بلژیک کشوری در غرب اروپا است. این کشور یکی از اعضای اتحادیه اروپا و پایتخت آن شهر بروکسل است. بلژیک از شمال با هلند، از شرق با آلمان، جنوب شرقی با لوکزامبورگ، جنوب با فرانسه و از شمال غربی با دریای شمال مجاور است. همچنین خط جدایی فرهنگی ژرمنها و رومیزبانان از میانههای کشور بلژیک میگذرد. در 60٪ از مناطق بلژیک، زبان هلندی (گویش فلاندری) صحبت میشود و فرانسوی در 40٪ مناطق جنوبی مثل والونی صحبت میشود و در منطقه پایتخت (بروکسل) هر دو زبان در نهادهای دولتی رایج است. کمتر از 1٪ مردم بلژیک آلمانیزبان هستند و در شرق کشور زندگی میکنند. اکثر مردم کشور این کشور دارای مذهب کاتولیک هستند. با وجود کاهش اعتقادات مذهبی در طول قرن بیستم، اما هنوز هم حدود 65 درصد از مردم به خدا اعتقاد دارند. نام بلژیک از نام لاتین که برای اکثر بخشهای شمالی منطقه گُلنشین استفاده میشد یعنی «گاولیا بلژیکا» گرفته شده است. آب و هوا در بلژیک، معتدل دریایی همراه با میزان بارندگی زیاد در تمام فصول است. درباره موقعیت جغرافیایی، مذهب و آب و هوای این کشور کم و بیش صحبت کردیم، در ادامه میخواهیم به فرهنگ غذایی بلژیک بپردازیم.
فرهنگ غذایی بلژیک
فرهنگ غذایی بلژیک متشکل از نان و سیب زمینی است؛ آنها عاشق نان و سیب زمینی هستند، به طوری که سیبزمینی سرخ کرده به عنوان یک میانوعده یا حتی غذای کامل در این کشور سرو میشود. اما گوشت و مرغ، محصولات لبنی و غذاهای دریایی نیز در آداب و رسوم غذایی مردم بلژیک جایگاه ویژهای دارند. در واقع فرهنگ غذایی متنوع در این کشور بر اثر ورود مهاجران بوده که به تدریج باعث تغییر عادات غذایی بلژیکیها نیز شده است. غذاهای دریایی در انواع مختلف در شمال این کشور طبخ میشود. یک اصل جدا نشدنی نیز در طبخ غذاهای بلژیکی، کره است. بوی کره از اکثر غذاهای بلژیکی به مشام میرسد. کلوچه، شکلات، سیب زمینی و به طور کلی اسنکهای بلژیک بسیار معروفند. اگر عاشق شکلات هستید، حتما یک سری به میدان Grand Sablon بزنید؛ گوشه و کنار این میدان پر از شکلات فروشی است.
از غذاهای دریای بلژیک میتوان Sole meunière را نام برد. سول میونیق ماهی طعمدار شدهای است که با کره سرخ شده و کنار آن سیب زمینی آب پز، سرخ شده یا پوره سیب زمینی و یک سس مخصوص که شامل جعفری خرد شده، آبلیمو، کره و … است، سرو میشود. این غذا از قدیمیترین غذاهای دریایی بلژیک به حساب میآید.
Carbonade flamande، استیک به همراه آب خورش است. تنوع پخت این غذا آنقدر زیاد است که در هر منطقه از بلژیک به روشهای مختلف درست میشود. اما معمولا برای درست کردن کاربناد فلیند از گوشت گاو، پیاز، فلفل و نان و ادویه استفاده میکنند و کنار آن سیب زمینی آب پز یا سرخ کرده، نودل و سبزیجات سرو میشود.
Moules frites با آن اسم عجیب و غریبش، همان سیب زمینی سرخ کرده با صدف رودخانهای مزهدار شده با موسیر، جعفری و کره است. رستورانهای زیادی در بلژیک این غذا را سرو میکنند، چون از محبوبترین غذاهای بلژیکی است.
Filet Americain، Stoemp، Paling in’t groen نیز از دیگر غذاهای بلژیکی هستند.
کافه و رستوران
بلژیک بیشترین تعداد رستورانهای نمونه را در بین کشورهای اروپایی دارد. رستوران پابلیک با این که بیش از یک سال از افتتاح آن نمیگذرد، شهر گنت در بلژیک را به بهشتی برای افراد شکمچران تبدیل کرده است. Publiek به خاطر این که ستاره میشلن دارد، صندلیهای آن حتی از ماهها جلوتر رزرو میشود. در این رستوران غذاهایی میبینید که در هیچ رستوران دیگری امتحان نکردهاید.
اگر میخواهید غذای دریایی میل کنید، حتما به رستوران The House of Eliott سر بزنید. این رستوران شما را به اتاقهای غذاخوری سالهای 1900 خواهد برد.
رستوران De Rave نیز یک رستوران مدرن و فوق لوکس است. از محبوبترین غذاها در این رستوران مارچوبه و مرغ و پارمیسان ریزوتو است. در ادامه قصد داریم طرز تهیه یک غذای بلژیکی را به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه استومپ
Stoemp یک غذای ساده است که به راحتی تهیه میشود.
مواد لازم
- 500 گرم سیب زمینی
- 300 گرم هویج
- 100 گرم بیکن ایرلندی سولیکو
- 50 گرم کره
- 100 میلیلیتر خامه پر چرب
- نصف قاشق چایخوری نمک
- نصف قاشق چایخوری فلفل
- نصف قاشق چایخوری جوز هندی
طرز تهیه
مقداری روغن در یک تابه ریخته و بیکن ایرلندی سولیکو را با حرارت بالا تفت دهید.
در یک قابلمه مقداری آب و نمک ریخته و سیب زمینی و هویج را خوب بپزید. هویج و سیب زمینی را داخل یک کاسه انتقال دهید و به وسیله یک چنگال آنها را خرد کنید سپس تکههای بیکن را به همراه خامه و کره اضافه کنید. در آخر نمک، فلفل و جوز هندی را اضافه کنید.
روی ظرف را فویل کشیده و برای 20 دقیقه داخل فری که با دمای 180 درجه سانتیگراد از قبل گرم شده، بگذارید. غذا آماده است.
منابع: geniuskitchen, theculturetrip, expatica