ماهان شبکه ایرانیان

نوروز در شبکه مستند ببینید

«ثَمرِقند» مستندی از شیرینی های محلی فراموش‌شده کشور

مستند «ثَمرِقند» که درباره شیرینی های محلی و سنتی کشور است، نوروز روی آنتن می رود.

«ثَمرِقند» مستندی از شیرینی های محلی فراموش‌شده کشور

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی الیاسی تهیه کننده و کارگردان «ثَمرِقند» درباره این مجموعه جدید مستند توضیح داد: فصل اول این مستند تحت عنوان شیرین بهار درباره شیرینی های محلی ایرانی تولید شد. این مجموعه تحقیق مدونی داشت و محتوای آن زیرمجموعه خرده فرهنگ های ایرانی قرار می گیرد.

وی افزود: فصل دوم کار با نام «ثَمرِقند» توسط شبکه سفارش داده شد. در این فصل ما به استان های اصفهان، قم، مازندران، کرمان، قزوین و خوزستان سر زدیم و 16 شیرینی در این فصل معرفی می شوند که فعلا نامشان را نمی گوییم.

این مستندساز با اشاره به اینکه مستند خود را با 2 دوربین ضبط کرده است، ادامه داد: این مجموعه در 16 قسمت 15 تا 20 دقیقه ای تولید شده و تلاش کردیم به لحاظ تکنیک و ساختار، اثری مستند بسازیم نه اینکه صرفا یک برنامه تلویزیونی تولید کنیم.

الیاسی یادآور شد: در ابتدای هر قسمت سعی کرده ایم جاذبه های گردشگری، تاریخی و طبیعی هر استان و شهر را معرفی کنیم و جغرافیای آن را به مخاطبان بشناسانیم. ضمن اینکه در هر قسمت از موسیقی فولکلور و سنتی همان استان در کار استفاده می کنیم.

وی درباره انتخاب اسم این مجموعه توضیح داد: این اسم مخاطب را به یاد سمرقند می اندازد که در گذشته جزو شهرهای ایران بوده است و شیرینی جات نیز در سمرقند و بخارا به وفور یافت می شده است. ضمن اینکه در این عنوان به لحاظ آوایی و نوشتاری جذابیت مفهومی دیگری را می بینیم.

کارگردان «ثَمرِقند» تصریح کرد: متاسفانه برخی شیرینی ها در کشور رو به فراموشی هستند. ما سراغ سوژه های مختلفی رفته ایم همچون خانواده ای مازندرانی که مادر آنها نوعی شیرینی محلی را می پزد و برای فروش به توریست ها ارائه می دهد. او تنها کسی است که این شیرینی را می پزد و حتی مازندرانی ها اسم این شیرینی را نمی دانند.

الیاسی با بیان اینکه در این مستند سعی شده شیرینی های کشور ثبت و ضبط و در تقابل با شیرینی های غربی به عنوان جایگزین ارائه شوند، در پایان گفت: نکته جالب اینکه پایه اکثر این شیرینی ها از مواد طبیعی و محصولات کشاورزی است. مثلا در کرمان از خرما، در مازندران برنج و آرد برنج، در غرب کشور آرد سبوس دار و در شهرهای کویری از انگبین و گیاه گز برای تولید شیرینی محلی استفاده می کنند.

«ثمرقند» تولید جدید شبکه مستند، از شنبه 28 اسفند هر شب ساعت 22:30 روی آنتن شبکه مستند سیما می رود و روز بعد ساعت 13:30 بازپخش می شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان