در آشپزخانۀ روزچین، امروز قصد داریم یکی از غذاهای روسی را به شما معرفی کنیم. سوپ بُرش یکی از پیشغذاها و حتی غذاهای اصلی و پرطرفدار در کشور روسیه است. در روسیه، این سوپ غذایی سنتی محسوب میشود و مادۀ اصلی آن چغندر است. با روزچین همراه باشید و این بخش از آشپزی را نیز دنبال کنید.
سوپ برش روسی
سوپ برش که امروزه در تقریباً بیشتر کشورها طبخ میشود، غذاییست با اصالت روسی که بهخصوص در روسیه بسیار پرطرفدار است. ماده اصلی این غذای خوشمزه چغندر است و در روسیه معمولاً با ماست یا خامۀ ترشمزهای به نام سْمِتانا سِرو میشود. این سوپ چهار دستور تهیه دارد که نخستین دستور طبخ آن را به شما خواهیم گفت.
مواد لازم برای تهیه سوپ برش روسی
- استخوان گوشت ماهیچه: نیم کیلو
- کلمبرگ خُردشدۀ خلالی: نیم کیلو
- چغندر قرمز: 300 گرم
- هویج: 250 گرم
- کرفس: چند ساقه
- پیاز بزرگ: 1 عدد
- سیبزمینی: 250 گرم
- رب گوجهفرنگی: 2 قاشق سوپخوری
- روغن مایع مخصوص سرخکردن: بهمقدار لازم
- برگ بو: 2 عدد
- دانه فلفل سیاه: 5 عدد
- پودر فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری
- سیر: یک حبۀ کوچک
- شوید یا جعفری خردشده: 2 قاشق سوپخوری
- نمک: بهمیزان لازم
- آبلیمو: بهمیزان لازم
طرز تهیه سوپ برش روسی
گوشتها را در قابلمهای با شش لیوان آب به مدت یک ساعت میپزیم. بعد از پختهشدن، گوشت را بهصورت مکعبهای کوچک تکهتکه کرده و دوباره آن را آبپز میکنیم. همزمان چغندرها را در قابلمهای با ده لیوان آب به مدت یک ساعت آبپز میکنیم. سپس چغندرها را کنار میگذاریم تا سرد شوند. در این مرحله، نباید آب باقیماندۀ چغندرها را دور بریزیم.
سیبزمینیها و کرفسها را نگینی خرد میکنیم و در آب باقیماندۀ چغندرها به مدت بیست دقیقه میپزیم. کلمها را بهصورت نواری (خلالی) ریز میکنیم و پس از ده دقیقه که از پخت سیبزمینیها گذشت، آنها را به قابلمه سیبزمینیها اضافه میکنیم.
هویج را رنده میکنیم. پیاز را هم ریز میکنیم. حالا پیاز و هویج را با چهار قاشق غذاخوری روغن تفت میدهیم. پس از پختهشدن پیاز و هویج، پنج قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی را به این دو اضافه کرده و به مدت پنج دقیقه در روغن تفت میدهیم. یک حبه سیر را هم رنده میکنیم و به این ترکیب اضافه میکنیم.
اکنون چغندرهای سردشده را بهشکل خلالی خرد کرده و به قابلمه سیبزمینیها اضافه میکنیم. گوشت آبپزشده و آبِ گوشت را هم اضافه میکنیم. حالا زمان اضافهکردن آبلیمو، نمک، دانه فلفل سیاه، پودر فلفل قرمز، برگ بو و درنهایت ترکیب هویج و پیاز و رب گوجهفرنگیست. قابلمه حاوی تمام این مواد اولیه را روی شعلۀ متوسط گاز میگذاریم و اجازه میدهیم که ده دقیقه تا یک ربع بجوشد و کمی از آب آن تبخیر شود و سوپ جابیفتد.
هنگام سرو این سوپ لذیذ و خوشرنگ، روی آن را با خامه یا ماست یا ترکیب هر دو و کمی شوید یا جعفری خردشده تزئین کنید. این دستور طبخ، فقط یکی از چهار دستور طبخ سوپ برش روسی بود که گفته شد. به پیشنهاد روزچین، این سوپ لذیذ را در خانه بپزید و نوش جان کنید.