یتیمچه از غذاهای محلی می باشد که در هر منطقه ای به سبک و سیاق خاصی طبخ و تهیه می شود. این غذا از غذاهای ساده و خوشمزه ای است که با نان سرو می شود. طرز تهیه یتیمچه تبریزی بی شباهت به املت و میرزا قاسمی نیست و در بعضی مواد اولیه با هم مشترک هستند.
مواد لازم
- گوجه فرنگی خرد شده: 4 لیوان
- پیاز خرد شده: یک لیوان
- نمک: به میزان دلخواه
- کره: پنج قاشق غذاخوری
- زعفران: به میزان دلخواه
- بادمجان خرد شده: هشت لیوان
طرز تهیه یتیمچه تبریزی
برای تهیه یتیمچه ابتدا یک تابه مناسب بردارید و کمی کره در آن بریزید. کره را روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود. آن گاه پیازهای خرد شده رادر روغن بریزید. اجازه دهید تا پیازها تفت خورده و طلایی شوند. این غذا، غذای نسبتا پر پیازی است.
بعد از اینکه پیازها تغییر رنگ پیدا کردند و آب آن ها کشیده شد، گوجه فرنگی هایی را که به صورت نگینی خرد کرده اید را به پیازهای سرخ شده اضافه کنید. منتظر بمانید تا گوجه ها سرخ شوند و آب بیندازند.
در مرحله بعدی دستور پخت یتیمچه تبریزی, بعد از آب انداختن گوجه ها، بادمجان هایی را که پوست گرفته اید و به شکل نگینی درشت خرد کرده اید، به مخلوط پیاز و گوجه فرنگی اضافه کنید. منتظر بمانید تا بادمجان ها بپزند.
در ادامه، بعد از اینکه بادمجان را اضافه کردید، نمک و زعفران را به همراه کمی آب به غذای خود اضافه کنید. اجازه دهید غذا به مدت 30 دقیقه با حرارت بسیار کم بپزد. این حرارت کم مانع از ته گرفتن و در نهایت خشک شدن آب غذا می شود. شما می توانید بعد از پخت غذا، غذا را در بشقاب هاب قدیمی بریزید و نوش جان بفرمایید. در مرحله آخر طرز تهیه یتیمچه تبریزی, استفاده از نان تازه برای خوردن این غذای خوشمزه را توصیه می کنیم.
نکات مهم برای تهیه یتیمچه تبریزی
- برای طعم بهتر یتیمچه می توانید سیب زمینی و گوشت به غذا اضافه کنید. با اضافه کردن گوشت و سیب زمینی غذا خوشمزه تر خواهد شد.
- بهتر است نفخ بادمجان قبل از طبخ با نمک گرفته شود.
- حل کردن نمک و زعفران با آب به طعم مطلوب این غذای خوشمزه کمک می کند.
شما می توانید یتیمچه تبریزی را به راحتی در منزل تهیه بفرمایید و این غذای خوشمزه را در کنار خانواده محترم نوش جان بفرمایید و از طعم مطلوب آن لذت ببرید.