در این مطلب قصد داریم، طرز تهیه ترشی بندری یک نوع ترشی سنتی، قدیمی و بسیار خوشمزه را آموزش دهیم که به دلیل استفاده از انواع ادویه ها و طعم دهنده های مختلف از عطر و طعم خاصی برخوردار است، امیدواریم بعد از فراگیری این ترشی خانگی آن را به راحتی در منزل تهیه کرده و لذت ببرید.
ترشی یک چاشنی خوشمزه و پر طرفدار است که در سفره اغلب ایرانیان در کنار غذا ها استفاده می شود؛ در قدیم به دلیل نگهداری میوه ها و سبزیجات به مدت طولانی و برای جلوگیری از فاسد شدن ، آنها را داخل سرکه و یا محلول آب نمک نگهداری می کردند. در مطالب قبلی با طرز تهیه انواع ترشی زو، ترشی غوره و ترشی بنه آشنا شدید، اکنون در اینجا روش آماده کردن ترشی بندری را در اختیارتان قرار می دهیم، بنابراین پیشنهاد می کنیم خواندن این مطلب را از دست ندهید.
مواد لازم
- گل کلم/ یک کیلوگرم
- فلفل سبز/ 50 گرم
- سیر/ 8 حبه
- بادمجان قلمی/ 3 عدد
- موسیر/ 50 گرم
- سیب ترشی/ 500 گرم
- آب گوجه فرنگی/ 500 سی سی
- گوجه فرنگی/ 3 عدد
- خیار قلمی/ 3 عدد
- هویج متوسط/ 3 عدد
- کرفس/ 2 شاخه
- تمرهندی/ 100 گرم
- رب انار/ 100 گرم
- سبزی ترشی/ 100 گرم
- ادویه ترشی/ یک قاشق غذاخوری سر پر
- سرکه/ به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی بندری خوشمزه و خانگی
برای تهیه ترشی در ابتدا لازم است، مو سیر ها را برای مدتی در داخل آب قرار دهید تا نرم شوند، سپس می توانید به راحتی تمیز کرده و قسمت های اضافی آن را جدا کنید.
خیار ها را به صورت قطعات نگینی خرد کنید و بعد از شستن و آبکش کردن، مقداری نمک بر روی آنها بپاشید تا آب اضافی خیار ها گرفته شود.
حال نوبت گوجه فرنگی ها رسیده که آنها را به صورت نگینی خُرد کنید و به همراه خیار و موسیر ها که در مرحله قبلی آماده کرده اید در داخل ظرف مناسب قرار دهید.
در این مرحله، هویج، سیب ترشی و سیر ها را پوست گرفته و به حالت نگینی ریز کرده و به مواد قبلی اضافه کنید. اکنون برگ های کرفس را جدا کنید و ساقه آن را نیز نگینی خُرد کرده و به ظرف حاوی مواد ترشی اضافه کنید.
سپس بوته های گل گلم را به صورت نگینی درشت خرد کنید و به باقی مواد اضافه کنید، بعد بادمجان را که پوست گرفته و خرد کرده اید اضافه کنید.
اکنون تمرهندی و مقداری سرکه را داخل قابلمه ای ریخته و آن را بر روی حرارت قرار دهید تا زمانی که سرکه به جوش آید، پس از سرد شدن، مخلوط سرکه و تمرهندی را از صافی عبور دهید و سپس کنار بگذارید.
در ادامه طرز تهیه ترشی بندری با طعم عالی، سبزی ها را ساطوری خُرد کرده و به مواد قبلی اضافه کنید. بعد رب انار را در یک لیوان آب جوش ریخته و بعد از اضافه کردن نمک و ادویه ترشی، به همراه مخلوط سرکه و تمرهندی صاف شده و آب گوجه فرنگی به مواد قبلی اضافه کنید.
اکنون همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا ترکیب یکدستی حاصل شود، سپس همه مواد را در داخل ظرف شیشه ای مخصوص ترشی بریزید و در آخر سرکه را بر روی مواد داخل ظرف ریخته تا جایی که روی مواد را کاملا بپوشاند.
اکنون کار تهیه ترشی بندری به اتمام رسیده و برای آماده شدن کامل آن باید به مدت دو هفته، ظرف حاوی ترشی را در یک جای خنک بگذارید، بعد از طی این مدت زمان، ترشی شما آماده شده و می توانید بر روی سفره و به عنوان چاشنی در کنار غذا هایتان استفاده کرده و نوش جان نمایید.
نکاتی مهم در طرز تهیه ترشی بندری
سرکه ای که استفاده می کنید باید خالص باشد؛ بهتر است از سرکه انگور، سیب و یا کشمش برای تهیه این ترشی استفاده کنید.
ناخالص بودن سرکه یکی از دلایل کپک زدن ترشی می باشد، پس بهتر است آن را قبل از استفاده به مدت چند دقیقه جوشانده و پس از سرد شدن استفاده کنید.