سیب دارای خاصیت های بیشماری است و معمولا دوست قلب شناخته می شود. امروزه معمولا می توان از هر میوه ای ترشی تهیه کرد ترشی از چاشنی های پرطرفدار ایرانی است و اکثرا در هر سفره ای وجود دارد در ادامه این مقاله برای شما طرز تهیه ترشی سیب را آموزش خواهیم داد.
درست کردن انواع ترشی ها بعنوان چاشنی های محبوب سفره های ایرانی، می تواند سفره شما را رنگین تر کند از جمله ترشی های متفاوت که با میوه های مختلف تهیه می شود می توان به ترشی آلبالو، ترشی آناناس، ترشی انار و ترشی سیب اشاره کرد.
مواد لازم
اندازه های مواد ما برای درست کردن ترشی سیب تقریبی است و شما می توانید بسته به کم یا زیاد ساختن ترشی مواد لازمش را بیشتر یا کمتر کنید.
- سیب نیم کیلو
- سیر 4حبه
- موسیر 1پیمانه
- نعناع 1پیمانه
- سیاه دانه 3قاشق غذا خوری
- سرکه 1لیتر
- نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه ترشی سیب
ابتدا تمام سیب ها را خوب بشویید و خشک کنید و در صورت تمایل می توانید پوستش را جدا کنید سپس به اندازه های دلخواه تقسیم کنید. می توانید سیب ها را نگینی کنید با حلقه حلقه کنید.
سعی کنید در تهیه ترشی از سیب های قرمز و پفکی استفاده نکنید.
زمانی که کار خرد کردن سیب ها تمام شد برای این که ترشی ما ماندگاری بهتری داشته باشد و زود تر به حد جا افتادن برسد تمام سیب ها را درون یک قابلمه بریزید و موسیر و سیر را هم به سیب ها اضافه کنید سپس به مقدار کافی سرکه اضافه کنید، جوری که مواد در سرکه شناور نباشد. سپس نصف لیوان آب و اضافه می کنیم و در آخر نمک را اضافه خواهیم کرد، و بر روی حرارت ملایم می گذاریم تا کمی سیب از حالت سفتی خارج شود. به هیچ عنوان سرکه نباید به درجه جوشش برسد زمانی که از مخلوط بخار بلند شد زیر قابلمه را خاموش می کنیم توجه داشته باشید که در قابلمه نباید گذاشته شود چون موادمان له می شود.
سپس می گذاریم موادمان خنک شود و هیچ حرارتی نداشته باشد زمانی که خنک شد موقع آن است که کمی فلفل و زردچوبه و سپس 3 قاشق سیاه دانه به آن اضافه شود و خوب باهم مخلوطش می کنیم.
بعد از مخلوط مواد را داخل شیشه می ریزیم و در جای خنک می گذاریم، بعد از گذشت ده روز ترشی شما آماده است و می توانید همراه غذا میل کنید.
تهیه ترشی سیب را می توانید بدون استفاده از حرارت دادن با سرکه هم انجام دهید اما زمان بیشتری برای رسیدن ترشی احتیاج است.