شیر پلو یک غذای آذری است که به آن سوتی پلو هم میگویند. آذریها به شیر سوت میگویند به همین دلیل این غذا در بین خودشان به سوتی پلو معروف است. برای تهیه این غذا از شیر بیشتر از آب استفاده میشود. معمولا این غذا در تبریز و اردبیل در روز چهارشنبه سوری سرو میشود.
این غذا را میتوانید با ماهی دودی یا خرما و کشمش سرخ شده سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید.
در آن به میزان کافی زعفران و دارچین بریزید تا عطر و بوی آن در خانه بپیچد. در ادامه با طرز تهیه شیر پلو آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه شیر پلو
- یک سوم پیمانه گلاب
- آب پیاز به مقدار لازم
- 2 پیمانه آب
- 1 پیمانه خلال پسته
- 1 پیمانه پیاز داغ
- 500 گرم فیله مرغ
- یک دوم قاشق چایی خوری دارچین
- 1 پیمانه کشمش پلویی
- 1 قاشق چای خوری نمک
- 1 قاشق چای خوری زعفران
- 4 پیمانه شیر
- 200 گرم کره
- سه پنجم پیمانه برنج
طرز تهیه شیر پلو
فیلههای مرغ را با نمک، زعفران و آب پیاز مزه دار کنید.
برنجتان را از نیم ساعت قبل داخل آب جوش قرار دهید تا خیس بخورد.
نیم لیتر آب و شیر را در قابلمه بریزید تا بجوشد.
آب برنج را خالی کنید و آن را داخل شیر بریزید، نمک، زعفران و گلاب را هم به آنها اضافه کنید.
نیمی از شیر که تبخیر شد، کره را به آن اضافه کنید و بگذارید بماند تا شیر کاملاً جذب برنج شود. 35 دقیقه دم کنی روی آن قرار دهید تا برنج بپزد.
کشمش را با کمی کره و دارچین داخل تابهای سرخ کنید.
فیلههای مرغ مزهدار شده را سرخ کنید و بعد آن را در کره تفت دهید.
برنج پخته شده را در ظرف مورد نظر بریزید و کشمش، پیاز داغ و خلال پسته را روی برنج بریزید و تزیین کنید، فیلههای مرغ را هم روی برنج قرار دهید.