نیجریه یا به طور رسمی جمهوری فدرال نیجریه کشوری است در غرب آفریقا، پایتخت آن آبوجا و بزرگترین شهر آن لاگوس است. جمعیت این کشور 170 میلیون نفر و زبان رسمی آن انگلیسی است. نیجریه پرجمعیتترین کشور قاره آفریقا است. واحد پول این کشور نایرا است و نیمی از مردم آن که در شمال کشور زندگی میکنند مسلمان و نیمی دیگر در جنوب، مسیحی هستند. نیجریه از نظر منابع نفتی دهمین کشور، در میان صادرکنندگان نفت هشتمین کشور است و بزرگترین تولیدکننده نفت آفریقا است. نیجریه در سال 1960 از بریتانیا مستقل شد و نام این کشور از نام رودخانه نیجر گرفته شدهاست. نیجریه پرجمعیتترین کشور در آفریقا و هفتمین کشور پرجمعیت جهان است. این کشور همچنین پرجمعیتترین کشور جهان با اکثریت سیاه پوست است. درباره موقعیت جغرافیایی کشور نیجریه به صورت مختصر توضیحاتی دادیم! بد نیست با فرهنگ غذایی نیجریه و آداب غذایی این کشور نیز آشنا شوید.
فرهنگ غذایی نیجریه

نیجریه نه تنها دارای تنوع زیاد فرهنگی و زبانی است، بلکه اقصی نقاط این کشور، آداب غذایی بومی و متنوعی را مطابق فرهنگ هر منطقه، به خود اختصاص داده است. اما امروزه سرآشپزها و گاسترنومهای نیجریه با استفاده از ترکیب کردن دستورالعملهای غذایی، سعی در ایجاد سبکی جدید کردند. غذاهای نیجریه در سبک و سیاق غذاهای بومی آفریقا و دارای مقدار قابل توجهی چاشنیها و ترشیها است. برخی از چاشنیها مثل زنجبیل، جوز هندی، زعفران، دارچین و میخک توسط مسافران عرب به نیجریه برده شده است. گوشت کبابی، سبزیجات فصل و سسهای متنوع قسمتی از مواد غذایی است که در آشپزی نیجریه مورد استفاده قرار میگیرد. وعدههای غذایی در نیجریه معمولا با سالادهای رنگارنگ که از سبزیجات فصل تهیه می شوند آغاز میشود. برنج جولوف و ارزن یکی از محبوبترین غذاها در نیجریه است که با انواع خورش و سسهای مختلف سرو میشود. به دلیل کمبود گوشت، خورشها معمولا از سبزیجات طبخ میشوند. فرنی و حلیم نیز برخی از تنقلات محبوب در نیجریه است.
غذای ملی نیجریه، Akara نام دارد که توسط فرهنگهای مختلف، نامهای متنوعی را به خود اختصاص داده است. این غذا یک غذای خیابانی است که در گوشه و کنار خیابانهای نیجریه یافت میشود. Akara یک غذای ساده اما در عین حال خوشمزه است. برای طبخ این غذا، خمیر لوبیای چشم بلبلی را با مقداری روغن زیتون سرخ میکنند سپس مقداری فلفل چیلی قرمز و فلفل دلمهای قرمز را در آب پخته و پوست آنها را جدا میکنند تا مایعی به دست آید. مقداری شکر، نمک، آبلیموی تازه و روغن زیتون به مایع فلفل اضافه میکنند و به عنوان سس روی خمیر سرخ شده سرو میکنند.
کافه و رستوران

کافه Salamander یک مکان محبوب برای جامعه مهاجرین همچنین بومیان ابوجا است. منوی این رستوران شامل صبحانه، ناهار، شام و انواع غذاهای بینالمللی و محلی است. این کافه دارای محوطه روباز هم هست. کافه Salamander در خیابان Bujumbura 5 در شهر آبوجا واقع شده.
کافه رستوران BLUCABANA در کنار یک مجتمع بزرگ که شامل یک سالن زیبایی، استخر شنا و باشگاه ورزشی است، منوی این رستوران دارای غذاهای محلی و لبنانی است و غذا هم در فضای باز و هم در فضای بسته سرو میشود. برنج جولوف و ماهی کبابی از غذاهای معروف این رستوران است. در ادامه میخواهیم طرز تهیه برنج آفریقایی یا جلوف با مرغ را به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه جولوف

مواد لازم
- 350 گرم برنج
- 4 عدد سینه مرغ بدون استخوان
- 2 حبه سیر
- 2 قاشق غذاخوری پودر میگو خشک
- 2 پیمانه آب مرغ
- 1 عدد فلفل چیلی تازه
- یک قوطی کنسرو گوجه خرد شده
- 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- آویشن تازه خرد شده به میزان لازم
- آویشن خشک 1 قاشق چایخوری
- روغن به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا سیر و آویشن را در ظرفی مخلوط کرده و روی سینه مرغ بمالید سپس مرغ را در یک تابه سرخ کنید.
پیاز خرد شده را کمی با روغن تفت دهید تا نرم شود سپس رب گوجه و گوجه خرد شده را اضافه کنید و صبر کنید تا مواد به مدت 15 دقیقه بپزند. بعد از این که آب گوجه تبخیر شد، شعله را کم کرده و مرغها را به مواد اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه دیگر بپزید.
آب مرغ، پودر میگو و چیلی خرد شده را به مواد اضافه کرده و بگذارید تا به جوش آیند.
برنج را با آب و کمی از آب خورشت همان سس مرغ مخلوط کرده و بگذارید تا به جوش بیاید سپس شعله را کم کرده و در قابلمه را ببندید و بگذارید با شعله ملایم به مدت 15 دقیقه بپزد تا برنج نرم شده و آب آن تمام شود.
داخل کاسه ای را چرب کنید و برنج را داخل آن ریخته و با پشت قاشق کمی فشار دهید سپس بشقاب را روی سر کاسه گذاشته و کاسه و بشقاب را با هم برگردانید تا برنج قالبی از بشقاب خارج شود و دورتا دور برنج را سس مرغ بریزید.
فیله مرغ را اسلایس کرده و روی سس بچینید سپس غذا را با مقداری آویشن خرد شده تزیین کنید.