غذاهای هندی آنقدر معروفند که خیلیها هند را بعد از تاج محل به غذاهای تند و پر ادویهاش میشناسند. استفاده از ادویه در خوراک کشورهای جنوب شرقی آسیا و همینطور جنوب کشور خودمان بسیار رایج و با ذائقه ساکنین این مناطق بسیار سازگار است. اما در این مطلب میخواهیم به نقل از سرآشپز هندی، جهان که سالهاست در ایران زندگی میکند و به خوبی با ذائقه ایرانی آشنایی دارد، طرز تهیه ماهی دو پیازه را آموزش دهیم. خوردن ماهی دو پیازه سرآشپز جهان همان لذت غذاهای هندی را دارد و استفاده از فلفل و ادویهجات کمتر در این غذا آن را با طبع ایرانی سازگار میکند.
مواد لازم (برای دو نفر)
- برنج: 300 گرم
- فیله ماهی (شیر، شوریده، سالمون و ...) : 500 گرم
- پیاز سرخ شده: 200 گرم
- گوجه فرنگی: 2 عدد
- رب گوجه فرنگی: 50 گرم
- پنیر ماسکارپونه: 100 گرم
- پنیر خاممهای ویلی: 100 گرم
- گشنیز: 50 گرم (خرد شده)
- آبلیموی تازه: به مقدار لازم
- ادویه شامل (جوز هندی، دارچین، زیره، پودر کاری، پودر زنجفیل، زردچوبه، فلفل قرمز، نمک): به مقدار لازم
طرز تهیه سس مخصوص
پیاز خرد شده را سرخ میکنیم، ترکیب ادویهها را به آن اضافه کرده و 2 تا 3 دقیقه تفت میدهیم.
گوجه فرنگی را رنده میکنیم و به همراه رب به ماهیتابه اضافه کرده و هم میزنیم.
حالا ترکیب خوشرنگ و بوی ادویه، پیاز و گوجهفرنگیمان را میچشیم و بعد از اطمینان از مزهدار شدن آن برای هر نفر 50 گرم پنیر ماسکارپونه و 50 گرم پنیر خامهای ویلی اضافه میکنیم.
بعد از تفت دوباره مواد، دو قاشق آبلیموی تازه (به ازای هر نفر یک قاشق) اضافه می کنیم و هم میزنیم تا سس مخصوص ماهی ما آماده شود.
طرز تهیه ماهی دو پیازه
به مدت هفت ساعت فیلههای ماهی را داخل نمک، زردچوبه و فلفل میخوابانیم، سپس آن را سرخ میکنیم و اجازه میدهیم نیمپز شود. سپس ماهی را داخل سینی فر قرار داده، مقدار کمی از سسی که درست کردهایم را روی ماهی میریزیم و به مدت 20 دقیقه داخل فر قرار میدهیم.
برنج را به شیوه دلخواه دم میکنیم و وقتی آماده شد داخل بشقاب میکشیم، کنار آن دو برش لیمو ترش میگذاریم و روی آن گشنیز خرد شده و پیاز سرخ شده میریزیم.
در یک بشقاب جدا یک تکه فیله ماهی سرخ شده میگذاریم و روی آن 50 گرم از سس مخصوص میریزیم و روی آن مقداری پیاز سرخ شده می پاشیم.
ماهی دو پیازه به روش سرآشپز هندی آماده است.
اگر به خوردن ادویهجات علاقهمند باشید مطمئنیم مثل ما عاشق این ماهی میشوید.