کتلت گوشت از انواع غذاهای محبوب و خوشمزه است که شما می توانید آن را با صرف مدت زمان کمی در منزل بپزید. در طرز تهیه کتلت گوشت از روغن مخصوص سرخ کردنی و گوشت چرخ کرده و گوجه فرنگی و سیب زمینی و پیاز و سیر و تخم مرغ و آرد نخودچی و نمک و فلفل سیاه و جعفری خرد شده و زردچوبه و پودر زیره سبز استفاده می شود.
برای پخت کتلت روش های زیادی وجود دارد و شما می توانید این نوع غذای ایرانی را با سبزیجات و گوشت قرمز و گوشت مرغ بپزید. کتلت گوشت و کتلت آلمانی، کتلت سیب زمینی و کتلت مرغ از انواع روش ها برای پخت این نوع غذا هستند که انتخاب هر یک از آن ها برای پخت به ذائقه شما بستگی دارد.
مواد لازم
- روغن مخصوص سرخ کردنی : به میزان لازم
- گوشت چرخ کرده : 250 گرم
- گوجه فرنگی : 5 عدد
- پیاز رنده شده و بزرگ : دو عدد
- سیب زمینی : 250 گرم
- سیر رنده شده : سه حبه
- تخم مرغ : یک عدد
- آرد نخودچی : 3 قاشق غذاخوری
- جعفری خرد شده : 3 قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه و زردچوبه : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- پودر زیره سبز : یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه کتلت گوشت در منزل
برای تهیه کتلت گوشت ابتدا سیب زمینی و سیر و پیاز را رنده کنید سپس تخم مرغ و گوشت چرخ کرده و ادویه ها را به مایه کتلت بیفزایید و به مدت 10 دقیقه مواد را ورز دهید.
در مرحله بعدی طرز تهیه کتلت گوشت جعفری و پودر زیره را به مایه کتلت بیفزایید و در مرحله آخر نیز آرد نخودچی را به مخلوط مواد اضافه کنید و مواد را ورز دهید تا به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.
درون تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و تابه را روی حرارت گاز قرار دهید تا روغن داغ شود و از مایه کتلت به اندازه دو قاشق غذاخوری در کف دست هایتان بریزید و مایه را به شکل بیضی درآورید و آن را درون روغن سرخ کنید و بعد از اینکه یک طرف کتلت ها طلایی شد طرف دیگر آن ها را برگردانید و درون روغن سرخ نمایید سپس کتلت ها را از درون تابه بیرون آورید و روی دستمال تمیزی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود.
کتلت ها را درون ظرفی مناسب قرار دهید و آن ها را به کمک روش های تزیین کتلت به زیبایی تزیین نمایید.
در صورت تمایل می توانید گوجه فرنگی های حلقه حلقه شده را درون روغن سرخ کنید و آن ها را به همراه کتلت سرو نمایید.
نکات طلایی برای پخت بهتر کتلت
- برای طرز تهیه کتلت گوشت برای هر نیم کیلوگرم گوشت به 5 تا 6 عدد سیب زمینی متوسط و 3 تا 4 عدد تخم مرغ نیازمند هستید.
- در صورت تمایل می توانید برای طعم بهتر کتلت ابتدا سیب زمینی را بپزید سپس آن را رنده کنید و با مواد دیگر ترکیب نمایید.
- برای جلوگیری از وا رفتن کتلت ها بهتر است آب پیاز را بگیرید سپس آن را به مایه کتلت بیفزایید.
- برای طعم بهتر این غذای ایرانی می توانید از ادویه هایی نظیر فلفل و نمک و زردچوبه و در صورت تمایل زعفران استفاده کنید.
- کتلت گوشت را می توانید با گوجه فرنگی سرخ شده و سبزی خوردن و نان یا برنج و دوغ میل کنید.
در این آموزش با دستور پخت کتلت گوشت آشنا شدید که امیدواریم از طعم بی نظیر آن نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری کنید.