یخنی یک نوع خورشت مجلسی درگزی است که در مراسم و مجالس تهیه می شود. شما در ادامه با طرز تهیه خورش یخنی درگزی به سبک مجلسی آشنا می شوید.

طرز تهیه یخنی درگزی خوشمزه:
این غذا طعم فوق العادهای داشته و به سبک مجلسی تهیه می شود. شما در ادامه مراحل آماده کردن این خورشت مجلسی را آموزش می بینید. طرز تهیه خورش به قورمه و خورش نارنج با رسپی های دیگر را در لینک دنبال کنید.
مواد اولیه:
- گوشت ران گوسفندی: 400 گرم
- کره حیوانی: به مقدار لازم
- پیاز: 3 عدد
- زعفران دم کرده: 2 قاشق غذاخوری
- فلفل و نمک: به مقدار لازم
طرز پخت:
مرحله اول آماده سازی گوشت غذا می باشد. گوشت را به تکه های کوچک تر خرد کرده و آن را بشورید. گوشت را آبکشی کرده تا به اضافه آن کشیده شده و بعد برای پخت مواد بروید برای یخنی تکه های گوشت نباید خیلی ریز باشد. تکه هایی به اندازه 60 گرمی کافی می باشد.

پیازها را به صورت خلالی خیلی باریک خرد کرده و درون قابلمه به همراه مقداری روغن تفت دهید. می توانید پیازها را به صورت نگینی درون مواد استفاده کنید. بعد از اینکه پیازها کمی تغییر رنگ داد، به آن مقداری زردچوبه اضافه کرده تا پیازها طلایی شود.
بعد از کاراملی شدن پیازها تکه های گوشت را اضافه کرده و به همراه پیاز تفت دهید. برای پخت بهتر می توانید ابتدا تکه های گوشت را به صورت جداگانه درون روغن سرخ کرده و بعد درون پیازها تفت دهید تا مزه دار شود.
روی مواد گوشت مقدار زعفران دم کشیده شده و کمی پودر دارچین یا چوب دارچین به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید تا عطر دارچین بلند شود. مقداری فلفل هم به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا فلفل تفت بخورد.
بعد از اینکه گوشت کمی تفت خورد و تغییر رنگ داد، آب جوشیده شده را روی گوشت ریخته و درب قابلمه را قرار داده تا با حرارت ملایم گوشت پخته شده و جا افتاده شود.

در این مرحله از طرز تهیه یخنی درگزی بعد از اینکه گوشت ها نرم شد، باید به مقدار دیگر از زعفران را به مواد گوشت اضافه کرده تا کمی عطر بگیرد. برای جا افتاده تر شدن خورش در این بخش می توانید درب قابلمه را نیمه باز قرار داده تا به خوبی روغن بیندازد. بعد از پخت می توانید خورش یخنی مجلسی را در کنار پلو زعفرانی سرو کرده و نوش جان نمایید.
مهم ترین نکته در پخت این خورشیدن پیازها می باشد. پیاز حتماً باید با حرارت ملایم تفت خورده و طلایی شود تا مزه بهتری به گوشت ها بدهد. اگر می خواهید خورشت شما بوی چربی گوسفندی نداشته باشد، می توانید ابتدا جداگانه گوشت های تکه شده را درون تابه با مقداری روغن تفت داده و بعد به مواد پیاز کاراملی اضافه کنید تا به همراه پیازها تفت بخورد. این کار باعث شده تا پیاز عطر بهتری به گوشت بدهد و بوی چربی آن را بگیرد.
این خورش مخصوص و خوشمزه برای مجالس عروسی تهیه شده و یک خورش سنتی و محلی در ایران است که مخصوص منطقه درگز بوده و طعم بسیار فوق العاده ای دارد.