ذوب‌شده
  • 4 فنجان گردوی دونیم شده یا چهار فنجان از هر آجیلی که دوست دارید مثل بادام‌هندی، بادام‌زمینی، فندق، گردو که بوداده شده باشند و پوست نازک روی آن‌ها کنده‌ شده باشد.

دستور تهیه:

یک تابه متوسط بردارید و با فویل روی آن را بپوشانید. سپس با اسپری روغن کمی روی آن روغن بپاشید و به‌آرامی آن را کمی چرب کنید. تابه را کنار بگذارید و در یک‌کاسه، ادویه‌ی انتخابی دلخواهتان را با روغن یا کره‌ی ذوب‌شده مخلوط‌کنید. آجیل‌ها را توی تابه‌ی آماده بریزید و بعد مخلوط کره و ادویه را روی آن‌ها بریزید و خوب مخلوط‌کنید تا کاملاً آغشته شوند. آجیل‌ها را پهن کنید تا روی‌هم قرار نگیرند و فقط یک‌لایه باشند.

آن را در دمای 325 درجه فارنهایت به مدت 25 دقیقه بپزید و در این مدت دو بار آن‌ها را به هم بزنید. بعد آن‌ها را از فر دربیاورید و روی یک صفحه تمیز مخصوص آشپزی بریزید. بگذارید سرد شوند و در درجه حرارت اتاق آن‌ها را مصرف کنید. باقیمانده‌ی آن‌ها را در یک ظرف دربسته تا یک هفته می‌توانید نگهداری کنید.

دستور تهیه ادویه‌ها:

ادویه کاری: در یک‌ کاسه‌ی کوچک، دو قاشق غذاخوری آب، یک قاشق غذاخوری شکر قهوه‌ای، دو قاشق چای‌خوری پودر کاری، یک قاشق چای‌خوری نمک، پیاز، و یک‌دوم قاشق چای‌خوری فلفل قرمز بریزید.

مخلوط کاکائوی شیرین شدهدر یک‌کاسه کوچک، یک‌سوم فنجان شکر دانه‌ریز، دو قاشق غذاخوری پودر کاکائوی شیرین شده، دو قاشق غذاخوری آب، یک قاشق چای‌خوری پودر دارچین و یک‌دوم قاشق چای‌خوری نمک را باهم مخلوط‌کنید.

مخلوط چاشنی کبابی: در یک‌کاسه کوچک دو قاشق غذاخوری شکر قهوه‌ای، دو قاشق غذاخوری آب، یک قاشق غذاخوری سس ورچسترشایر، یک قاشق چای‌خوری پودر سیر، دو قاشق چای‌خوری پودر چیلی، یک قاشق غذاخوری پودر زیره و یک‌هشتم قاشق چای‌خوری پودر فلفل قرمز را باهم مخلوط‌ کنید.

مخلوط پنج ادویه آسیایی: در یک‌کاسه‌ی کوچک، دو قاشق غذاخوری آب، دو قاشق غذاخوری شکر قهوه‌ای، یک قاشق چای‌خوری پودر پنج فلفل، یک قاشق چای‌خوری نمک و یک‌دوم قاشق چای‌خوری فلفل سیاه را باهم مخلوط‌کنید.

در آخر پیشنهاد می‌کنیم «مصرف مقداری آجیل می تواند شما را از دکتر بی نیاز کند» را نیز بخوانید.

قسمت‌های بعدی این مطلب را از دست ندهید.

منبع: bhg, strongertogether, halfbakedharvest, familycircle, diabeticlivingonline, babble

 


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی