یک کارشناس قهوه معتقد است که فنجان قهوهای که با دستگاه فرنجپرس (French press) که با نامهای دیگری مانند کافی تییر، پلانچر و پرس پات نیز شهرت دارد، ساخته میشود بهترین روش برای تهیهی قهوه در خانه است.
تامس هارتوکولیس در توضیح چنین اعتقادی میگوید که دستگاه فرنچپرس این امکان را ایجاد میکند تا قهوه و آب به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند چراکه هر دو مادهی غذایی را تحت فشار قرار میدهد و همین فشار باعث میشود تا عصاره و مزه و بوی مطبوع قهوه به خوبی استخراج شود.
Credit: businessinsider
بنابراین چنانچه شما نیز روزی و یا هر از گاهی هوس کردید که قهوه اسپرسو یا آمریکانو میل کنید از چنین دستگاهی و با این روش قهوهی خود را تهیه کنید تا طعم واقعی آن را بچشید. البته دستگاههای متعدد با مارکهای مختلفی در بازار وجود دارند که میتوان به کمک آنها قهوه را به این روش تهیه کرد.
هارتوکولیس میگوید کافی است تا یکبار قهوهی خود را با این شیوه آماده کنید تا این پرسش در ذهن شما شکل بگیرد که چرا وقتی میشد چنین قهوهای نوشید، زودتر به فکر تهیهی دستگاه فرنج پرس نیفتادم!؟
البته این کارشناس قهوه بر این باور است که قهوهای که با دستگاه فرنچپرس ساخته میشود تفاوت زیادی با دستگاههای مشابه دارد و مهمترین عامل تفاوت و تمایز را در نوع مخلوط کردن آب و قهوه و فشاری که بر آنها وارد میشود میداند.
Credit: businessinsider
هارتوکولیس میگوید: «با دستگاه فرنچپرس میتوان در خانه بهترین قهوه را آماده کرد چون به شکلی اصولی آب و قهوه با هم مخلوط میشوند.»
او میافزاید: «تهیهی قهوه با دستگاه فرنچپرس معمولا چهار یا پنج دقیقه طول میکشد و در این مدت زمان، فشار ناشی از نوعی پیستون در این دستگاه موجب میشود تا مزهی واقعی قهوه نیز استخراج شود و چنین فشاری به معنای واقعی کلمه برای تهیهی قهوه با آب لازم است چون اصالت مزهی قهوه را حفظ میکند.»
از کلام هارتوکولیس میتوان این گونه برداشت کرد که با دستگاه فرنچپرس این امکان در اختیار فرد وجود دارد تا برای نخستین بار هم که شده طعم و مزهی واقعی قهوه را بچشد.
او همچنین به کسانی که دلشان میخواهد به غیر از دو شیوهی آماده کردن قهوه یعنی اسپرسو و آمریکانو روشهای دیگری را آزمایش کنند خرید دستگاه قهوهساز اروپرس (AeroPress) را توصیه میکند. خود هارتوکولیس دستگاه اروپرس را «ماشین دستی اسپرسوساز» نامیده است.
Credit: businessinsider
در دستگاه اروپرس نیز مانند فرنچپرس از نوعی پیستون برای تحت فشار قرار دادن آب و قهوه استفاده میشود. در این دستگاه هر چه فشار پیستون بر آب و قهوه بیشتر باشد طعم و مزهی قهوهای که به دست میآید اصیلتر و گواراتر است.
حالا اگر واقعا دلتان هوس کرده که قهوه را به شیوهی کارشناسان و حرفهایها تهیه و نوش جان کنید به نظر میرسد چارهای جز این نیست که به توصیههای تامس هارتوکولیس عمل کنید. نوش جانتان!
برای تکمیل اطلاعات خود در اینباره میتوانید سری هم به مطلب «هفت روش برای متفاوت کردن قهوهای که روزانه میل میکنید» بزنید. مطمئن باشید که دست خالی برنمیگردید!
منبع: businessinsider