پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی عربستان

عربستان با نام رسمی عربستان سعودی در منطقه استراتژیک خاورمیانه واقع است. پایتخت عربستان سعودی شهر ریاض است

عربستان با نام رسمی عربستان سعودی در منطقه استراتژیک خاورمیانه واقع است. پایتخت عربستان سعودی شهر ریاض است. این کشور از شمال با عراق، اردن و کویت از شرق با امارات، قطر و خلیج فارس و از جنوب با یمن و از غرب با دریای سرخ هم مرز است. عربستان با 2٫149 میلیون کیلومتر مربع حدود 85 درصد از شبه جزیره عربستان و بزرگ‌ترین کشور منطقه خاورمیانه و غرب آسیا و دومین کشور وسیع عرب نشین پس از الجزایر است. جمعیت این کشور به حدود 33 میلیون نفر می‌رسد که نصف بیشتر آن از اتباع خارجی هستند. واحد پول این کشور ریال سعودی است هم‌چنین از نظر منابع طبیعی عربستان سعودی حدود یک‌پنجم کل ذخایر نفتی جهان را در خود جای داده و دارای ششمین ذخایر گاز طبیعی بزرگ جهان است. آب و هوای این سرزمین اقلیم بیابانی و اختلاف دمای شب و روز آن زیاد است. شرایط آب و هوایی در عربستان سعودی کشاورزی در این منطقه را محدودتر کرده است. بیشتر محصولات کشاورزی این کشور به گندم، جو، گوجه فرنگی و خرما خلاصه می‌شود. در ادامه به فرهنگ غذایی عربستان سعودی می‌پردازیم.

فرهنگ غذایی عربستان سعودی

پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی عربستان

در اصل، اعراب شبه جزیره عربستان به شدت تاکید زیادی بر رژیم‌های غذایی با خرما، گندم، جو، برنج و گوشت یا برای کمی تنوع، محصولات لبنی مانند ماست که اصطلاحا به آن لبن می‌گویند، دارند. نان نعناع عربی یا خبز تقریبا در کنار تمام وعده‌های غذایی خورده می‌شود. از وعده‌های غذایی اعراب می‌توان به گوشت بره، مرغ بریان شده، فلافل، شاورما و فول مدمس اشاره کرد.

شاورمای عربی با برش‌های ریز مرغ یا گوشت بره بریان شده و پیتا درست می‌شود. پیتا یک نان عربی نازک است که به راحتی می‌توان با آن ساندویچ درست کرد. این غذا در عربستان با سس تند و ارده خورده می‌شود. فول مدمس نیز با باقلا، دال عدس، آب لیمو و سیر درست می‌شود. این غذا نیز با نان پیتا و در ظرفی به نام تجین سرو می‌شود.

جالب است بدانید هر پخت و پزی در عربستان لازمه‌ مهمان نوازی است. در مهمانی‌ها و جشن‌ها، وعده‌های غذایی بسیار حجیم از گوشت بره و قهوه عربی سرو می‌شود. برای مثال در یک خانواده متوسط عرب، یک مهمان ممکن است انتظار یک شام بسیار مفصل شامل یک کوه برنج با گوشت بره یا مرغ و حتی به صورت جداگانه با سبزیجات‌ مختلف داشته باشد؛ بنابراین مهمانی‌‌های اعراب با تجمل فراوانی برگزار می‌شود.

و اما چای، چای عربی یک عادت مرسوم بین اعراب است که در جلسات رسمی و غیررسمی بین دوستان، خانواده و حتی غریبه‌ها نوشیده می‌شود. رنگ این چای سیاه (بدون شیر) و دارای طعم و بوی گیاهی است.

کافه و رستوران

پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی عربستان

در ارتباط با کافی شاپ‌های این کشور نیز باید بگوییم که کافی‌شاپ‌های سنتی عربی در گذشته بسیار فراگیر بوده است اما امروزه اغلب غذاخوری‌ها و رستوران‌های مدرن جای آن‌ها را گرفته اند. از رستوران‌های ریاض می‌توان به The Globe در برج Al Faisaliah، Elements در خیابان AL Urubah، spazio در خیابان Al Olaya و The Najd Villa در Al Wahah اشاره کرد.

طبق قوانین دین اسلام خوردن گوشت خوک و نوشیدن مشروبات الکلی در سراسر این سرزمین ممنوع است.

کم و بیش درباره فرهنگ و عادات غذا‌خوری در عربستان صحبت کردیم اما الان می‌خواهیم طرز تهیه یک غذای عربی خوشمزه را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه شاورما مرغ

پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی عربستان

مواد لازم برای تهیه مرغ

  • 2 عدد سینه مرغ
  • یک‌دوم پیمانه روغن زیتون
  • یک‌دوم پیمانه آب لیمو
  • 1 پیمانه ماست
  • 1 قاشق غذاخوری ادویه مخصوص
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه

  • داخل یک کاسه سینه مرغ را همراه روغن زیتون، آب لیمو، ماست، نمک و فلفل و ادویه مخصوص به خوبی مخلوط کنید تا مواد جذب مرغ شوند سپس ظرف را یک روز کامل داخل یخچال قرار دهید.
  • بعد از گذشت یک روز مرغ را از یخچال بیرون آورده و با 50 گرم کره داخل یک تابه نسوز تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
  • بعد از طلایی شدن سینه مرغ‌ها، آن‌ها را از روی حرارت بردارید و به صورت خلالی خرد کنید و مجددا با مقدار کمی کره روی حرارت تفت دهید تا کمی سرخ شوند. مرغ‌ها آماده است، حالا نوبت به درست کردن سس شاورما می‌رسد.

مواد لازم برای تهیه سس شاورما

  • 1 پیمانه ماست غلیظ
  • 4 قاشق غذاخوری ارده
  • 2 قاشق غذاخوری پودر سیر
  • نمک و فلفل به میزان لازم

برای تهیه سس شاورما ماست غلیظ، پودر سیر و ارده را در ظرفی مناسب با یکدیگر مخلوط کنید سپس نمک و فلفل را اضافه را اضافه کرده و خوب هم بزنید.

مواد لازم نان

  • 5 پیمانه آرد سفید
  • 2 قاشق غذاخوری شکر
  • 2 عدد متوسط تخم مرغ
  • یک و نیم پیمانه آب
  • یک و نیم قاشق غذاخوری خمیر مایه

طرز تهیه

  • برای تهیه نان شاورما آرد سفید، تخم مرغ، خمیر مایه و نمک را با آب مخلوط کرده و با کمک دست خوب ورز دهید تا خمیر، صاف و یکدست شود سپس روی خمیر را بپوشانید و به مدت 1 ساعت در جای گرم قرار دهید تا حجم خمیر زیاد شود.
  • بعد از گذشت یک ساعت خمیر را به 15 تا 20 قطعه مساوی تقسیم کنید. خمیر‌ها را به کمک وردنه به صورت نازک باز کنید سپس داخل یک تابه نسوز با حرارت متوسط بپزید.
  • بعد از این که تمام مواد آماده شد، به کمک یک قاشق مقداری سینه مرغ خلالی شده را با سس، کاهو و گوجه روی سطح نان بریزید سپس نان را به صورت رولی بپیچید.

منابع: Theculturetrip, newworldencyclopedia, wikpedia

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان