ریواس گیاهی از دسته هفت بندان بومی آسیا است که به طور طبیعی و دیمی رشد می کند و نیازی به آبیاری ندارد و در مناطق سرد و کوهپایه ای رشد می کند. ساقه گیاه ریواس که مزه ای ترش دارد در تهیه غذاهای مختلف به کار می رود. لواشک، خورش ریواس، مربا، ترشی و شربت ریواس و… با استفاده از ساقه این گیاه تهیه می شوند. در این آموزش با طرز تهیه مربای ریواس خانگی و ترش مزه آشنا خواهید شد.
مواد مورد نیاز برای تهیه مربای ریواس :
- ساقه ریواس خرد شده : 1 کیلو گرم
- آبلیمو : 2 قاشق غذاخوری
- شکر : 1 کیلو گرم
- چوب دارچین یا زنجبیل : یک تکه
- آب : 1 پیمانه
طرز تهیه مربای ریواس
ابتدا ساقه ریواس که تمیز و خرد شده را به همراه آبلیمو و چوب دارچین یا زنجبیل درون قابلمه ای مناسب که ترجیحا از جنس مس باشد بریزید.شکر را روی مواد بریزید و مواد را جابه جا کنید و 24 ساعت در یخچال نگهداری کنید پس از طی این زمان قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید تا به دمای جوش برسد.
![طرز تهیه مربای خانگی ریواس](/Upload/Public/Content/Images/1398/06/08/2140050900w.jpeg)
شکری که روی مواد ریختید باعث می شود مواد کمی آب بیندازند، اگر مقداری آبی که مواد دارند مناسب نبود، 1 پیمانه آب به آن اضافه کنید و شعله را کمی بیشتر کنید تا مربا قوام آید.زمانی که مربا به غلظت مناسب رسید، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید خنک شود.در انتها چوب دارچین یا زنجبیل را خارج کنید مربای آماده شده را در ظرف شیشه ای مناسب ریخته و در یخچال نگهداری کنید
![طرز تهیه مربای ریواس](/Upload/Public/Content/Images/1398/06/08/2140050915s.jpeg)
نکته مهم :
- مناسب ترین ظرف برای تهیه مربای ریواس ظرف مسی است زیرا درون این ظرف رنگ و مزه مربا تغییری نمی کند
- پس از ظرف مسی، ظرف لعابی و پس از آن ظرف چدنی مناسب این کار است
- استفاده از ظرف تفلون و یا آلومینیومی برای تهیه مربای ریواس مناسب نیست زیرا مربا رنگ خوبی نمی گیرد.
![مواد مورد نیاز مربای ریواس](/Upload/Public/Content/Images/1398/06/08/2140050931b.jpeg)
خرسندیم با استفاده از طرز تهیه مربای ریواس, این مربای خوش رنگ را تهیه و نوش جان کنید.