خورش گیلاخه از انواع خورش های محلی کردستان است و در طرز تهیه گیلاخه از گیاهی به نام گیلاخه استفاده می شود که این گیاه از دو قسمت برگ و پیازچه تشکیل شده است که قسمت پیازچه آن منبع غنی از فیبر است.
باقلا قاتق و مرغ ترش و غوره مسما و گیلاخه و از انواع خورش های سنتی ایرانی هستند و اگر شما تمایل دارید در برنامه غذایی خود تنوع ایجاد کنید بهتر است این خورش ها را در منزل بپزید.
![طرز تهیه گیلاخه](/Upload/Public/Content/Images/1398/03/15/1543150609x.jpeg)
مواد لازم
- گیلاخه : 500 گرم
- پیاز متوسط : 1 عدد
- گوشت قرمز : 500 گرم
- لوبیا قرمز : 1 فنجان
- لیمو عمانی : 5 عدد
- نمک : به مقدار لازم
- روغن : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- ترخان و جعفری و گشنیز خرد شده : 1.5 پیمانه
طرز تهیه گیلاخه در منزل
برای تهیه گیلاخه ابتدا پیاز را به صورت خلالی خرد کنید سپس پیاز را به همراه مقداری روغن و زردچوبه تفت دهید و گوشت قرمز را به همراه پیاز سرخ نمایید و بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد آب جوش را به گوشت قرمز اضافه کنید و لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ نمایید و به همراه لوبیا خیس خورده به گوشت بیفزایید و اجازه دهید تا مواد خورش گیلاخه به مدت 45 دقیقه بپزند.
در مرحله بعدی طرز تهیه گیلاخه درون تابه ای مناسب گیلاخه را به همراه ترخان و گشنیز و جعفری تفت دهید سپس مخلوط گیلاخه و سبزیجات را به مواد خورش بیفزایید و اجازه دهید تا خورش به مدت 20 دقیقه دیگر جا بیفتد و به خوبی پخته شود.
![روش پخت گیلاخه](/Upload/Public/Content/Images/1398/03/15/1543150625h.jpeg)
نکات طلایی برای پخت بهتر گیلاخه
- گیلاخه از انواع گیاهان لزج است ولی بعد از پخت خوشمزه و خوشرنگ می شود و پیازچه هایی که روی این خورش هستند پیازچه های روی گیاه می باشند.
- در صورت تمایل می توانید از جعفری و ترخان و گشنیز خشک شده در دستور پخت خورش گیلاخه استفاده کنید که میزان استفاده از این سبزیجات حدود 3/4 پیمانه است.
![خورش گیلاخه خوشمزه](/Upload/Public/Content/Images/1398/03/15/1543150640d.jpeg)
در این مطلب با دستور پخت گیلاخه آشنا شدید که امیدواریم از پخت این خورش بی نظیر در منزل نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری نمایید.